41.fejezet

2.4K 162 26
                                    

"Új információt kaptunk a Harry Styles ügyről ma délután." Mondta a műsorvezető és az ebédlőben mindenki a falon lévő tévét kezdte el nézni a suliban. "Egy törött tükröt találtak a Styles rezidencián rettenetes vérfolttal a keretén. Kinek a vére lehet? Hogy törhetett el a tükör? Kérdezem a vezető nyomozótól, Jennifer Whitmoretól."

"A műsorvezető Whitmore felé fordult, aki az asztalnál ült és kezeit összefonta. "Szóval, Detective Whitmore," Mondta a műsorvezető. "Tudna többet mondani a tükörről?"

"Egy négyszögletes tükör, ami nagyon idős és díszes." Mondta Whitmore. "Az alaplapján, mint mondta, vérnyomokat találtunk. Azt feltételezzük, hogy Mr.Stylest a tükörnek lökhették. Habár, nem vagyunk benne biztosak."

"Végeztek DNS tesztet a véren?"

"Igen. Megállapítottuk, hogy a vér Harry Stylestől származik."

"Ez mit jelent az ügy további részére?"

"Nem tudjuk biztosan," Mondta Whitmore. "Rengeteg ága van az ügynek és mind másfelé vezet, de semmi perdöntő bizonyíték nincs."

"Köszönöm a rövid interjút, nyomozó."

"Örülök, hogy itt lehettem." Eresztett meg egy félmosolyt Whitmore.

"Időjárás jelentés a reklám után. Berobban a tél?"

Az egész ebédlő elcsendesedett pár másodpercre, ahogy elkezdődött a reklám, ami egy boldog idős embert ábrázolt és egy mosogatószert reklámozott.

Lassa a beszélgetések újra elkezdődtek.

"Nem akarok tudni semmilyen perdöntő részletről." Mondta Ria, a fejét rázta. "Ezt az egészet nem hiszem el."

"Nem tudom elhinni, hogy valaki ezt tette vele." Mondta Jenna.

Ava csendben ült mellettem, állát kezeimben támasztotta.

"Nem voltam a  városba, amikor ez az egész történt." Mondta Ria. "Elmentem, amikor a suli véget ért az apámhoz és amikor visszajöttem valaki azt mondta nekem, hogy öngyilkos lett."

"Öngyilkos." Mondta Jenna, orrát ráncolva. "Ez őrültség. Miért lenne Harry öngyilkos?"

"Világos, hogy semmiért." Csattant fel  hirtelen Ava. "A boncolás során megállapították, hogy fojtogatás volt a halál oka."

"Nem tudhatod" Mondta Jenna.

"De, igen." Válaszolt Ava. "Hallottad a boncolás eredményét?"

"Igen, de..... még.."

"Mi még?"

"Senki sem tudhatja biztosan." Mondta Ria."Harryt és a gyilkost kivéve. És ez valószínűleg egy és ugyanaz a személy."

"Ez egy rakás szarság." Csattant Ava.

Ria és Jenna ezután már semmit sem mondtak.

-

"Figyelj," Mondta Detective Whitmore, hátradőlt székében az asztal másik oldalán. "Gondolkoztam és utálom ezt mondani,de....azt hiszem újabb megoldatlan ügyünk van."

Lelöktem a cukortartót ledöbbenéstől, gyorsan lehajoltam és felvettem és visszatettem az asztalra. "Mi az ördögről beszél? A tükör ma benne volt a hírekben..."

"Tudom, hogy benne volt." Mondta. "De figyelj, rendben? Van egy csomó elvarratlan szálunk. A tükörbolt, a vér a tükrön,a gyújtogatás. És bármi, ami ér valamit- mint a DNS vagy ujjlenyomat a tükrön vagy a testen és a többi- ez mind eltűnt. Sajnálom, Jane. Nem tudom mihez kezdjük innentől kezdve."

Phantom (magyarul)Where stories live. Discover now