BEBEK

4.8K 181 68
                                    

MULTIMEDYA: DERİN YILDIRIM

BAŞLAMA SAATINIZ 🎈

IYI OKUMALARR 😘

Ondan korkuyor muydum? Evet aklıma geldikçe bile korkuyordum. Zihnime doluşan binlerce sahneye cevap arıyordum. Tutup soyunmamı istiyor sanki hep yaptığım şey. Arkası bana dönükken beden bir ses çıkmayınca sesli bir şekilde nefes verip " Aklından fesatlıkları çıkar!" Diyerek yavaşça bana dönerek gözleriyle baştan aşağı süzerek " daha fazla bu şekilde ıslak kalırsan ateşin çıkar" söylediği şeylerle bir den kahkaha attım. Uraz yıldırım beni düşünüyor öldüm de cennetteyim herhalde. Uraz delirdin mi der gibi bakarken " görende beni çok seviyorsun sanır uraz bey" dedim gülerek. Yavaşça kafasını sallayıp dudağının kenarı kıvrılarak " vücut hatların fazla belli ıslak ıslak " diyerek göz kırpıp çıktığında arkasında utanç ve ağzım açık bir şekilde  baktım. Hayvan herif tam bir sapık.

Onunla nasıl başa çıkacaktım?  Aynadaki yansımama bakıp güldüm. Sicak duşun ardından aynayla bakışıyordum. Telefonumun sesi odamda yankı yapınca yatağın üzerinde duran telefonu aldiğimda gördüğüm isimle 'hı'diye mırıldandım.

*Azrail'im Uraz!

' Hasta olsan da anlaşmadan kurtulamazsın. Hemen aşağa in!'

Bu çocuk tam bir dengesiz yemin ederim. Aynı evdeyiz seslense duyarım ama beyefendi mesaj atıyor. Kendine oyuncak buldu resmen. Telefonu yatağa hırsla fırlatıp saçlarımı çekiştirdim. Onu mu dinleyecektim.' Itiraz ette görelim ' iç sesimle oflayıp salona indim.

Öfke saçan gözlerimle ona ters bakış attığımda oda bana bakıyordu gülerek.

Daha yeni başlıyoruz güzelim.

Kendimi koltuğa atmamla " çok soğuk ya" diyerek mızmızlandım. Mükemmel hasta olmuştum işte. Şimdi kim çorba yapacak da yiyecek. Kendi kendime isyanlara girerken urazın sesiyle bir kere daha isyan ettim." Kalk. Mutfağa git kendine çorba koy ve gel!" Dediğinde havalara uçmuştum. Ama bir dakika çorbayı kim yaptı sevgi teyze mi geldi ki ama gelse illaki yanıma gelirdi ozaman uraz mi yaptı kesin içine zehir koydu kesin Allahım ne günahım vardı ya." 30 saniye sonra gitmezsen saçından sürükleyerek seni mutfağa götürürüm."  Demesiyle hızla yerimden kalkıp mutfağa koştum onunla uğraşacak dermanım yoktu.

Mutfağa girer girmez çıkmam bir oldu. Aman tanrım ben az önce ne gördüm yaaa? Resmen savaş alanıydı heryer! Bir çorba yapmak bu kadar zor olmamalı iç savaş çıkmış resmen mutfakta. Ah bir de yaptığı çorbayı yiyecegim kesin ölürüm.  Ama anlamadigim şey Uraz yıldırım bana çorba yaptı.

Umutsuz bir şekilde mutfağa göz atıp yaptığı çorbaya baktim. En sevdiğim çorba birde mercimek. Kuşkulu bir şekilde küçük bir kase alıp bir kepçe koydum. Kesin yedikten sonra hastanelik olurdum hiç bir tabak yemeye gerek yok. " Tabağa koy!" Urazin sesiyle yerimden sıçrayıp şaşkınca ona baktım. Hangi ara gelmiş beni izliyordu acaba. "Şey ben pek sevmem bir kase yeter bana" diyerek gülümsedim şirin şirin.

Yüzünde beliren kibirli gülümsemeyi saklama gereği duymadan ben ne istersem o olur bakışları attı. "Peki sen bilirsin " diyerek arkasını dönüp gittiğinde hayretle ona baktim hiç üstelemedi oha. Aman iyi oldu yalan söylediğimi anlardı yoksa  üstelese.Hızla önüme dönüp küçük kaseye yarim kepçe koydum kim bilir tadı nasıldı yüzümü buruşturarak salona geçtiğimde uraz bey de yayılmış televizyon izliyordu. Tepsiyle koltuğa oturduğumda ben kaseye kase de bana bakıyordu içine ne koydu acaba o mutfaktan sonra düşünemiyorum yani.' Insaf kızım çocuk sana çorba yapmış gavur' diyen iç sesime kulak asip uraza kaçamak bakış attığımda televizyonda mac izliyordu. Oh iyi tadına  ucundan bakardım rahatca.  Kaşığımı elime alıp çorbanın tadına hafif baktığımda öksürmem bir oldu. Oha bu çorba resmen. 'ne olcaktı kızım başka' iç sesime göz devirip uraza baktığımda maça dalmıştı. sırıtarak önüme döndüm.  Resmen çocuğun günahını almıştım çorbanın tadı mükemmeldi. Hızla çorbayı yemeye başladım ama içinden  beşinci kaşıkta bitmesi bir oldu lanet olsun neden az koydum ki. Uraza baktığımda beni izlediğini gördüğümde mahcupca ona baktim.

BEŞİK KERTMESİWhere stories live. Discover now