Hoofdstuk 5

1K 31 7
                                    

Harry Potter
Ginny was de volgende. Ik wist dat ze erachter wilde komen, hoever ik was gegaan met 'de jongen met wie ik gezoend heb'. "Gevoeld bij iemand van hetzelfde geslacht". Iedereen keek me aan. Ik besloot ze te kloten. "Wat bedoel je met voelen?" Vroeg ik serieus. Iedereen's mond viel open. "Je weet wel, onder de kleding voelen en in of over de broek van diegene" zei Ginny. "Oh, nee dat niet" zei ik. "Gezoend met tong met hetzelfde geslacht" zei hij. Ik deed mijn vinger omlaag. Ginny leek wel boos? Jaloers? "Verder gegaan als zoenen met iemand van hetzelfde geslacht". Weer niks, verder waren we niet gegaan. Ginny leek nu opgelucht. "Seks gehad met meer als een iemand, niet tegelijkertijd" zei ze toen Fred en George zag kijken. Alleen Ginny deed haar hand omlaag. "De jongste, met de meeste partners" lachte George. "Gezoend met een Zwadderaar". Misschien zou haar dat op pad helpen. Ik schudde nee en vroeg Hermelien met mijn ogen haar mond te houden. Ze knikte zonder dat iemand het zag.

Ik had gelogen tegen Ginny, dit kon ik mezelf bijna niet vergeven. Ik lag in bed met mijn handen onder mijn hoofd. Hoe kon ik liegen? Ze zouden meteen weten dat het Draco was. Ik voelde me best wel schuldig tegenover Ginny. Ik sloot mijn ogen en probeerde in slaap te vallen. Dat lukte, maar al snel werd ik wakker gemaakt door Ginny. "Wat is er?" Vroeg ik suf. "Mag ik bij je liggen?" Vroeg ze. Ik knikte en draaide me om en wilde weer in slaap vallen. "Harry, ik kan niet slapen door wat er gebeurd is" zei ze zacht. "Wat?" Vroeg ik slaperig. "Met wie heb je gezoend?" Vroeg ze. "Oh dat, het doet er niet toe" zei ik zacht en sloot mijn ogen. "Voor mij wel" zei ze. Ik snurkte. "Harry!" Zei ze en duwde aan me. "Moet dit nu?" Vroeg ik. "Ik wil weten met wie je gezoend hebt. Was het in de tijd dat wij samen waren?" Vroeg ze. "Nee, Ginny. Dat doe ik niet" zei ik zacht.

Na een halfuur was ze nog steeds aan het vragen. Ik was doodmoe en wilde gewoon slapen. "Mag ik alsjeblieft slapen? Ik ben helemaal kapot" zei ik. "Ik wil er even over praten, want het zit me dwars" zei ze. Ik ging rechtop zitten. "Goed dan, praat" zei ik. Ze vertelde dat het haar dwars zat dat ik met een jongen gezoend had. En dat ik niet wilde vertellen met wie. "Ginny, als ik dat niet wil zeggen, dan zeg ik het niet. We hoeven niet alles te weten van elkaar" zei ik kalm. Ginny keek me boos aan. "Harry, je bent mijn vriendje en je hebt geheimen voor me" zei ze. Ik knipperde met mijn ogen van vermoeidheid. "Waarom wil je het me niet vertellen?" Vroeg ze. "Omdat het er niet toe doet" zei ik duidelijker. "Harry, voor mij wel. Je bent mijn eerste echte vriendje en je hebt geheimen voor me. Ik vind dit toch serieus" zei ze. "Vind je het erg? Ik ben moe, ik wil slapen en moet morgen vroeg op" zei ik geïrriteerd. "Prima, slaap lekker dan, loser" zei ze boos en liep weg. Ze gooide met de deur, waardoor Ron wakker schrok. Ik zuchtte en draaide me om en deed mijn ogen dicht. Al snel sliep ik.

De volgende ochtend bij het ontbijt was ik strontchagrijnig. Ik had Ron en Hermelien verteld over de ruzie met Ginny vannacht. Ron vond het best logisch dat Ginny boos was, maar Hermelien vond het logisch dat ik boos geworden was. Bloedchagerijnig liep ik door de gangen. De eerstejaars stressten omdat ze hun lokaal niet vinden konden. Ron en ik probeerden zo goed mogelijk te helpen. Anderling zag ons. "Harry, jij wilde toch schouwer worden?" Vroeg Anderling. Ik knikte. "Dan is het een tip om toverdranken te volgen" zei ze. "Is goed, professor" zei ik en wilde vertrekken. "Neem Wemel mee, hij heeft het te erg naar zijn zin hier" zei Anderling.

Hij het lokaal van Slakhoorn klopten we. "Ah, nieuwe leerlingen" zei ze en verwelkomde ons in het lokaal. "Ik ben heel slecht in toverdranken, dus ik ga maar weer" zei Ron, maar ik trok hem aan zijn kraag terug. "We hebben alleen geen boeken, professor" zei ik. "Kijk maar in de kast" zei hij en ging verder uitleggen over de drank van de levende dood. Mijn ogen kruistten Draco's ogen en ik voelde even mijn knieën knikken. Ron had het goede boek te pakken. Er lag alleen nog een versleten boek. Fijn. Bloedchagerijnig ging ik zitten. Er stonden allemaal aantekeningen in het boek. Ik besloot de aantekeningen in het boek op te volgen. Het ging beter als verwacht. Ik deed precies wat ze zeiden. "Hoe doe je dat?" Vroeg Hermelien. "Pletten, niet snijden" zei ik en goot het in mijn toverdrank. "Maar in het boek staat snijden" zei Hermelien. Ik was benieuwd of dit ging werken.

✔Book 2: Twisted ~ Drarry✔Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu