7. Dominante jongens

2.6K 76 13
                                    

.-~*~-.

V      A      N      E      S       S      A

Met grote ogen kijk ik naar Alex die zijn capuchon van zijn hoofd haalt. Waarom is hij hier voor mij? Ik draai mijn hoofd en zie hoe Chris zijn kaken stevig op elkaar drukt.

"Die gore klootzak ik meen het ik maak hem af." Chris staat op van het bankje waardoor ik automatisch ook opsta. Ik voel hoe ik een beetje zenuwachtig begin te worden.

"Chris alsjeblieft laat het." Zeg ik terwijl ik zijn arm vast hou om te zorgen dat hij niet naar Alex toeloopt. "Waarom bescherm je hem? Kijk wat hij jou heeft aangedaan." Chris trekt ruw zijn arm los. Ik rol mijn ogen. Chris heeft altijd al een kort lontje gehad hij gaat graag de confrontatie met mensen aan. Maakt niet uit of dit fysiek of met woorden is

"Ik bescherm hem niet ik bescherm jou. Hij maakt met 1 vinger appelmoes van je. Heb je die verhalen niet gehoord?"

"Daarom moet ik je juist helpen. Deze gast moet gewoon uit je leven blijven. Hij kan weer lekker wietplantjes ergens water gaan geven als ik klaar met hem ben." Hij loopt naar de ingang van het schoolplein en ik volg hem op de voet. Ik voel me zo schuldig en ik heb geen idee waarom.

"Dat vind je wel leuk he sukkel. Een beetje meisjes meetrekken in je eigen problemen." Roept Chris tegen Alex. Ik zie hoe Alex zijn wenkbrauwen fronst en dan naar mij kijkt.

"Ga lekker janken homo. Vanessa kom je?" Alex gunt Chris geen blik meer en kijkt me afwachtend aan. Ik schuif ongemakkelijk met mijn voet over de grond. Ik heb geen idee wat ik nu moet zeggen.

"Ze gaat helemaal niet met jou mee. Als ik jou was zou ik snel omkeren met die scooter van je." Antwoord Chris voor mij.

"Als ik jou was zou ik je bek houden gast." Alex loopt dreigend op Chris af. Die zich niet laat kennen en zich extra groot maakt.

"En wat als ik dat niet doe? Ga je me dan in elkaar slaan net als die jongen uit de derde?" Chris is het nog meer aan het uitlokken.

"Chris alsjeblieft wees stil." Mompel ik tegen hem.

"Ja Chris wees alsjeblieft stil." Imiteert Alex me. Hij stapt nog dichter op Chris af waardoor er nu nog nauwelijks een meter tussen de twee jongens zit. Hopeloos sta ik ernaast. Iets in mij zegt dat ik ertussen moet springen en heel cliché ze moet gaan kalmeren. Maar de kans dat ik dan aan de kant word geduwd is aannemelijk groot. Kom nooit tussen jongens die alle bij hun dominantie willen uitstralen. Ondanks dat het in films heel aantrekkelijk word geadverteerd dat het meisje ze altijd kan stoppen. De werkelijk is helaas anders.

De jongens voeren een hevige staar wedstrijd en proberen allebei zo intimiderend mogelijk over te komen. Ik weet dat als het op vechten aan gaat komen Alex honderd procent gaat winnen. Hij heeft zoveel spieren en is ook een stukje langer dan Chris. Chris daar in tegen heeft een wat magerder postuur en minder brede schouders.

"Jongens kunnen jullie niet gewoon stoppen?" Kort kijken ze allebei mijn kant op. "Vanessa ik meen het hou je er buiten. Deze drugsverslaafde moet even op zijn plek worden gezet." Chris lacht kleinerend naar Alex. Alex zijn hele gezicht vertrekt en hij haalt vol uit op Chris zijn kaak. "Je moet je fucking bek houden kakkertje." Spuugt Alex. Chris kijkt boos naar Alex en gaat ook in een vechtpositie staan.

Ik voel hoe langzaam er steeds meer leerlingen zich om het duo heen verzamelen. Er klinkt wat gejoel en gejuich. Ik voel hoe mijn gezicht zich vertrekt en ik langzaam wat bleker word. Ik voel me zo schuldig en het kut gevoel in mijn buik word alleen maar groter.

Chris haalt ook uit naar Alex zijn gezicht, maar komt nooit aan. Alex weert Chris zijn aanval af en ramt zijn vuist in Chris zijn buik. Chris hoest en klapt automatisch een beetje ineen.

VechtersbaasWhere stories live. Discover now