~ 9 ~

470 12 2
                                    

POV Liam

Verbaasd plaats ik mijn hand op mijn wang en kijk ik toe hoe Daniëlle het huis uit stormt. Zodra de deur dicht valt, hoor ik beweging vanuit de woonkamer.

Louis kijkt me bezorgd aan. 'Wat is er gebeurd?' Hij loopt snel naar me toe en doet de tussendeur achter zich dicht. Ik slik even, in een poging om de tranen weg te slikken. Natuurlijk werkt dat niet. Niet nu.

Langzaam beginnen de tranen over mijn wangen te rollen. Louis trekt me meteen in een knuffel. 'Z-Ze is weg', snik ik. 'Ze heeft een ander.' Louis' armen spannen zich aan, waardoor ik dichter tegen hem aan wordt getrokken. Ik sla mijn armen nou ook strak om hem heen.

'Hey, shh. Het komt goed. Ik help je er doorheen, oké?' Ik knik snikkend. 'Kom op, Payno. Schouders eronder. Je hebt haar niet nodig.'

'M-Maar ik hou van haar.' Louis gaat met zijn hand langzaam over mijn rug heen en langzaamaan word ik rustiger. 'Het doet pijn, Louis', zucht ik zodra ik rustiger ben. Louis houdt me een stukje bij hem vandaan, zodat hij me aan kan kijken.

'Snap ik, Li. Maar het komt echt goed. Je hebt toch al eerder een gebroken hart gehad? Hoe kwam je daar vanaf?' Ik haal mijn schouders op. 'Door muziek te maken!'

Ik knik even. Hij heeft gelijk. Dat heeft me er toen overheen geholpen. 'Maar ik kan nou toch niet de studio induiken? Ik heb de kinderen hier. Oh god, Lizzy! Ze is nog maar een dag hier en ze moet nou al haar moederfiguur missen! Wat ben ik toch voor een slechte vader?' ratel ik. Louis knijpt even in mijn schouder.

'Je bent geen slechte vader, Liam. Jij kunt er toch niks aan doen dat Daniëlle voor een ander heeft gekozen? Ik weet zeker dat Lizzy het jou niet kwalijk zal nemen.' Ik knik langzaam, terwijl ik de woorden tot me door laat dringen. 'En wat nou als jij vanmiddag gewoon de studio in duikt? Dan neem ik de kids wel mee naar de kinderboerderij en dan kun jij je ding doen.' Ik zucht even.

'Vind je dat echt geen probleem?' vraag ik voorzichtig. Louis schudt zijn hoofd.

'Natuurlijk niet! En anders vraag ik of Niall ook mee wil. Hij weet ook wel hoe hij met kinderen om moet gaan. Hij heeft vaak genoeg op Theo gepast!' Ik knik langzaam.

'Oké dan', zucht ik. Louis geeft me een bemoedigende glimlach.

'Het komt goed, Li. Ga jij maar gewoon lekker nieuwe liedjes schrijven om je hart te luchten. Dan nemen Niall en ik de kids op ons.' Ik knik weer.

'Thanks, Louis.' Ik geef hem weer een knuffel.

'Geen probleem, Payno. Ga je nou maar eerst even opfrissen. Je ziet er niet uit', zegt Louis met een knipoog. Ik rol met mijn ogen.

'Wat ben je toch ook een klootzak af en toe', grinnik ik. Louis haalt lachend zijn schouders op.

'Love you too.' Ik schud lachend mijn hoofd en loop dan naar boven.

POV Louis

'Hi Lou.'

'Oi oi!' Niall grinnikt even. 'Heb je vanmiddag wat te doen?'

'Uhh', begint Niall twijfelend. 'Volgens mij niet. Hoezo?' Ik zucht even.

'Daniëlle heeft een ander. Ik zou samen met Liam en de kids naar een kinderboerderij gaan, maar Daniëlle heeft het dus net bekend gemaakt aan Liam. Liam zit er doorheen, dus ik heb hem de studio ingestuurd voor vandaag. Dan kan hij alles van hem afschrijven, you know?' Niall humt even. 'Maar ik vroeg me af of je zin had om mee te gaan naar de kinderboerderij?'

'Tuurlijk. Hoe laat spreken we daar af?' Ik kijk naar de klok.

'Over een uurtje? Wij moeten nog eten.'

'Is goed. Dan zie ik jullie straks!'

'Tot straks! Thanks, Nialler!' Ik hang de telefoon op en loop daarna naar de woonkamer. 'Komen jullie eten?'

Freddie en Bear staat meteen op en rennen langs me heen richting de keuken. Lizzy komt langzaam mijn kant op gelopen. 'Wat is er, Liz?'

'Gaat het goed met papa?' vraagt ze zacht. Ik slik even, maar knik dan toch.

'Ja. Hij gaat vanmiddag even wat voor zichzelf doen. Maar jullie gaan vanmiddag met mij mee naar de kinderboerderij!' zeg ik enthousiast. 'En Niall gaat ook mee!' Lizzy kijkt me verward aan.

'Wie is Niall?'

'Niall zit ook bij je vader en mij in de band. We zijn met zijn vieren in totaal. Harry, Liam, Niall en ik.' Lizzy knikt langzaam.

'Oké.' Ze loopt langs me heen en loopt vervolgens naar de keuken, om Bear in zijn stoel te helpen. 'We hebben geen stoel voor Freddie, denk ik', zegt ze twijfelend. Ik haal mijn schouders op.

'Ik pak wel een paar kussens van de bank. Dan kan Freddie gewoon op een stoel zitten.' Lizzy knikt en kruipt zelf op een stoel. Ik loop snel naar de woonkamer, gris een paar kussens van de bank en loop weer terug naar de keuken. Ik leg de kussens op een stoel neer en til Freddie op. 'Kijk eens aan, bud.' Ik schuif Freddie's stoel aan en ga naast hem zitten. 'Nou, tast toe.'

'Waar is papa?' vraagt Bear zacht.

'Papa is even boven. En papa gaat vanmiddag niet mee naar de kinderboerderij. Maar weet je wie wel mee gaat? Niall!' Bear krijgt een brede glimlach op zijn gezicht en begint te klappen in zijn handjes. Ook Freddie zit niet meer stil. 'Maar eerst gaan we braaf ons bordje leeg eten', zeg ik streng tegen ze en maak de bordjes voor ze klaar.

Lizzy is oud genoeg om zelf haar broodje te smeren, wat ik haar daarom ook laat doen. Volgens mij is ze überhaupt al een stuk zelfstandiger dan de meeste negen-jarigen. Misschien komt het doordat ze in een weeshuis is opgegroeid.

Adopted by "Daddy Direction"Where stories live. Discover now