58.

214 5 0
                                    

Scott!

-Most lehet el fogtok átkozni, de meg kell keresnem az igazi húgom, mert tudni szeretném, hogy mi is történt pontosan.
-Scott, Melissa azt mondta, hogy a húgod halva született. Nem igaz, hogy ezek után még nyomoztatni szeretnél utána.
-Nem halt meg, ezt bizton állíthatom.
-Már kutattál utána?
-S Most ezért hanyagolod el Mia-t?
A legjobb barátom kérdése kissé sokként ért, hirtelen nem is tudtam rá válaszolni. De ahogy elnézem Liam is egyet ért vele ebben az egészben. Még jó, hogy csak mi hárman vagyunk különben az egész falka engem marcangolna és még csak nem is gondoltam rá, hogy mi lenne, ha Theo meg tudná. Szerintem már akkor nekem támadt volna amikor kiejtettem csak azt az egy mondatot, amiben közöltem, hogy meg keresem az igazi húgom.
-Liam, rajtunk kívül senki nem tudhat erről. Meg értetted? S te sem mondasz senkinek semmit, Stiles.
-Én nem szólok, de te is tudod, hogy egyikük sem hülye és amit tőlük kapsz azt nem teszed zsebre. Soha nem gondoltam volna, hogy ezt fogod művelni, de Theo-nak a fülébe jut akkor lehet soha nem láthatod már Mia-t.
-Tudom Stiles, tudom! S te Liam? Te is meg tartod a titkot?
-Theo a legjobb barátom és te is tudod, hogyha eljátszom a bizalmát azzal, hogy nem mondok neki semmit akkor baszhatom. Már bocs a szó használatért, de ez az igazság. Most végre van úgymond egy családja, mert ha tehetik átjönnek hozzánk vacsorázni és anya meg apám is meg kedvelte a húgoddal eggyütt.
-Mia nem a húgom!
-De egészen eddig annak tekintetted! Most mégis mi változott?
-Az, hogy kiderült ő egyáltalán nem az akinek gonddoltuk. s csalódtam benne.
-Nem Scott. Nem benne, hanem a szüleidben csalódtál és azért zárod el magadtól, mert tulságosan meg szeretted mint húgod erre kiderül, hogy nem is az. 
Egy kis csend után Liam újra megszólal.
- Egy darabig hallgatok, de nem örökké.
-Köszönöm!

Liam Dunbar szemszöge:

Nem értem, hogy kérhet tőlem ilyet. Szerintem meg pont, hogy szólnom kellene Theonak, de inkább ezt meg beszélem otthon majd. Most Hayden-ért megyek, mert átjön hozzánk vacsorára, de már hamarabb elhozom, hogy tudjon segíteni anyának.
Amint beült a kocsiba egy szájra puszival köszönt, maj én viszonoztam. Már mentünk egy ideje tök csendben, de azt meg törte a barátnőm hangja.
-Liam, mi a baj? Történt valami?
-Áh! Semmi csak ez az egész helyzet kavarog a fejemben és  már nem tudom, mit is tegyek pontosan.
- Megint nem tudsz döntei, hogy Scott vagy Theo érdekeid helyezd előrébb. Igaz?
Válasz helyett csak bólogattam, mert bele trafált teljes mértékben.
-Jajj Liam! Gondold át, hogy neked mi a fontosabb. Az alfád vagy a legjobb haverod aki már majdnem a testvéred.
-Az lesz! Köszönöm a segítséget, vagyis inkább azt, hogy vagy nekem, mert nem tudom mi lenne velem. 
Egy ideig gondolkodtam és egy kérdésnél meg kadtam, ami a legfontosabb. Az, hogy ki mellett döntök az természetes úton módon meg van, ahogy az is, hogy ki tálalok neki vagy hallgatok, de egy valamin nagyon nem tudok tovább lépni. Mi van ha rosszul döntök? Azt tudom, hogy a döntéseknek súlya van, na de a rossznak van a legnagyobb és a leg- nehezebb következményekkel is jár. Persze vannak olyanok akik szerint nincs jó vagy rossz döntés, csak egyetlen egy. Az már a saját döntésed, hogy miként látod és észleled. Sajnos vannak emberek akik a dolgoknak csak a rossz illetve jó oldalát látják. Az első a legrosszabb, mert azok  elveszettek, nem tudják, hogy hova tartozzanak, vagy nincs egyáltalán senkije, de még az is meg eshet, hogy annyiszor átverték és kihasználták, hogy már nem képes senkiben bízni és senkinek sem tud hinni. Így inkább elvet minden féle érzelmet, nehogy mások észleljék rajta a pozitivitást vagy pedig már annyira tönkre ment, hogy nem tudja nem kimutatni, mert mindenképp látszik rajta, hogy valami nem jó.
Szóval meg van a válaszmindenre, de még azt nem tudom, hogy miként kellene fel tálalnom neki a dolgokat. Remélem Mia minél hamarabb felébred és akkor már majdnem minden olyan lesz mint rég. Csak egy kis apró változtatásokkal lenne másabb és egyben újabb. Bevallom már nekem is hiányzik és nem csak ő, hanem a vidám Theo. Aki mosolyog és lehet vele viccelődni, anélkül, hogy betörné az orrom. Mostanság viszont rosszabb mint egy megvadult kanima. Vagy pedig Kate szörnyetegei. Huh... Pedig azoknál borzalmasabb lénnyel még nem találkoztam. Legalábbis eddig és nem is nagyon szeretném.
Amint haza értünk, bevonultunk a házba és lejelentkeztünk anyánál. Mióta tudja ezeket a természet feletti dolgokat, azóta ezt muszáj megtennünk, mert különben vele szemben kell állni és hallgatni a lecseszését ami rosszabb, mint annó azok az Onik vagy az a Nogitsune volt. A családból mindenki kedveli Hayden-t mostmár. Az elején csak azért nem, mert furcsa volt a viselkedése. Nagyon örülök, hogy végül kibékültünk. Az előző sulis incidencünk után és persze annak is, hogy Scott falkatagot csinált belőle. Mi legalább eggyütt vagyunk nem úgy mint a barátomék. Minket is ért baj és veszteség, de Theo-t és Mia-t még több. Sokkal több.

Sziasztok!
Megjött egy újabb rész!
Jó olvasást, s további szép napot!

Tragikus igazságWhere stories live. Discover now