Bölüm23•Not

422 29 30
                                    

Medya: Esin Varol.

Bölüm Şarkısı: Kubilay Karça- Kadın

"Esin!"

Boğuk bir sesle sanki zamanda bir kırıklık yaşanmış da bir çok kez serçe parmağını sehpanın köşesine çarptığı ana dönüp durmuş gibi bağıran selinin üzerine merdivenleri üçer beşer atlayıp odasına girdim. Karanlık odasını aydınlatan banyo ışığı zaten hep açık olurdu. Karanlıktan korkardı selin.

" Ne var?" dedim kaşlarımı çatıp dişlerini fırçalayan seline ters ters baktım. Aynadan bana  o kadar masum bakıyordu ki ters bakışım kendiliğinden düzelmisti.

" tükürecegim de saçlarımı tutar misin?"

Ağzından firar eden dış macunu köpükleri ile kuduz bir köpeği anımsattığinda gülümseyerek geriye aldığım saçlarını sıkıca tuttum.

"Bunun için mi bağırdın öyle" dediğimde tükürüp bol suyla ağzını yıkadıktan sonra başıyla onayladı. Onu cezalandırmak adina avcumun içindeki saçlarını hafifçe çekip bıraktığımda hiç etkilenmemis eline aldığı kağıt havlu ile ağzını siliyordu.

" aslında Hayır" dedi avuç içinde top yaptığı kagit havluyu çöp tenekesine fırlatırken gülümsemişti " Birlikte uyuyalım diyecektim"diye eklediğinde dudaklarımı içe doğru katlayıp omuzlarımı düşürdüm.

"Tekmelemeyeceksen olur" dedim sürekli prenses gibi uyudugunu iddia ettiği için dediğim şeye kaşlarını çatarken bir kaç kez tekmesini yemiş ben büyük bir kararlılıkla karşısına dikilmiş onu izliyordum.

" Çok sakin uyurum ben" dediğinde banyodan çıkıp beni gerisinde bırakmıştı.

" ışığı kapatayım mı?" diyerek elimi düğmeye götürüp seline baktığımda kafasını olumsuz bir şekilde sallayıp komidinin üzerindeki tokasıyla saçlarını topladı.

" hayır açık kalsın"

" Benim de sana söylemem gereken bir şey var" dedim tedirgince ona doğru yaklaşıyordum.Yağıza olan net tutumunu biliyordum. Bakışlarını bana çevirip anlatmamı bekleyerek sessiz kalmayı seçmişti. Elimi saçlarına götürüp sevimli bir gülüşle "yarın yağızla randevum var" diye ekledim.

"Güzel şaka"dedi kahkaha atarken kafasını geriye çekip saçlarını kurtardıginda ciddi olduğumu anlaması adına kollarımı göğüs hizamda birleştirip bekledim "ciddisin sen"

" Tabiki"

Yatağına oturdugumda açık kalan ağzını zoraki kapatıp ani bir ruh hali değişikliğiyle ciddilesmişti. Gelecek olan olumsuz kelimelere kendimi hazırlamam gerekiyordu.

" Çok iyi" dedi bu sefer açılan ağzını kapatan ben olurken dalga geçip geçmediğini anlamak için gülüşünü izledim.
" sen bu adamı seviyorsun o yüzden bu iyi bir şey oluyor "diye açıkladığında susması için elimi havaya kaldırdım.

" İtiraz edip tüm hevesimin içine sıçmayacak mısın?"

Kocaman gözlerle onu izleyip kaşlarının çatıldığını gördüğümde yüzümde oluşmaya başlayan gülümsemeyi serbest bıraktım.

"Hayır" dedi bir çırpıda. " dert tepesinde senin aşkına inandım. Ben senin hem kuzenin hem de en yakın arkadasinim.  aldığın kararlar ne kadar kötü olursa olsun seni koruyup arkanda olmaya devam ederim. Her ne kadar ruh gibi bir adama aşık olsan da..."

AŞKIN GRİ HALİ  Where stories live. Discover now