41. fejezet

212 16 0
                                    

Kintről farkas üvöltés hangja zavarta meg az éjszaka csendjét. Egy ismerős farkasüvöltés.
Jay és Mrs. Parker kivételével azonnal csatlakoztunk a már kint lévő őrzőkhöz, akik előtt maga a boszorkány és Bob, a vérfarkas állt. 
- Lám-lám, a csipet csapat - vett észre minket a boszorkány. Lucifert ismét nem lehetett látni, de gondoskodott róla, hogy érzékeljük a jelenlétét. - Ám, ha jól látom az egyik kos barátocskátok, az a vérfarkas "kölyök" nincs veletek. Netán valami szörnyűség érte, mert azt ki nem bírnám - gúnyolódott. Ash oldalba bökött, mire fele fordultam. A fejével a boszorkány felé biccentett. És akkor én is észrevettem. A hosszú, fekete köpenye ugyan takarta, de egy kicsit kilátszott a derekára erősített öv, amin mérges gáz, ezüst - akkor esett csak le, miért állt távolabb tőle Bob - és fegyverek sorakoztak. Ash a tekintetével azt sugallta, hogy nehogy azt higyjem esélyünk sincs. Aprót bólintottam. A boszorkány mögötti területen a fák mögött megbújó vérfarkasok alakjait egyre jobban ki lehetett venni a sötétség ellenében. Egyes fáknál gomolygó ködként lebegő démonok és vakítóan fehér bőrű vámpírok színesítették a társaságot.
- Szemét árulók - ismerte fel az ex-társait Audrey.
- Haszontalan alaktalanok - morogta Lucifer halkan, majd hozzátette, milyen módon fogja őket megsemmisíteni. Igazán hátborzongató és könyörtelen tervei voltak. Az őrzők tetőtől talpig felfegyverkezve vártak. Josie és a szürke hajú lány, akit mint időközben kiderült Luna-nak hívják, a többi korukbelivel hátul foglalták el a helyüket. Logan-t valahol közepén pillantottam meg. Hirtelen valami a lábamat kezdte el bökdösni és a karom alá állt. Oldalra néztem és a kezem Jay vérfarkas énjének hátán pihent. Mrs. Parker Ash és köztem állt, mint nagy fekete vérfarkas. Mindenki csendben várt, hogy most mi fog következni.
- Mégis milyen gyáva alak lehet az alvilág ura, ha ide sem jön megbosszulni a démonjai hálátlanságát? - tette fel a költői kérdést a boszorkány. Egyértelműen fel akarta idegesíteni Lucifert, és ezt ő is tudta. Azonban csapda ide vagy oda, Lucifer láthatóvá tette magát. Jay mellett jelent meg. Az őrzők rögtön felé fordultak és már rántották is a fegyverüket, de a törzsfőnökük felemelte a kezét, jelezve, hogy nem ad engedélyt a támadásra.
- Nicsak, mégis itt van - "lepődött meg" a boszorkány. - A kérdés az, hogy melyik oldalon.

Egy vérfarkas társának naplójaWhere stories live. Discover now