7.Bölüm

59.9K 2.3K 383
                                    

Bölüm şarkıları;
Hemsaye - Fısıltı
İlyas Yalçıntaş - Sadem
Mabel Matiz - Kül hece
Mavi Gri - Ben sende yandım

"Zordur sevmeyenin seveni olmak"
Cemal Süreya

7.Bölüm

Odada volta atmaya devam etti. Olmaz diye söylenip duruyordu. Olmazdı onun için olmazdı, kabul edemezdi. İçini titreten kadının kendisiyle isteksiz bir şekilde evlenmesini istemiyordu. Uhra'ya karşı duyguları olduğunu uzun süredir biliyordu ama babasının bu tavrı onu çileden çıkarıyor. Dayanamayıp odasından çıktı. Salonda konuşan anne ve babasının karşısına geçti. Öfkesi tüm vücuduna yayılmıştı.

"Olmaz baba, olmaz. İkimize de hayatı zehir etme." Babasında mimik bile oynamadı. O kararını vermişti ve bunu her hareketi ile belli ediyordu. Ama genç adam bunları umursamadan konuştu.

"Eğer bu evlilik olursa tayinimi başka bir yere alırım. Bütün hayatımı orada geçiririm." Söylediklerini kesin bir şekilde dile getirdi. Oğlunun bu sözleri üzerine, Demir Bey hızla ayağa kalktı.

"Baran!" Genç adam sinirle elini saçlarından geçirdi. Demir Bey, sinirlendiği için Baran'a daha çok yaklaştı.

"Seviyorsun it oğlu it! Neyin afrası tafrası bu?" Baran sinirle orta sehpaya güçlü bir tekme savurdu. Sinirden çıldırmış gibiydi. Elinin altında varlığını koruyan her şeyi parçalara ayırmak istiyordu.

"Şayet ben evlenirsem beni öldü bilin." Son sözlerini söyleyerek evden çıktı. Başını sağ tarafına çevirip Uhra'nın odasına baktı. Pencereyi aralamış, kendisine bakan Uhra'yı görünce içi sızladı. Oflayarak başını gökyüzüne kaldırıp derin bir nefes aldı.

"Kıyamıyorum lan sana. Başkasını seviyorsun diye ödüm kopuyor. Biraz..." Sesi fısıltıdan farklı değildi. Hızlı adımlarla arabasına binip sokaktan çıktı. Arabanın gazını artırıp boş yola saptı. Hız yaparak sinirini atmaya çalışıyordu.

"Ne yapacağım lan ben, ne?" Eliyle direksiyona defalarca vurdu. Hiçbir şey Baran'ın yanan yüreğine su serpmedi. Kalbindeki kor ateşler her saniye arttıkça artıyordu. Elini bir kez daha direksiyona vurup sesli bir küfür mırıldandı.

"Seviyorum lan!" Sesi boş arabada yankılandı. "Her an kıracağım diye içim gidiyor. Tek gözyaşında tüm dünyayı karşıma alırım. Keşke biraz anlasan... biraz." Yumruğunu direksiyona geçirip başını yola çevirdi ama sol taraftan gelen arabayı çok geç fark etti.

İki arabanın çarpışması sonucunda güçlü bir ses yayılırken gözlerini kapattı. Araba boş yolda dönerken ellerini zorlukla başına sardı.

🌼

Ağlamaktan şişen gözlerimi ovuşturup yataktan kalktım. Kalbimdeki sızı artarken derin soluklar alıp banyoya girdim. Elimi yüzümü yıkadıktan sonra odamdan çıktım. İçimdeki sıkıntı her dakika artarken ne yapacağımı bilmiyorum. Aklım bomboş ve ben ne hissedeceğimi dahi anlayamıyorum. Salonda oturan babamları görmezden gelip mutfağa doğru yürüdüm. Tam mutfağa adım atacakken, Cihad abimin sesi ile duraksadım.

"Durumu nasıl?"

"Tamam, hemen geliyoruz."

Birine bir şey olmuş. Hızlı adımlarla salonun kapısından çıkan abilerime baktım. Bir şey olmuş. Kötü bir şey olmuş. Tedirginlik ruhuma çökerken, hızlı adımlarla Cihad abime yaklaştım.

UHRA  Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin