Hoofdstuk 29

579 23 1
                                    

Draco Malfidus
Ik zat aan een lange tafel, met alle dooddoeners. Maar Sneep was te laat. Ik wilde echt weg hier. Ik wilde geen aanhanger van Voldemort zijn. Ik wilde Harry helpen en bij hem zijn. Ik keek somber voor me uit en zag dat Sneep binnenkwam. Mijn blik kruiste zijn blik en hij keek naar me, zonder emotie in zijn ogen. Ik speelde met mijn vingers en keek naar het stapeltje zwarte kleding voor me en het angstaanjagende dooddoenermasker. Ik voelde mijn hart pijn doen. Ik miste Harry zo erg. "We hebben een plan nodig, om Potter te pakken" zei Voldemort en keek even naar me. Niemand van de dooddoeners, op Sneep na, wist dat Harry Potter mijn vriendje geweest is. Hij had blijkbaar niks gezegd tegen Voldemort. Mijn vader zat naast me en hij keek me streng aan. "Maar mijn toverstok en die van Potter zijn met elkaar verbonden, dus ik kan hem onder geen omstandigheid doodmaken. Is er iemand zo vriendelijk zijn stok af te staan aan me?" Vroeg Voldemort en liep langs de hele tafel. Achter mijn stoel stopte hij. Ik wil mijn stok niet afgeven. "Jij misschien, Lucius?". Mijn vader pakte zijn stok. "Drakenhartbloed" stotterde hij.

Er vloog een oude bekende van me over de tafel. Ze hing in een gekke houding. "Dreuzelkunde" zei Voldemort. "Avada Kedavra" sprak hij de spreuk uit. Zijn slang, Nagini, gleed langs me en kreeg toestemming het mens op te eten. Ik durfde niet te kijken, ik vind dit walgelijk. "Severus Sneep heeft me net verteld dat Potter vanavond overgevlogen wordt naar een veilige plek. Iemand die weet waar het is?" Vroeg hij en Voldemort keek me aan. "Geen idee, meneer" zei ik zacht. Ik denk dat hij naar Ron's familie gaat. "Maar we kunnen achterhalen waar hij zich bevindt. Hij is minderjarig en draagt het Merk nog" zei Voldemort. Ik keek naar mijn handen. Ik was net 17 geworden, ik was geen minderjarige tovenaar meer.

"Aangezien Draco's laatste opdracht gefaald is en mijn trouwe aanhanger Severus Sneep de opdracht geklaard heeft, heb ik een nieuwe opdracht voor hem" zei Voldemort. Ik schrok op toen ik mijn naam hoorde. Een nieuwe opdracht? "Jij zorgt ervoor dat he erachterkomt hoe Potter naar de veilige locatie gebracht wordt" zei Voldemort. Ik wist het al, Hermelien houdt me af en toe op de hoogte. "Via de lucht" zei ik heel zacht. Voldemort keek me aan. "Dat heb je snel door, Draco". Ik knikte zachtjes. Ik had Harry wederom verraden. Ik moet mezelf schamen. Ik keek naar de Slang. Nagini was vroeger echt een prachtig meisje, had mijn vader me verteld. Ze kon veranderen in een slang, maar doordat ze een bloedvervloeking kreeg, was het nooit meer mogelijk terug te veranderen. Wat een tragisch einde van een mooie meid.

Ik liep met mijn moeder en vader mee naar boven. Alle dooddoeners leefden nu in ons huis en ik voelde me nooit veilig in mijn eigen huis. Ik wilde ontsnappen en naar Harry toe om hem te waarschuwen. Het maakte me niet uit welke straf ik zou krijgen. Ik wil hem beschermen. Ik pakte een kleine rugzak voor de nacht en vertelde pap en mam dat ik voor een nacht naar een vriend van school ging. Ik ging op zoek naar Harry.

Harry Potter
Het briefje van Hedwig was blijkbaar erg belangrijk.

Harry,

Locatie: ligusterlaan
Tijd: maandag 20.00
Reden: zul je zelf zien

Groeten,
OVDF

De orde had me een bericht gestuurd. Ik werd dinsdag 17 jaar en maandag moesten ze me blijkbaar overbrengen naar het Nest. Omdat ik daar veiliger zou zijn. Hermelien, Ron, Fred, George, Hagrid, Dwaaloog, Romeo en Arthur Wemel kwamen me halen. "Het gaat goed met Ginny" fluisterde hij. Ik glimlachte, ik was blij dat te horen. Er waren 3 mensen die ik nog niet kende bij. Een lange jongen met lang rood haar. "Bill Wemel. Aangenaam" zei hij. "En mijn verloofde-". "Fleur Delacour" zei ik en gaf Fleur een hand. Ze zag er goed uit. "Levenius Lorrebos" zei een kleine man, hij was kleiner als ik en zijn hoofd stond tot bij mijn borst.

Dwaaloog Dolleman legde het plan uit. Dwaaloog had een wisseldrank gemaakt met 1 missend ingrediënt, mijn haar. Fred, George, Hermelien, Ron, Levenius en Fleur zouden in mij veranderen zodat ze me veilig naar het Nest konden brengen. Ik had het 'Merk' nog omdat ik een minderjarige tovenaar was. Hermelien trok een paar van mijn haren uit en gaf ze aan Dolleman. Ik had geen tijd om te protesteren. De zes namen allemaal twee slokken drank en ze veranderden allemaal in mijn. Opeens waren er zeven van me. Het was echt vreselijk. Ik liet Hedwig vliegen en we kleedden ons allemaal om. We waren allemaal identiek.

Ik vloog met Hagrid mee naar het Nest. Maar de dooddoeners hadden snel door dat ik degene was die met Hagrid meeging. Zijn blauwe motor hield ons wel, maar Hagrid werd geraakt door een verlammingsspreuk, waardoor ik de controle over de besturing moest overnemen. Het regende en het was koud in de lucht. Mijn litteken deed pijn en ik voelde dat Voldemort in de buurt was.

Wat kan ik doen?

✔Book 2: Twisted ~ Drarry✔Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon