Yeni Ev

725 313 19
                                    

Bugün Nimeta teyzemle yeni bir eve taşınıyoruz. Yardım etmek için sam Carol ve Helenayı çağarmıştım. Carol ve Sam kolileri arabaya taşıyor, Helena ve ben ise son hazırlıkları yapıyorduk. Yeni ev için o kadar çok heyecanlıyımki anlatamam. Birden carolun sesi gelmişti dışarıdan. "Hadi Hanna tüm koliler hazır". Bende eve son bir defa bakıp çıkmıştım. 5-10 dk geçmiş ve yeni oturacağımız mahalleye gelmiştik. Aslında o kadar da uzak değildi. 2-3 sokak ileride. Nimeta t. Eve girmiş ve hangi kolilerin nereye koyulacağını anlatıyordu. Ben ise çatı katına çıkmış ve yeni evi incelemeye başlamıştım. İçeriye girdiğimde çok değişik bir hava vardı. Eskiden kalmış raflar ve ormana bakan bir yer. Burası benim hayallerimden de güzeldi.

Hemen yerleşmeye başlamıştım. Rafları o kadar çok beğenmiştimki odadan çıkarmayıp kullanmaya karar verdim. Kitapları raflara yerleştirip ormana bakan tarafa ise çalışma masamı koymuştum. Çatı katı pek güneş almıyordu buda benim için çok iyi olmuştu. O yüzden perde takmıyacaktım. Helena yardım etmek için yanıma gelmişti. Odayı görünce resmen şaşkınlık içinde bana bakıyordu. "Hanna çok güzel bir yer burası kitaplarla birlikte aşırı güzel olmuş" dedi. Ve son olarak çalışma masamı düzenlemeye başlamıştık. O sırada Carol ve Sam de odaya geldi. Sam etrafı inceliyor Carol ise bana yardım ediyordu.

saat 20.00 olmuş ve odayı düzenlemeyi daha yeni bitirmiştik. Helena, sam ve Carol gitmiş, nimeta t. İle tek kalmıştık. Teyzem ev dekorasyonu için telefonla görüşme yapıyordu. Bende odama çıkıp 1- 2 sayfa kitaba ekleme yaptım. Hava kararmış ve ay çıkmıştı. Dışarıda sisli bir hava vardı. Şehrin kokusu sis ile birlikte karışmıştı sanki. Pencereyi açtım ve derin bir nefes aldım. Gökyüzünü yıldızlar kaplamış ve çok güzel bir görüntü oluşturmuşlardı. Ağaçlar sisin içinde kaybolmuş durumdaydı. Ay ışığı etrafı aydınlatıyordu.okumak için raftan bir kitap seçmiştim. Kitabı aldığım anda birden bire birşeyler olmaya başladı. Gördüğüm şeyle birlikte şoka girmiştim. Birden bire kitaplık öne doğru açıldı ve arkasından bir kapı çıktı. Bu bir gizli bölme olmalıydı. Korku ve heyecanın karıştığı bir duygu yaşıyordum şuanda. Kapıyı açmak için ilerlerken bir anda teyzemin sesini duydum. Hemen kitaplığı kapatıp masama doğru yöneldim.sanki şuanda gizemli bir dünyanın içinde gibiydim. Nimeta t. Odaya geldi ve "Hanna burası ne güzel olmuş tatlım tam istediğin gibi" dedi. Birkaç dakika etrafını inceledikten sonra aşağı kata indi.

Hemen kitaplığı açıp arkasındaki kapıyı açmak için yönelmiştim.ama kapı kitliymiş.Acaba bu kadar değerli ne vardı içinde ya da kim buraya gizli bölme yaptırmıştı ki. Bu sorular resmen beynimi kemiriyordu.Anahtarı bulmak için odayı karıştırmaya başlamıştım. Tüm raflara ve odalara baktım ama ne yazık ki bulamadım. İçinde ne olduğunu o kadar çok merak ediyordum ki anlatamam. Kapının arkasında ne olduğunu öğrenmeden burayı kimseye söyleyemezdim.Saat 12.00 olmuş ve dışarıya çıkmıştım. Yeni taşındığımız evde önceden kimin oturduğunu ve bu gizli bölmeden haberi olup olmadığını sormalıydım. Sami aradım ve kimin oturduğunu sordum. Sam anlatmaya başladı:

"siz taşınmadan önce burada genç bir kız oturuyordu. Çok değişik bir kızdı. Evin perdeleri hiç açılmazdı ve kızı nadiren görebilirdik. Asla kimseyle konuşmaz ve dışarı çıkmazdı. Galiba herkesten sakladığı bir şeyler vardı. Gece yarısı evden garip sesler gelmeye başlardı. Sam anlattıkça ben daha da meraklanıyordum. E peki neden buradan taşındı. İşte bizde bunu bilmiyoruz. Siz taşınmadan 1 hafta önce taşınmış. Ama hiç haberimiz olmadı. Evi bomboş bir şekilde bulduk. Çok gizemli bir kızdı yani. Dinlemeye devam ettikçe tüylerim diken diken oluyordu.

Sam:
Ama istersen ev sahibi ile konuşup kıza ulaşmaya çalışırım.

Evet sam olur. Aradan 2-3 gün geçmiş ve Sam den hala haber gelmemişti. O kapının ardında ne olduğunu o kadar çok merak ediyordum ki neredeyse kafayı yemek üzereydim. Bu gizem bir an önce çözülmeli ve ben merakımı yatıştırmalıyım. Kendime kahve yapmış ve kitap yazmak için çatı katına çıkmıştım. Masanın üzerinde duran telefonum birden çalmaya başladı. Arayan samdi. Acaba kızı bulmuşmuydu. Telefonu elime aldığımda kalp ritmim gittikçe artmaya başladı. Telefonu açtım ve "efendim sam birşeyler bulabildin mi" diye sordum. Sam ise "evet Hanna ev sahibi, kız taşındıktan sonra 1 kez eve gelmiş çekmecede 1 tane anahtar bulmuş. Tüm kapıları denemiş hiçbirini açmamış. Aman tanrım işte aradığım anahtar bu olmalıydı. Same hemen buluşmamız gerektiğini söylemiştim. 1 saat sonra lordın kafede buluşmuştuk

HANNAHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin