24 ° Hosszú napnak hosszú a vége

72 10 1
                                    

– Ha nyerni akarok, majd beelőzlek. De nem akarok nyerni. Szóval gyakorlatilag te vagy a lassabb – vigyorgott Betti Szekér képébe, mikor már átöltözve battyogtunk a korzó felé, ahol a következő feladatot sejtettük.
– Mi a franc? Nemes Betti, aki nem akar nyerni… jól vagy te egyáltalán? – nevetett Zalán a fejét fogva.
– Tökéletesen. De ennek a cuccnak nem feltétlenül nem a nyerés a lényege. Azt akarják, hogy jó osztály legyünk. Nem evidens? – nézett körbe Betti. Wow, a húgom tud tanárként gondolkodni! Egyre inkább úgy érzem, hogy ő a furább kettőnk közül.
– Mi a rák? – röhögött Málna.
– Pille, mi baja a húgodnak? – nézett rám elkerekedett szemekkel Hurri.
– Lehet csak nem bír veszíteni – vontam meg a vállam, mire Betti hátrafordult és nes egyszerűséggel úgy fejbe vert a papucsával, hog, majdn berepültem az árokba.
Hurri egy „Óóó” kíséretében felnevetett, a többiek is követték a példáját. Igen, én is, már megszoktam hogy a húgom hülye.
– Van benne valami, baszki,megnyertük az egészet, azt’ rám bizonyítja hogy én vagyok a lassú! Ne! Nehogy tarkón verj! Áu! – görnyedt össze Szekér, a kezét a feje fölé tartva, mert Betti elkezdte csapkodni.
– Nemes Bettina, ezt mire kéne vélnem? – lépett mellénk a semmiből Tábornok, mire belenevettem a kezembe.
– Rágalmazott, tanárnő! – mutatott méltatlankodva a papucsával Szekérre.
– Helyes, verd csak fejbe – jelentette ki halálos nyugalommal a tanárnő.
– Pfffft – röhögtünk fel egyszerre Khaleesivel. A többiek visszatartott nevetéssel figyelték a jelenetet.
– De tanárnő! – nyávogta Szekér. Erre mindenki röhögni kezdett, mert tudniillik, Szekér a maga kábé száznyolcvan centijével, mély hangjával és ,,jaj, de menő vagyok, trikót meg halászgatyát hordok” megjelenésével csöppet szürreálisan festett széttárt karral nyafogva a tanárnőnek.
Ilyen hangulatban értünk oda a korzóra, ami a szürkületben ritkásan kivilágított út után olyan fénykavalkádnak látszott, mint amikor kipépünk az iskolából a napsütésre.
A hetedikesek bámulni és mutogatni kezdtek a fagyizóra, könyves sátorra meg színpadra, ahol zenekar játszotta éppen a Pálinka dalt.
Én személy szerint úgy ismertem  ezt a helyet, mint a tenyeremet, és már tervezgettem, hogy IGEN, idén veszek egy puskatollat a könyves sátorban, és IGEN, idén felszállok a színpad mögött lévő dodgemre, és IGEN idén szerzek valamit a dodgem melletti céllövöldében.
A mellettem álló Khaleesi áhitattal nézett körbe.
– Ez tiszta FunFair a harmadik évadból! – nézett körül csillogó szemmel a korzón.
Elvigyorodtam, és már indultam is volna kipipálni mindent az IGEN, idén bakancslistámról.
– NEM MEGY SEHOVA! – üvöltötte el magát Tábornok, tökéletesen összedöntve minden tervem. A gólyáinkkal együtt döbbenten összeterőldünk a korzó mellett.
– De… de… ha ez a FunFair, akkor itt van Alexei… – motyogta össze-vissza Khaleesi.
– Alexeit mondtál? – csillant fel az ikrek szeme.
– Bocs, de az ki a rák? – szólt közbe Márk.
– Ez a cucc tök úgy néz ki, mint a FunFair, ugye? – nézett Zsófi lelkesen Khaleesira.
– Pont ezt mondtam! Full mint a FunFair!
– Te tudod, miről beszélnek? – pattant mellém Márk.
– FunFairről meg Alexei-ről – tájékoztattam az evidens infókról.
– Wow, nem mondod!
– Elcsendesedik! – emelte fel a kezét Tábornok, mire minden diskurzus megszűnt. Okos gyerekek a hetedikesek is, tudják jogy ezzel a tanárral nem húzunk ujjat. Ugyanakkor észrevettem hogy Steiner meg az ofő fogták magukat és leváltak. – Tehát. Kókuszdiótörés. Nem én találtam ki a neveket, látszik. A tisztelt társasáv ennél fogva nem hinném, hogy rájött a feladatra.
– Ami azt illeti! – lendítette magasba a kezét Fanni, mire elkerekedett a szemem. – Fejtörők lesznek, nemigaz? Mert azért nem hinném, hogy kókuszdiókat törünk föl és PinaColadat csinálunk! – tárta szét a kezét.
– Na , egy értelmes van a bandában! – mutatott Fanni irányába. – Nyertél magadnak meg a csapatodnak plusz öt pontot!
– Wow… köszi – monfta be félhangosan Betti.
– Ez verseny? – nézett rám nagyon értelmes fejjel Márk, mire nem tudtam válaszolni csak elnevettem magam.
– Szóval, a kisasszony jól mondja, fejtörők lesznek, az első feladathoz hasonlóan meg kell találnotok az embert, akire a fejtörők vonatkoznak. Egy szóval, antiszociális banda, ismernetek kell hozzá a kilencedikes DÖKösöket – mutatta fel Tábornok a kártyácskákat. – A segítők idejönnek hozzám, és elveszik a kártyákat, addig minden kedves gólyának arc alapállásba – jelentette ki Tábornok, mire én Márkot magam után húzva indultam meg Tábornok felé, minimum egy keresztes lovag elszántságával.

A Balcsi Bohócai [BEFEJEZETT]Место, где живут истории. Откройте их для себя