Kötődés

388 22 0
                                    

- Srácok! A boszorkány volt itt! - rontott be a kunyhóba Gary lihegve. - Mi a..? - állapodott meg a tekintete farkas-Jayen, aki a lábamnál feküdt. Elégedetlen morgással jelezte, hogy már nagyon unja ezt és fogalma sincs, hogy miért változott at és miért tudja azt amit tesz.
- Nyugi, csak farkas - legyintettem. - Okos farkas - simogattam meg Jay fejét.
- Ezt ne!
- Lia, vedd onnan a kezed! - rémült meg Gary.
- Higgadj már le - szólt a barátjára Ash. - Tudatában van, hogy mit csinál. Jay is és Lia is. És valamilyen érthetetlen okból kifolyólag, Lia érti amit mi farkas üvöltésnek hallunk.
- Érti... - ismételte meg a fiu és a Mester könyvespolcai egyikérol egy aranykötéses, régi könyvet vett le és tette az asztalra. - Már hallottam erről. - lapozgatt gyorsan a könyvben. - Meg is van. Itt azt írja, hogy kialakult az ember és az állat között egyfajta kapcsolat, kötődés, így az ember érti, amit az állat mond.
- Te vagy az állat - dünnyögte Jay, utalva arra, hogy szeretne, ha emberként kezelnénk.
- Mit mond? - nézett rám Ash.
- Semmit - hárítottam. - És, hogy alakulhat ki egy ilyen kötődés?
- A kötődés több féle módon is kialakulhat - olvasta Gary. - Az első, hogy nagyon sok időt töltenek együtt és régóta ismerik egymást.
- Ez kilőve. Tovább - sürgette a fiút Ash.
- A másik, hogy közös trauma érhette őket, amit együtt próbálnak átvészelni.
- Nem halt meg a volt barátom - raztam a fejem.
- Akkor ez is off. A harmadik és egyben legritkább eset, ha az egyik fel, úgy megérti és támogatja a másikat, mint meg soha senki - fejezte be Gary. Mindketten rám nézték.
- Ez lesz az - bólintott Ash. - Amióta itt vagy Jay egyre kevesebbszer szól be ok nélkül. Pedig egy éve folyamatosan ezt csinálta. Nem tudom, csajszi mit tettel, de le a kalappal. Jay nem szólt semmit, csak ledöntötte a fejet a padlóra és úgy figyelt.
- Gyerekek, megjottem - hallottuk a Mester hangját. Miután tisztáztuk, hogy Jay senkire sem jelent veszélyt és nagy valószínűséggel kötődés alakult ki köztem es Jay között, a Mester is végre elmondta, miért vagyok a föld eleme.
- Nos, amikor Ausztráliában közöltem az ottani Mesterrel a helyzetet, roppant mód meglepődött, ugyanis nem érzékelt semmit a születésednél. Ott is mind a négy elem meg van. Az ok, amit kiderítettunk, az az, hogy fogalmunk sincs.
- Ezért mentél Ausztráliába? - esett le Ash álla.
- Nem tudjuk, de a lényeg, hogy itt vagy és erősítesz minket. Az pedig, hogy Jay farkas és a boszorkány itt volt, arra enged következtetni, hogy kicserélte a folyadékot. Jay Ashre morgott.
- Jól van, farkas! Te is figyelhettél volna! - nézett Jayre a lány. Hirtelen kintről eszeveszett farkasuvoltes hangzott és egy női sikoly. Jay felugrott es egyenesen kirontott az ajtón.
- Ne, varj! - kiáltottam utána aggódva. - Mi van, ha Valami bajod esik?
- Ha nem látnád farkas vagyok. Nem is akármilyen - nézett a szemembe egy pillanatra, aztán már el is tűnt.
- Ne aggódj! Jó harcos - mondta Gary. - Ash, megyünk?
- Ez kérdés volt? - húzta fel a szemöldökét és egy íjszettért nyúlt. - Gyere, Lia! Szükségünk van rad!
- De én nem harcoltam soha!
- De senki más nem érezheti hogy hol van csak te! Nem lesz baj! - nézett rám Gary.
- Ne félj! A többiek megvédenek - mondta a Mester. - De most siessetek! Ahol Bob van, előbb utóbb a boszorkány is feltűnik. - sürgetett minket. Gary az övére erősített egy pisztolyt. Kintről egyre hangosabb uvoltesek szűrődtek be.
- Tudsz az íjjal bánni? - kerdezte Ash.
- Nem
- Huh, hosszú lesz - sohajtotta, de Gary megbokte.
- Induljunk! - azzal kivágta előttünk a kunyho eddig biztonságot jelentő ajtaját.

Egy vérfarkas társának naplójaWhere stories live. Discover now