~ 14 ~

460 15 12
                                    

POV Louis

Ik stap de auto uit en loop snel richting de voordeur. Achter me hoor ik Lizzy uitstappen en achter me aan komen. 'Lizzy, ik wil dat je zometeen even naar je kamer gaat, oké?'

'W-Wat? Waarom? Ik heb niks fout gedaan?' Ik draai me om en zie dat Lizzy's onderlip begint te trillen. Ik zucht even en kniel voor haar neer, voordat ik haar in mijn armen trek.

'Hey, shh. Je hoeft niet te huilen. Ik ben niet boos op je, maak je geen zorgen. Je moet niet naar je kamer omdat je straf hebt', sus ik haar.

'Waarom dan wel?' mompelt Lizzy tegen mijn schouder. Ik houd haar een klein stukje bij me vandaan en kijk in haar ogen.

'Ik moet heel even met je mama gaan praten. En het zou kunnen dat wij gemeen tegen elkaar gaan praten en woorden gebruiken die niet voor jouw oortjes bestemd zijn.' Lizzy knikt even.

'Maar ik wil niet dat je gemeen gaat doen tegen mama.' Ze trekt een pruillipje. Gefrustreerd haal ik een hand door mijn haar.

'Ik zal me inhouden, oké?' Lizzy knikt langzaam. 'Kom, dan gaan we naar binnen.' Ik ga weer rechtop staan en pak Lizzy's hand vast. Ik ontgrendel de voordeur en meteen hoor ik voetstappen richting de deur komen.

'Liam!' roept Daniëlle uit. 'Oh mijn god. Ik ben zo dom geweest! Het spijt me zo!' Blijkbaar heeft ze geen idee dat ik het ben, want ze slaat haar armen om me heen. Niet dat ze dat nooit bij me deed, maar ze noemde me zojuist Liam...

'Daniëlle, ik ben Liam niet', mompel ik. Ik wil haar uitschelden om wat ze Liam heeft aangedaan, maar ik kan het niet. Lizzy's hand ligt nog steeds in de mijne. 'Lizzy, ga maar naar boven toe.' Daniëlle laat me los en kijkt dan naar Lizzy.

'Mijn meisje', snikt ze. 'Hoe kon ik je dit aan doen?' Lizzy kijkt Daniëllle verward aan en kijkt dan op naar mij. Ik gebaar naar boven. Lizzy knikt en loopt snel de trap op. 'L-Louis?' vraagt Daniëlle dan. Ik kijk op en ze laat zich weer vallen in mijn armen. 'Hoe heb ik dit Liam aan kunnen doen? Oh mijn god, ik ben zo dom geweest. Liam haat me nu vast.'

'Hij is niet de enige. Wat dacht je? "Oh, ik ben Daniëlle en ik wip van de ene vent naar de andere"? Je hebt Liam zoveel pijn gedaan. Waaraan had hij dat verdiend?' Ik duw Daniëlle ruw van me af. Ze moet geen steun bij mij gaan zoeken. Zij heeft het hart van mijn beste vriend gebroken.

'I-Ik', begint Daniëlle, maar ze barst weer in tranen uit.

'Daniëlle?' hoor ik verbaasd achter me. Ik draai me geschrokken om en zie Liam achter me staan. Hij kijkt verbaasd naar Daniëlle, maar trekt al snel zijn gezicht weer in plooi. 'Wat doe jij nou weer hier? Moet je niet naar je nieuwe lover? Of is dat al weer uit?'

'Liam', snikt Daniëlle, maar Liam schudt zijn hoofd.

'Nee. Niks "Liam". Ga mijn huis uit. Je hebt al genoeg aangericht', sist hij en hij stapt naar voren. Ik ga beschermend voor Daniëlle staan. Ondanks dat zij het hart van mijn beste vriend heeft gebroken, verdiend ze niet wat Liam haar aan wil doen. Ik ken Liam zo niet. Ik heb zelfs nog nooit die blik in zijn ogen gezien. Zijn blik staat woest. Ik heb geen idee waar hij toe in staat is op dit moment, maar het kan niet veel goeds betekenen. En al helemaal niet voor Daniëlle.

'Liam, rustig. Kalmeer wat. Ik krijg de kriebels van je', zeg ik kalm tegen Liam, terwijl ik zijn schouders vast pak. Liam lijkt wat tot bedaren te komen.

'Liam, alsjeblieft. Laat me het uitleggen. Het is niet wat je denkt', snikt Daniëlle achter me.

'Oh nee? Volgens mij zei je toch echt zelf tegen me dat je een ander leuker vond dan mij!' roept Liam en hij probeert me opzij te duwen. Mijn poging tot kalmeren was dus toch niet geslaagd.

'Dat was een leugen!' roept Daniëlle terug. 'Ik hou van je, echt waar! En het spijt me dat ik je hart heb gebroken! Ik wilde het echt niet. I-Ik werd gedwongen door ons management. Ze dachten dat er meer mensen tickets zouden kopen als ze zouden weten dat de twee hoofdrolspelers met elkaar daten.' Ik draai me verbaasd om. Hebben ze dat echt gedaan? Hebben ze haar gedwongen om met die mannelijke hoofdrolspeler te daten?

'M-Maar... I-Ik', stottert Liam achter me. 'Wat?' komt er nou verward uit zijn mond.

'Mijn management dwong me om een relatie met mijn tegenspeler te beginnen', legt Daniëlle nou duidelijker uit. 'Ik wilde niet dat jij er via de media zou achter komen en raakte in paniek. Daarom zei ik dat ik een ander leuker vond dan jou. Maar dat is niet zo, Liam. Ik hou alleen van jou. En die tegenspeler van me is echt een klootzak.' Liam duwt me opzij en slaat zijn armen om Daniëlle heen. Zijn schouders beginnen te schokken.

'Papa?' hoor ik vanaf de trap. Lizzy kijkt verbaasd naar het stelletje voor zich. Liam kijkt op en glimlacht door zijn tranen heen. 'Papa? Wat is er aan de hand? Waarom huil je? Ik hoorde geschreeuw beneden.'

'Sorry lieverd. Papa was boos op mama, omdat mama had gelogen tegen papa. Maar nou is het opgelost.' Daniëlle kijkt verrast op.

'Echt?' vragen Daniëlle en Lizzy tegelijk. Liam knikt.

'Ja, echt. Kom hier, Lizzy.' Lizzy loopt de trap af en zodra ze dichtbij genoeg staat, tilt Liam Lizzy op. Hij slaat zijn vrije arm om Daniëlle heen en glimlacht breed. 'Ik hou van jullie.'

Adopted by "Daddy Direction"Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