6Bölüm

876 35 24
                                    

Sabah Dicle ablanın üzerime atlaması ile uyandım. Galiba insan gibi uyanmak bana yasaktı ne olur rüzgar penceremden içeri girse ve kuşlar civildeşdiğinde uykumdan uyansam ben diğer insanlar gibi güneş ışığında uyanmağı sevmem rüzgarın esmesi ile uyanmağı severim amaaaa nerde bende o şansta öyle uyanıcam. Ya kafama buz gibi su döküb yada üzerime atlayarak uyandırıyorlar.
Dicle ablaya bakıb abla insan gibi uyandıramıyomusun ya dedim.
Dicle abla ise bana trip atarak sanada günaydın kardeşim dedi. Onun bu haline gülüb. Ne oldu? Neden beni böyle uyandırdın? diye sordum. Dicle abla- Kız alış-verişe gidicez biz Bartu ve Barlasla dedik sende gelirsin ve ne kadar dürtdüm uyanmadın sanki kış uykusuna yatmışsın bende o yüzden üzerine atladım sonuç uyandın dedi. Dicle ablayı odadan kovub üzerime siyah pantolon ve mavi tşört giydim saçımı salık bırakıb çantamı alıb telefonumu ve cüzdanımı içine koyub aşağı indim. Dicle abla koltukta oturmuş beni bekliyodu annemde onun yanında oturmuştu, babam işe gitmişti, Eymen ise hala uyuyodu. Anneme görüşürüz deyib ayakabılarımı giydim ve Dicle abla ile Bartunun arabasında arka koltuğa oturduk.
Alış-veriş merkezine geldiğimizde ilk önce erkekler kendilerine bir kac parça aldılar sonrada Dicle abla maşallah allış-veriş merkezin satın alıcaktı az kalsın. Ben ise 2 pantolon 2 tşört 1 tanede şört aldım. Alış-veriş merkezin böyle gezerken gözüme büyük bir Ayıcık gözüktü. Ayıcığın yanına gidib kaldırmaya çalıştım ama çok ağır ve büyük olduğu için kaldıramadım kıymetine baktığımda biraz pahalı olduğunu gördüm ve diğerlerine çaktırmadan ayıcıktan uzaklaştım. Ben ayıcıkları çok severim ama bunun kıymeti pahalı olduğu için parama kıyamadım ve diğerlerinede çaktırmadım çünkü benim için almak istiyiceklerdi ve bende bunu istemiyodum.
Barlas abi acıktığını söylediğinde yemek katına inib yemeğimizi yedik ve eve doğru yola koyulduk. Eve geldiğimizde onlara teşekür edib ev girdim. Babam işten gelmiş ve Eymenide yanına almış futbool izliyodular. İkisinede selam söyleyib yanaklarından öptüm ve annem mutfakta olduğu için onunda yanına gidib selam verib öptüm bir bardak su içib anneme anne ben uyuyom sabahta erken kalktım yemek yemiyicem beni yemeğe bekleme dedim ve odama çıkıb üzerimi değişib yatağıma yatıb uyudum.

****************************

Sabah uyandığımda şoka uğradım beğendiğim ayı odamda duruyodu buna inanmayıb rüya olduğunu sandım ve ellerimle gözlerimi ovuşturdum ama gözlerimi açtığımda ayı yerinde olduğu gibi duruyodu. Ayıya yaklaşıb dokundum ve gerçektende odamda olduğunu anladım ayıya sarılıb zor bela yatağıma taşıdım. Ayının üzerinde bir not vardı açıb okuduğumda böyle yazıyodu (istediğin bişey olduğunda çekinmeden bizden isteye bilirsin ufaklık)yazıyodu. Tabiki bunu Bartu almıştı çünkü bana o ufaklık derdi.
Evden dışarı fırlayıb karşı evin zilini çaldım kapıyı Dicle abla açtı onunla günaydınlaşıb içeri salona geçtim. Barlas abi ve Bartu salonda koltukta oturuyodular. Selam söyledikten sonra Bartuya ayıcık için teşekür ederim ama ben onu kabul edemem dedim. Bartu bana bakıb bak ufaklık bizde senin arkadaşınız artık bu yüzden çekinmeden istediğin ne varsa bizden isteye bilirsin ve ayıcığıda arkadaşlığımızın hediyesi olarak düşün dedi. Yeniden teşekür edib Dicle ablaya kahvaltı sofrası hazırlaması üçün yardım etdim kahvaltımızı etdikten sonra ben okula geçtim onlarda işlerine gitdiler.

******************************

Sınıfta dersi dinliyodum bi baktım telefonum titriyo. Telefonumu alıb şifresini girdim whatsapptan tanımadığım bir numaradan mesaj gelmişti. Whatsappa girdib
Profil resmine baktım çiçek resmi vardı. Hakkında yazılanlara baktığımda ise (belki oda bir gün sever)diye yazıyodu.
Mesajı geri dönüb okuduğumda Merhaba yazıyodu. Bende merhaba yazdım daha sonrada kimsiniz diye mesaj atdım. Hoca benim telefonla oynadığımı görüb kızdı bende özür dileyib telefonu kenara koydum ve yeniden dersi dinlemeye başladım.
Zill çaldığında bahçeye indim ve çimenlere oturdum telefonumun şifresini girdim ve bilinmeyen numaradan yine mesaj gelmişti.
Böyle yazıyodu Seni seven insanım. Bende yok artık benidemi seven insan varmış lütfen dalga geçmeyi bırak dedim ve numarayı engeledim. Sinir olmuştum dalga geçerek hisslerimle oynuyodular.

