36. fejezet

264 14 0
                                    

Ahogy egyre beljebb haladtunk, egyre fojtogatóbb lett a hőség. Az egyik démon át vezetett minket egy tágas csarnokon, hogy végigmehessünk egy hosszú arany színű folyosón, amiknek két oldalán fekete vagy átlátszó ajtók voltak. A kísérteties hangok sem maradhattak el. A folyosó a több méteres plafonig erő két szárnyú ajtóba torkollott, ami előtt megálltunk. A két démon némán vissza indultak a folyosón, otthagyva minket az ajtó előtt.
- Most mit csináljunk? - kérdeztem.
- Kopogjunk be - lépett közvetlenül az ajtó elé Ash és már kopogásra emelte a kezét, amikor az ajtó magától kinyílt.
- Vagy egyszerűen csak sétáljunk be rajta - mondta Jay. Belépve egy a csarnokhoz hasonló nagyságú teremben találtuk magunkat. Az ajtó mögöttünk hangos puffanással magától becsukódott, ezzel ránk hozva a frászt. Azaz rám biztos. Szétnéztünk a termen. A falak vérvörösre festették, de teljesen üres.
- És most? - tárta szét a karját Ash.
- Talán térjünk a lényegre - szólalt meg egy mély hang.
- Ki az? - kiáltotta Mrs. Parker, miközben gyanakodva fordult körbe, azonban senkit és semmit sem láttunk. Csak magunk voltunk a teremben. Legalábbis ezt hittük.
- Gyere elő! - mondta Jay.
- Abban mi lenne a poén? - jött a válasz valahonnan. - Jelen esetben ti vagytok nálam. Bőven akad még itt hely, ha úgy tartja kedvem...
- Lucifer - suttogta Jay.
- Eltaláltad - jegyezte meg a hang. Egy csettintés, majd a terem egy szempillantás alatt be lett rendezve. Közepén egy hosszú, tömör tölgyfaasztalon ült hanyagul egy férfi. Teljesen hétköznapian nézett ki. Fekete rövid haj, fehér ing, fekete nadrág és öltönyhöz való fekete cipő. Csak a szeme árulta el, hogy ő bizony minden, csak hétköznapi nem, ugyanis a szeme vörösen izzott.
- Én volnék Lucifer.
Visszaemlékeztem, hogy mi történt ma reggel a kórházban. A démon Dr. Peterson testét öltötte magára.
- Azt ajánlom, hogy nyomos okotok legyen a látogatásra, különben a néhány köddémonomnak bővül a ruhatára - vigyorodott el. Szemmel láthatóan élvezte a helyeztet.
- Én Natalie Parker vagyok és... - kezdte Mrs. Parker, de Lucifer felemelte a kezét és félbeszakította.
- A lényegre! A nevet ki tudom nyomozni.
- A törvénykönyv miatt vagyunk itt - ismertette a látogatásunk okát Ash anyukája.
- Mert? - vonta fel a szemöldökét, vagyis egy ember szemöldökét Lucifer.
- Mert megszegtétek!
- Valóban? - fonta maga előtt keresztbe a karját.
- Valóban - erősítette meg Mrs. Parker. - Egyértelműen megszegtétek, ugyanis ma reggel kiderült, hogy egy köddémon rejtőzött az egyik orvos testében egy Dél-kaliforniai kórházban és a betegekkel foglalkozott - mutatott Jay-re.
- Én biztos nem engedélyeztem egyetlen démonnak sem - cáfolta.
- Márpedig démon volt ott.
- Nem is vitattam, csak annyit mondtam, nem én küldtem. Kártya gondolom van nálatok.
- Van - vallotta be Mrs. Parker.
- A helyzetre való tekintettel legyen is nálatok mindig. Gondolom ez az egész a boszorkánnyal van összefüggésben. Ami meg a köddémont illeti, utánajárok a dolognak. Most meg addig takarodjatok el, amíg kijuttok.  

Egy vérfarkas társának naplójaWhere stories live. Discover now