ve diğerleri

84 12 45
                                    

Dilim tutulmuştu. Sanki bu an yaşanmıyormuş gibi boşluktaydım. Ortamdaki sessizlik bile çok uzaktı şimdi. Ağzımı açıp bir şeyler söylemek, bir şeyler sormak istedim. Kendimi açıklamak istedim. Birinci sınıfta benden hoşlanmış mıydı? Ona gizli numaradan yazanın ben olduğumu anlamış ama ondan hoşlandığımı anlayamamış mıydı? Gerçekten bu kadar salak mıydı?

Bunların hiçbirini söyleyemedim. Herkes susmuş, sessizliği bozma cesaretini ilk kimin yükleneceğini merak ediyordu. Ben, belki de hayatımda ilk defa cesur olamadım. En çok cesur olmam gereken an bu iken hem de. Onun yerine kaçtım. Hızlı adımlarla sınıfın kapısına kadar yürüdüm, hiç kimseye bakmadan kapıyı açtım ve koşabildiğim kadar hızlı koştum. Koridoru, okul bahçesini arkamda bırakıp eve doğru koştum. Artık hiçbir şey düşünmüyordum.

                                     ***

Carlson'ın ağzından

Sessizliği Luke bozdu. "Bu neydi şimdi?" diye sorarken ona doğru dönüp suratına baktım. Afallamıştı.

Sorusuna kimse cevap vermedi. Hepimiz hala şoktaydık. Biraz sonra Blaire yere doğru gözü dalmış gibi bakarken mırıldandı. "Alana da senden hoşlanıyordu."

Onun bu mırıltısı sessiz sınıfta herkeste ikinci bir şok etkisi yarattı. Biz Alana'nın Calum'dan hoşlandığını zaten biliyorduk ama bunun çocukların olduğu ortamda dile getirilmesi bende sanki ilk kez duyuyormuşum etkisi yaratmıştı. Rain, bu rezilliği toparlamanın kendisine düştüğü kanısına varmış olacak ki, Alana'yı açıklama çabasına girişti.

"Calum, hiçbir şey düşündüğün gibi değil. Bu meseleyi konuşmak bana düşmez, ama en azından Alana'nın kötü birisi olmadığına dair açıklama yapmak arkadaşı olarak benim görevim. Hiçbir şey sandığın gibi değil ama başka bir şey de söylemeyeceğim. Bu sizin meseleniz. Bu meseleyi burada herkesin önünde dile getirmen yanlıştı."

Calum'un gülmeye başladı. Sinirden gülüyordu. "Bu meseleyi sizin önünüzde dile getirmem yanlıştı, öyle mi? Bu mesele ne zamandır sadece benim ve Alana'nın meselesi oldu? O mesajları hep beraber atıp benimle beraber dalga geçtiğinizi bilmeyecek kadar salak mıyım? Alana'nın bu yaptığını başından beri biliyordunuz, o zaman bu sizin de meseleniz." dedi.

Tamam, yeter artık. Araya girme zamanım gelmişti. Bir adım öne yürüyüp Calum'un gözlerinin içine bakarken konuştum.

"Alana'nın sana mesaj attığını başından beri biliyorduk ama hepsi bu. Seninle dalga geçmedik, sana beraber mesaj atmadık. Sen sadece herkesin senden nefret ettiğini düşünecek kadar ruh hastasısın. Biz kötü insanlar değiliz. Alana da değil. O sadece hoşlandığı kişiyle direkt konuşmaya çekinip farklı yollara başvuran birisi. Yemin ederim seninle hiçbir zaman dalga geçmedik Calum."

Lafım bitene kadar beni dinleyen Calum'un yüzündeki kızgın ifade şimdi gitmiş, yerini düşünceli bir ifadeye bırakmıştı. Yumuşuyordu sanki, ya da ben öyle düşünmek istiyordum. Mathilda elini Calum'un omzuna koyup "Dağılalım. Sonra bu meseleyi Alana ile aranızda konuşursunuz." dedi alçak bir ses tonuyla. Calum sadece başını sallayıp sınıftan çıktı. Biz de çıkıp dağılacak mıyız yoksa çocuklar gittikten sonra çığlıklar eşliğinde az önce ne olduğunu 500 kere konuşacak mıyız anlamak için kızlara baktım ama yüzlerinden hiçbir şey okunmuyordu.

Calum çıktıktan sonra diğerlerinin de çıkmasını bekledim ama çocuklar hala yerlerinde duruyordu. Ashton Zayn'e dönüp "Sen biliyordun ve bize söylemedin mi?" diye sordu. Kızgın mıydı yoksa şaşkın mıydı anlayamıyordum. Mathilda Zayn'den önce davranıp "Ben söyledim. Sarhoşken. Size söyleyemezdi. Bu bizim sırrımızdı. Zaten aramız da bu yüzden bozulmuştu." diye cevap verdi.

You've reached the end of published parts.

⏰ Last updated: Jul 23, 2020 ⏰

Add this story to your Library to get notified about new parts!

im your girlfriend Where stories live. Discover now