Bölüm 15•His

494 53 30
                                    

Yağızın havalı cümlesinden sonra ne olmuştu? tahmin edin hadi. Ben tekli koltukta selin ile kucak kucağa oturuyordum yağız ve ulaş üçlü koltukta başlı kıçlı bir şekilde horul horul uyuyordu

" hiç böyle hayal etmemiştim"dedi,altımda ezimek üzere olan seline dönmeye çalıştığımda bunu başaramayacagimi anlayınca boşverdim. "millet sevgilisi ile tatile gidince romantik dakikalar yaşar bir de suna bak" zorla kaldırdığı elini ulaşa doğru götürdü.

" Ne yapmayı bekliyordun" dedim dayanamayip ayağa kalktığımda selin rahat bir şekilde koltuğa kurulurken gülümsedi

" böyle sizi iki üç saatliğine bir yere gönderse" dedi gözlerini kapatıp kafasını yukarıya kaldırdı" sonra güzel bir masa hazırlasa yemekten çok mum olan masalardan" derken ellerini zemine götürdüğünde gülümsemesi artıyordu." her yer kırmızı gül dolu"

düşüncesi bile onu yeteri kadar mutlu ettiğinde çomak sokup hayal dünyasından çıkardım.

"Gönder beni iki üç saat yağızla da daha sonra o yerdeki gülleri mezarıma getir" dedim onun gibi elimi yere götürürken omuz silkip tekrar gözlerini kapadı.

İstemsizce "Haklı" diyen yağıza çevirmiştim bakışlarımı bu da ne zaman uyuyor ne zaman uyanik belli değildi. " maksimum kırk beş dakika" diye eklediğinde kaşlarımı kaldırıp yüzüne baktım. Kendini geriye çekip sırtını yasladığında devam etti " saydım gri kafa, en fazla kırk beş dakika sana katlanabiliyorum. Seni görmeyeyim, duymayayım diye uyuyayım dedim. Onda bile kabus gibi çöktün üzerime cırlamana uyandım"dediginde göz devirdim.

" kurban ol sen benim sesime, görüntüme" dedim, biz yağız ile atişirken selin oflayarak sırtındaki yastığı ulaşa fırlattı. Fayda etmemişti hala uyuyordu. Yağız yere düşen yastığa bakış atıp gülümsediğinde

"O öyle uyanmaz" dedi, ayağı ile ulaşı ittiğinde büyük bir gürültüyle yere yapışan ulaş koltuktan tutunarak oturur pozisyona geldi. etrafı tehditkar bakışlarla izliyordu.

" noluyor lan!?" Diyen ulaş tekrar koltuktan destek alarak kendini koltuğa attığında selin üzerine koştu.

" dağ gibi Sevgilimi patatese çevirdiler" dedi, sahte bir ağıtla ulaşı öptü. Ama gülmemek için kendini tuttuğu çok belliydi "Iyi misin aşkım" diye eklediğinde ulaş ona dönüp gülümsedi

" bir daha aşkım de yer çekimine meydan okurum ben kelebek" dedi, bu değişik ilişkilerine göz devirip kendimi tekli koltuğa attım.

" Böyle zaman mı geçer be" dedim kafamı avuçlarımın arasına aldım. Kimse beni takmadıginda devam ettim
" keşke Ceren ile Berkay olsaydı" diye iç geçirdiğimde telefonumu elime alıp berkayın numarasini tuşladım.

" Alo" dedim,az önce bana bakmayan kişiler pür dikkat beni izliyordu. Yağız bile hafif bana dönmüştü. "Berkayşkım"

" yine başına ne bela açtın" derken güldüğünü anlayabiliyordum.

" yok başım belada değil" dedim,görmediğini bildiğim halde alt dudağımı sarkıtıp konuştum. " biz çok sıkıldık bizi eğlendirecek berkaya ihtiyacimiz var"

"Ben dansöz muyum lan" diye çıkışan Berkaya kıkırdadığımda telefon kulağımdan çekildi. Telefonu alan ulaştı. Aldığı gibi kapattiginda 'Napıyorsun' dercesine yüzüne baktım. Telefona bir kez daha bakış attıktan sonra bana doğru fırlattı

"Buraya siz pijama partisi yapın diye gelmedik" dedi, gerilen selin sert bir şekilde nefesini dışarıya verdikten sonra bana bakıp sakin olmam için öpücük göndermişti. kafamı 'sorun yok' dercesine salladım.

AŞKIN GRİ HALİ  Where stories live. Discover now