8. De kakker en de straatrat

2.7K 67 14
                                    

.-~*~-.
V      A     N      E      S      S     A

"Hier deze zijn voor jou." Meneer Boshout legt een stapel met onze schoollogos voor mij neer. Deze moeten worden zoals altijd worden uitgeknipt. Ik zucht geïrriteerd wat mij een waarschuwende blik van de verzuimcoordinator oplevert.

Ik kijk kort over mijn schouder naar Chris en Alex die allebei in compleet andere hoeken van het nablijf lokaal zijn geplaatst. "Ik zou maar gaan knippen als ik jou was." De verzuimcoordinator kijkt me kort aan voor hij weer naar zijn bureau loopt.

Ik pak mijn schaar en begin met het knippen van de schoollogos. Ten eerste moeten we hier al om half 8 s'ochtends zijn en dan moeten we ook nog schoollogos gaan uitknippen. Dit is pure kindermishandeling en uitbuiting. School maakt duidelijk gebruik van hun machtspositie. En dan ook nog te beseffen dat ik niet eens heb gevochten, maar er alleen maar naast stond. En toch vond school het toepasselijk om mij dezelfde straf te geven als de jongens.

Het is duidelijk dat deze directeur er alles aan doet om Alex aan te pakken. Wat ik opzich ook wel snap aan de ene kant. Alex heeft veel gedaan wat het leven van meneer van Buren toch wat moeilijker gemaakt heeft.

"Jullie twee mogen van mevrouw de Bruin dit boek overschrijven." Ik kijk weer achterom en zie dat er een wiskunde boek bij allebei voor de neus word geschoven. Opeens vind ik dat knippen niet eens meer zo erg.

Grijnzend kijk ik hoe de jongens geluidloos zuchten. Chris die het ziet rolt zijn ogen naar me. Ik draai me weer om en ga geconcentreerd verder met knippen van de schoollogos.

Ik ben nu al een tijdje aan het knippen als ik hoor hoe meneer Boshout opstaat en het lokaal uitloopt. Gelijk beginnen de jongens verhit met elkaar te praten.

"Fucking idioot het is jouw schuld dat we hier nu zitten. Je had nooit het gevecht moeten uitlokken." Alex begint fel de discussie en ik voel aankomen dat dit niet goed gaat aflopen.

"Als jij Vanessa met rust gelaten had was er nooit wat gebeurd. Vieze straatrat." Sist Chris terug. Ik voel hoe de spanning in het lokaal zich steeds meer opbouwt.

Als reactie op Chris schuift Alex vol zijn stoel naar achter. "Hoe noemde jij mij? Vieze kakker." Hij loopt weer dreigend op Chris af. Ik draai me hoopvol terug naar de deur, maar zie helaas dat er geen meneer Boshout doorheen komt.

"Een vieze straatrat. Dat is wat je bent het zou me niks verbazen als je heel de dag met die andere allochtonen op straat hangt." Ik draai snel mijn hoofd terug en zie hoe Alex zijn vuisten balt.

"Je praat wel een toontje lager als ik al die allochtonen op je afstuur." Zegt Alex dreigend. Ik zie hoe er wat angst over Chris zijn gezicht flitst. Hij blijft op zijn plaats zitten en ik zie zijn blik ook naar de deur gaan.

"Ben je nu al bang? Jij kan echt niks aan he." Alex doet er nog een paar stapjes dichterbij. Chris snuift en kijkt kort naar mij.

"Alex laat het." Ik sta ook op van mijn plaats. Alex draait zich gelijk boos om naar mij.

"O ga jij je er ook nog meebemoeien. Echt waar rot op man. Volgens mij zitten we hier allemaal door jouw mislukte kop. Ooit gedacht om gewoon een keer je arrogante bek te houden?" Sist Alex me toe. Ik voel hoe er een steek door mijn hart gaat en automatisch kijk ik naar de grond.

VechtersbaasWhere stories live. Discover now