19. "Try me"

2.3K 69 30
                                    

.-~*~-.

V      A     N     E     S      S    A

Teleurgesteld steek ik mijn telefoon terug in mijn broekzak. Nadat Alex mij gisteravond heeft thuis heeft afgezet heb ik niks meer van hem gehoord. Hij is vandaag ook niet op school en heeft me dat niet eens laten weten. Ik heb hem zojuist tijdens de grote pauze geappt, maar hij heeft niet nog niks geantwoord.

De tweede bel klinkt hard door de schoolgang heen. Gelijk kijk ik op naar het biologie lokaal en zie dat mevrouw Boter net de deur wilt sluiten. Snel loop ik richting mijn lokaal en glip naar binnen. Mevrouw Boter geeft me een waarschuwende blik, maar zegt er verder niks over.

Ze sluit de deur achter mij en snel loop ik naar mijn vaste plaats toe. Daisy zit al klaar en heeft de microscoop al gepakt.

"Hey." Begroet ik haar, waardoor ze haar hoofd gelijk mijn kant opdraait.

"Hoi." Mompelt ze nors. Ze haalt haar rugzak van mijn stoel af zodat ik kan zitten.

"Hoe gaat het?"

"Wat denk je zelf?" Zegt ze geïrriteerd. Verbaasd kijk ik haar aan, wat is er met haar aan de hand?

"Je wist hoe leuk ik hem vond en toch liet je het toe dat hij mij gebruikte."

"Wacht gaat dit over Chris?" Vraag ik, terwijl ik op mijn stoel plaats neem.

"Ja, jouw beste vriend die het met me heeft uitgemaakt." Zegt ze spottend. Mijn ogen vergroten zich. Chris heeft het uitgemaakt met Daisy? Waarom heeft hij dat niet tegen mij verteld? Het verbaasd me niet dat hij het uitgemaakt heeft. Ik wist dat hij haar niet leuk vond, maar waarom zegt hij dat niet tegen mij? Ik dacht dat we alles tegen elkaar vertelde.

"Wacht je wist het niet eens?" Concludeert ze, nadat ze mijn verbaasde reactie heeft gezien. "Dan is hij nog een grotere sukkel dan ik dacht dat hij is." Ze laat een emotieloos lachje horen, maar ik kan zien hoeveel pijn het haar doet.  

"Wanneer heeft hij het uitgemaakt?"

"Gisteravond via whatsapp." Daisy slaat haar biologieboek open, iets harder dan nodig was. "Hij had niet eens de ballen om het in mijn gezicht te zeggen."

"Dat is echt een kut streek, heeft hij gezegd waarom?" Vraag ik voorzichtig door, terwijl ik op mijn beurt mijn boeken uit mijn tas haal.

"Nee dat is nog het lafste, hij zei dat hij nog niet klaar was voor een relatie. Dat is echt de domste reden ooit. Ik voel me zo dom, hij heeft me fucking hard gebruikt." Ondanks dat ze zich sterk probeert te houden, kan ik zien dat ze echt gekwetst is. Ik snap het wel, ze had zolang een crush op Chris en ze dacht eindelijk dat hij haar terug leuk vond. Alleen maar om vervolgens iets meer dan een week een relatie te hebben.

"Ik vind het echt kut voor je Dais."

"Weetje wat nog het stomste is? Ik wist diep van binnen dat hij mij niet zo leuk vond als ik hem. Ik moest altijd de eerste stap nemen. Hij ontweek mij op school en keek altijd op zijn telefoon." Zegt ze spottend. "Ik hoopte zo erg dat hij mij ook leuk zou vinden, dat het me letterlijk verblinde."

"Wees blij dat het uit is. Je verdient echt beter. Chris heeft niet door wat hij laat gaan." Zeg ik bemoedigend, waardoor Daisy zwak glimlacht.

"Dat is nog het ergste van alles. Ik wil hem zo graag terug, ondanks alles vind ik hem nog zo leuk. Het doet zoveel pijn."

"Het gaat vanzelf over, geloof me." Daisy haalt haar schouders op en staart naar de voorkant van het lokaal, waar de docent wacht tot iedereen stil is.

VechtersbaasWhere stories live. Discover now