******************************

Ders bitdiğinde Balın Arda ve ben okuldan çıktık Balın ve Arda aynı yere gitdikleri için onlara görüşürüz deyib eve gidiyodumki arkadaşlarından sonunda vakit bulan Eymen bey abla benide bekle diye arkamdan koşuyodu. Eymeni beklediğimde Eymen hala koşuyodu bu işte bir terslik vardı. Eymen üzerime doğru koşub kafama şaplak atarak evin yoluna doğru koşmaya devam etmişti. Ben dedim dimi bu işte bir terslik var. Bende sinirle arkasından ayı deyib koştum. Eymen seni yakalasam bitdin. Eymen bu sözüm üzere dahada hızlandı. Çocuk sanki insan değilde çita ama bende koşub yakaladım ve dövmeye başladım Eymen ise abla lütfen yapma diye yalvarıyodu acıyıb bıraktığımda bana dil çıkarıb kaçtı. Bende arkasından gülümseyib hiç düzelmiyiceksin dimi Eymen diye bağırdım. Eymen ise asla abla ben asla düzelmiyicem. Eve geldiğimde dışarıda minicik bi kedi gördüm onu almak için irelediğimde bir araba süratla geçti az kalsın beni vurmuştu ama ben aceleci davranıb kurtuldum ama galiba kedicik ölmüştü önceki yerinde yoktu ben ağlamaya başladığımda karşımda birisi durdu kafamı kaldırıb baktığımda Bartu olduğunu gördüm Bartu bana bakıb ağlama ufaklık bak bende ne var dedi. Bartunun ellerine baktığımda ise kedicik sağ-salim Bartunun kucağında idi. Sevincimden Bartuya sarıldım ve çoook teşekür ederim onu kurtardın. Sandım ki o arabanın altında kalıb öldü. Bu arada onu nasıl kurtardın diye sordum. Bartu ise konuşmuyo donub kalmıştı resmen kendine gelmiyodu Barlas abi sırıtarak Bartunun koluna dokundu ve Bartu ufaklık sana soru sordu dedi. Bartu önce ha ne oldu geldikmi diye sordu bende onun bu haline kah-kaha atdım çok komikti hali. Bartu nihayet kendine gelib bana baktı ve ne sormuştun ufaklık. Bende kedi hani senin kucağındaydı ya nasıl kurtardın onu diye sordum. Bartu ise ben yerimde duruyodum araba geçtiğinde kedi korkub bana doğru koştu bende kucağıma aldım. Barlas abi hala sırıtıyodu. Bende dayanamayıb neye sırıtıyon ya Barlas abi diye sordum. Barlas abi ise hiç bişey aklıma bişey gelmiştide küçük cadı deyib gülkmsedi artık onların bana böyle seslenmelerine kızmıyodum alışmıştım ve onların bana böyle seslenmeleri hoşuma gidiyodu.
Dicle abla bana seslenib Ahenk sen bu kediyi alıcakmısın yoksa barınağa bırakıcakmısı diye sordu bende tabiki alıcağımı söyledim. Bartu peki kedinin ismi ne olucak diye sordu. Kedimin ismini minnoş koyucam dedim ve gülümsedim. Kediye bakıb biraz sevdim ve baksanıza nasıl da tatlı. Onlarda evet tatlı ve ismide tatlılığına uyumlu oldu.
Eymen bize doğru koşub abla kedimi o diye kediyi elimden aldı ve abla bu çok tatlı lütfen bizim olsun lüten dedi. Bende zaten bizim maymuyn suratlım benim.
Eymen abla bunun ismi ne diye sorduğunda ismi minnoş diye yanıt verdim.
Bartulara görüşürüz deyib eve geçtik. Tabi annem kediyi elimizde gördüğünde delirdi ya evi pisletirse diye söylenip durdu. Bende anne pisletmez hem çok tatlı ve küçük dışarıda kalamazki o. Eymende hemen atılıb anne ablamla ben bakıcaz minnoşa lütfen kalsın lütfeeen diye annemin kafasın şişirtdi. Kadıncağız dayanamayıb tamam tamam yeterki sus Eymen kafamı şişirtdin dedi. Biz ise annemizin haline gülüb Eymenle mutfağa geçtik. Minnoş için bir kap bulup içine süt döktüm ve karşısına koydum minnoş sütünü içtikten sonra karnı şişmişti çok tatlı görünüyodu. Az önce kaburgaları sayılıyodu ama şimdi karnı süt içtiği için tombulaşmıştı. Babam geldiğinde kediyi görüb şaşırmıştı ama oda sevmişti minnoşu. Bizde sofraya geçib yemeğimizi yedik. Sonra ise Eymenle odamıza koştuk tabi minnoşta arkamızca. Biz sofrayı kaldırmayalım diye koşuyoz minnoş neden koşuyo anlamadım.
Annem ise aşağıda deliriyodu hayırsız evlatlarım benim Eymeni anladımda erkek hiç olmazsa kızım yardım etseydi diye sinirle konuşuyodu. Babam ise karıcım çocukları boş ver senin dağ gibi kocan var şurda o sana yardım eder annem yine söylenerek bakın babanız nasılda iyi bana yardım ediyo ama siz hayırsızlar. Ben ise annemin kızmalarına odamda gülüyodum.
Pijamalarımı giyib yatağıma yatdım. Biraz geçtikten sonra susadığımı hiss edib mutfağa gitdim bi bardak su içib Eymenin odasına baktım çünki kedi onun odasında idi. Kapıyı açtığımda Eymen minnoşun ve kendisinin üzerini örtmüş ve minnoşa sarılarak uyumuştu. Bende odama geçib yatağıma yatıb uyudum.

POLİSİN AŞKI (TAMAMLANDI)Onde histórias criam vida. Descubra agora