~1~

5.4K 244 230
                                    

HOGWARTS
8.YIL

Büyük salondaki herkes sakin bir seneye merhaba demiş olmanın huzuruyla McGonagall'ın duyurusunu beklerken Harry, Ginny için doldurduğu kaşığı ona uzatıyordu.

"Ağzını kocaman aç Ginny, çünkü fazlasıyla doldurdum!"

Ginny, Harry'nin uzattığı tepeleme kaşığa bakarak gülmeye başladı. İki eliyle Harry'nin elini uzaklaştırmaya çalışırken bir yandan da kendini geriye çekiyordu.

"Harry, dur. Harr-"

"Hayır durmayacağım, yiyeceksin..!"

Ginny tuttuğu eli ısrarla iterken Harry'de ısrarla kaşığı ona doğru uzatıyordu. O tepeleme kaşığı bir anda yiyebileceğini hiç sanmıyordu. İkili her ne kadar bir yandan çekişip bir yandan eğlensede Ron, gördüğü bu tablo üzerine onaylamaz bakışlarını yolluyordu. Kıskanç abi rollerine girmek istemiyordu ama karşısındaki ikili buna asla izin vermiyordu. Herm, sevgilisinin bu haline gülmeden edememiş ve ona doğru eğilmişti.

"Uzun zamandır sevgili oldukları halde hala nasıl alışamıyorsun Ron?"

"Nasıl alışabilirim Herm? Biri kardeşim hatta diğeri bile kardeşim!"

Ron Hermione'nin duyacağı şekilde konuştuğunda Hermione, verdiği cevaba kahkaha atıyordu. Sevgili olduktan sonra Ron'un kıskançlıkları fazlasıyla artmıştı veya Herm öyle düşünüyordu. Ron sevgilisinin huzur veren gülüşüne görüntüyüde eklemek için ona döndüğünde her şeyden soyutlanmıştı. Fazla doğal ve fazla güzel olan sevgilisi onu daha kıskanç yaptıysa elinden ne gelirdi ki? Saniyeler içinde gülüşü durulan Hermione'de aynı derinlikte Ron'a bakarken eliyle uzayan kızıllarını düzeltmeye başlamıştı. Gryffindor masası bu derin bakışma üzerine sessizleşip kendi aralarında öpmesi için tezahürat yapıyorlardı.

"Merhaba çocuklar! Hogwarts'ta yeni bir yıla hoşgeldiniz!"

McGonagall kürsüye geçmiş konuşmasına başlarken herkes dikkatini ona vermişti. Bir masa hariç..

Gryffindor masası şuan için sadece Romione çiftiyle ilgileniyordu. Ron'da aralarındaki çekime hapsolmuş, bütün bu kalabalığa rağmen sevgilisinin saçlarında gezinen elini tutup indirdiği an da dudaklarına kapanmıştı. Belki yanlış zamanlamaydı ama sevgilisini öpmek için mükemmel bir andı. Gryffindor masasından desteklercesine yükselen nidalarsa, bütün masaların ilgisini McGonagall'dan koparmayı başarmıştı. Ron, uzun soluklu öpücüğünü sonlandırıp geri çekildiğinde Hermione kızaran yanaklarını saklamaya çalışıyordu.

"Evet Mr.Weasley! Bu cesaret dolu hareketinizle oturduğunuz masayı yeniden onayladığınız için teşekkürler. İzninizle yeni yılın açılışını yapacağız?"

McGonagall'ın konuşması üzerine tüm masalar kahkaha atarken Ron, gergin bakışlarını McGonagall'a çevirmişti.

"Şey, t-tabii ki de profesör."

"Teşekkürler Mr. Weasley."

McGonagall'ın imalı bakışları üzerine Ron hafif bir tebessümle önüne döndü. Gryffindor masasındaki gülüşmelerde son bulduğun da büyük salonun kapısı ardına kadar açılmıştı. Harry, slytherin masasındaki boşluğu önceden farketmiş, uzun süre gelmemesi üzerine Hogwarts'ta uğrayabileceği muameleden çekindiğini sanmıştı. Sarışınsa onu şaşırtmış ve kapıdan içeriye adımlamıştı. Draco, McGonagall'a verdiği küçük bir baş selamıyla yerine geçip oturmuş, gözleri ise karşısındaki yeşil gözlerde takılı kalmıştı. Aslında bu sene gelmesinin sebebi bir kaç masa ötede, karşısında duran kişiydi. Hala ona olan gereksiz nefreti devam etse de(!) kendisi yüzünden yaşadığı devasa acılar onunda canını yakıyordu. Kendiside bu süreçten el bebek gül bebek çıkmamıştı. Acılar çekmiş, yaralar almıştı ama vicdanı ona rahat vermemiş yeşillerin sahibini merak etmişti. Ondan özür dilemeyi düşünmüyordu, acılarını nasıl azaltacağını da bilmiyordu. Ne yapacağını bilmeden gelmişti Hogwarts'a. Sadece vicdanına uymuş, kalbini dinlemişti. Aralarındaki uzun bakışmadan sonra Harry'nin gözleri dolmuştu. Onun yüzünden verdiği kayıpları düşündü. Kendisi kimseyi öldürmemiş olsa bile ölümüne dolaylı yoldan sebep olduğu kişileri düşündü. Onu suçlamıyordu ama içten içe ona beslediği kızgınlıkta geçmiyordu(!). Harry dolan gözlerinin akmaması için bakışlarını sarışından ayırmış ve işaret parmağıyla hızlı bir temizleme işine girmişti. Ortama döndüğünde McGonagall'ın açılış konuşmasını bitirdiğini seçmen şapkanın Gryffindor! diye bağırmasından anlamış gülümseyerek yeni gelen birinci sınıfı alkışlamaya başlamıştı. Yarım saat kadar süren törenin sonunda herkes yemek yemeğe başlarken Harry, sevgilisiyle erkenden başladığı yemeğini çoktan bitirmişti. Ron, her zaman içinde yaşayan açlığı sayesinde yemeğini dakikalar içerisinde bitirmiş, Hermione ise onu izlerken doyduğunu söylemişti. Dörtlü herkesi geride bırakıp salondan ayrılacağı sırada McGonagall onları durdurmuştu.

Eighth Year LoveWhere stories live. Discover now