Mituri LGBT False

48 0 3
                                    

1.Dacă ma expun in public lumea ma va bate cu pietre. Sursa- un utilizator wattpad

Acesta teorie este falsă. Nu te omoară nimeni dacă mergi pe drum. Ce ar avea cu tine atunci?

Acest mit este o sabie cu două tăișuri.Este una să mergi liniștit pe stradă și să îți vezi de treaba ta și este alta sa "iti dai limbi" sau să strigi in gura mare "Sunt lgbt!" Evidentca vei fi privit ca un ciudat în acest caz. A doua chestie, dacă ești abuzat fizic este situație de caz penal pentru atac pe persoană fizică si poti nerge la poliție. Chiar nu cred ca riscă cineva puscaria fiindcă ai vrut tu doar să mergi pe drum. Plus că nu suntem în Irak, nu omoară nimeni lgbt cu pietre.Atata timp cât ești om, ești protejat de dreptul la viață, dat cand te-ai nascut.

2.Dacă merg la poliție,  poliția nu mă va ajuta când află ca sunt gay.

FALS

În primul rând,  ca individ ești protejat de drepturile omului.Cum am explicat și mai sus.Deci faza cu "Nu raportez la poliție fiindcă nu mă ajută poliția fiindcă sunt gay" sursa = un alt utilizator watt. Este falsă!Când cineva te atacă "fără nici un motiv" este risc de caz penal deci este atacabil prin lege. Ah, ok dacă și tu la i întărâtat și ai pornit cearta atunci e alceva. Dar dacă te atacă fără motiv este complet atacabil prin lege. Deci poliția are obligația să îl amendeze sau închidă în functie de cât de gravă este situația.

Și  mai exact de ce ai specifica ca ești gay sau etc polițistului?Pe el îl va interesa portretul celui ce te a atacat și ce faceai in monentil respectiv (mergeai pe stradă) nu cu cine te iubești tu noaptea.

Încetați să credeți ca orientare diferită este ceva important.Nu, nu este important deloc! Sunteți oameni ca și cei straight și nu trebuie să faceti atâta haz din asta. Iar datorită faptului că sunteți oameni aveți dreptul de a fi protejați de lege deci mitul este fals.

3.Oamenii se uită ciudat si mă judecă cand spun ca sunt lgbt.

Pai asta depinde de cum o spui, este una să țipi ca un disperat pe drum și alta să explici cuiva atunci când incerci să îți exprimi sentimentele.

Exemplu: Parada egalității (toți vă urăsc)

In iunie sa întâmplat să trec prin zona in care sa tinut parada însoțită de o colegă. Am întrebat-o atata pe ea cat și pe alți trecători ceea ce cred.Un procent de 80% din oameni a spus ca sunt doar "niște cerșetori de atenție" și că le este scârbă de voi acum mai mult ca înainte. Plus că pe ei nu ii va obliga statul să va accepte.

Apoi a întrebat o pe colega mea, iar ea mi-a răspuns că nu urăște gay-ii (lgbt)  dar le urăște comportamentul și ar vrea să nu se mai facă atata haz din ceva atata de neimportant ca "pe cine iubești de comun acord".

20% din cei prezenți pe margine (aceștia nefiind participanți) au spus ca ori nu stiu ce se întâmplă, ori nu le pasă ori sunt de acord.Deci totul ține de cum va promovați ca lgbt pentru a fi acceptați nu de orientare în sine.

Alt ex:

Aceasta problema i sa întâmplat chiar fetei cu care am trecut pe lângă paradă. Ea, era foarte îndrăgostită de Un băiat. Acest baiat era elegant, îngrijit, inteligent iar ea și-a mărturist sentimentele fața de el. Presupun că ați ghicit deja ca el era gay. Ei bine acest băiat nu a urlat niciodată ca un animal că e gay, sa purtat acceptabil și decent. El ia explicat cu calm prietenei mele că nu este interesat deoarece lui îi plac bărbați.Evident, fata a fost rănită, dar a înțeles că nu îl poate obliga.Așa ar trebui să reacționati, cu calm, finuţ.Ghiciţi ce?Nu la urât nimeni pe baiat după ce sa aflat orientarea lui, asta fiindcă felul cum se poartă și reputația lui nu la u tras in jos.

Deci este fals, poți să te exprimi fără să fi judecat  dar depinde cum o faci.

4.Să nu susți este acelaș lucru cu homofobia. Sursa- mai toti lgbt din America

Așa cum celor lgbt nu li se pare ok să accepte anumite lucruri pe care straight le vad ca "normale" și "ii obligă"atunci nici straight nu acceptă lucruri pe care lgbt le văd ca normale. Dar să nu susti ne este egal cu a ură! Pur și simplu există persoane care vor să nu se implice in cearta asta inutilă. Deoare ce indiferent cât de evoluată va fi lumea, tot vor exista persoane ce nu sunt de acord. Acest "razboi imaginar" imtre orientari (mai nou sexe) nu se va termina niciodată. Deoarece mereu vor fi persoane pro și contra. Cea mai bună soluție este să ne vedem de viețile noastre exact cum o persoană neutră face. Este inutil să tii cu lgbt exact cum este inutil să tii și cu homofibi deoarece nu ajungi nicăieri.

Deci a fi neutru nu este acelaș lucru cu a fi homofob sau susținător.

Pentru un stereotip  lgbt dacă nu ii susți esti un jeg homofob ce nu susține specii umane.Pentru un stereotip  homofob esti un jeg ce sustine inumanitatea și promovează anormalitate.

ATENȚIE nu este acelaș lucru! Să nu susți in sens ca nu vrei să intri in razboiul sexelor nu este egal cu homofobia sau heterofobia. Un mare fals pe acest mit.

____________________________________

Am fost de mult timp interesată în scrierea unei lucrari in care inversăm lucrurile. Adică o persoană straight se naste intr-o lume in care lgbt sunt considerați "majoritati" (am primit amenințări că dacă msi folosesc cuvantul "normal" in contexte de comparați primesc raport) iar straight minoritari și am de gând să incep această lucrare cât de curând cu speranța că voi primi suportul si feedback-ul necesar. Dacă mai aveți mituri lgbt sau de orice altă natură puteți lăsa un comentariu si vor fi discutate in următorul capitol. Nu uitați că nu trebuie să fiți de acord cu părerile nimănui și nu sunteți forțați să o faceți.

LGBT Opinii alternativeUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum