12.Bölüm- Kovuk ve Malfoy Malikanesi -

182 10 14
                                    

Harry'nin Ağızından

Sirius içeriye girdikten bir süre sonra bende girip yemeğe katıldığımda arkadaşlarıma döndüm. Ginn ve Hermione en az benim kadar durgunlardı ve tabaklarındaki yemeğe işkence ediyorlardı. Ron, Neville ve Luna ise olanları bildikleri için üçümüze de kaçamak bakışlar atıyorlar ama bir şey diyemiyorlardı. Bu uzun ve sıkıcı yemeğin ardından herkes salona geçtiğinde kapının tıklatılmasıyla bakışlar o tarafa döndü. Bayan Weasley yanında Kingsley ile geldiğinde hepimiz ou gülümseyerek karşılamıştık. O Remus, Sirius ve Bay Weasley ile konuşurken yoldaşlığın diğer üyeleri de yavaş yavaş gelmeye başlamıştı. Alastor, Bill, Fleur, Charlie, Hagrid ve tanımadığım daha bir sürü insan. Son olarak Dumbledor'da geldiğinde hepimiz tamamdık. Dumbledore ayağa kalkıp herkese gülümseyip konuşmaya başladığında odadaki fısıltılarda kesilmişti. 

"İyi akşamlar sevgili dostlarım

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"İyi akşamlar sevgili dostlarım. Hepimiz burada son gelişmeleri öğrenmek ve atacağımız yeni adımları kararlaştırmak için toplandık. Bilmeyenleriniz için hatırlatayım. Sirius, Remus ve Tonks Bulgaristan'daki dostlarımızın olan Durmstrang okulunu ziyarete gittiler." dediğinde ben şaşkınca Sirius'a bakıyordum. O ise bana bakıp göz kırpmıştı. Dumbledore ise devam ediyordu. "Aynı şekilde Bill, Fleur ve Charlie'de Fransa'daki dostlarımız olan Beauxbatons okulunu ziyaret etti. Bizde burada neler öğrendiklerini dinlemek için toplandık." deyip Sirius'a döndüğünde Sirius herkes onu görsün diye ayağa kalkmıştı. 

"Durmstrang'lılar bizi oldukça sert karşıladılar. Onlara yaşanacakları anlattığımızda 'savaş bize ulaşmaz' havalarındalardı. Hepsinin burnu havada." dediği sırada Remus ona sert bir bakış atıp ayağa kalkmış ve sözü almıştı. "Sirius'un da anlatmaya çalıştığı üzere savaşmaya pek olumlu bakmadılar. Ama hepsi olmasa da büyük bir çoğunluğu olası bir savaşta desteğe geleceklerinin sözünü verdiler." dediğinde herkes neşeyle gülümsüyordu. Remus yerine oturduğunda bu sefer Bill ayağa kalkmıştı. 

"Beauxbatons'lular ise oldukça sıcak kanlılardı

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

"Beauxbatons'lular ise oldukça sıcak kanlılardı. Fleur'da oranın eski öğrencisi olduğu ve müdireleri ile oldukça iyi anlaştığı iççin ikna etmek zor olmadı. Hepsi bize katılacaklarını söylediler ve kendi içlerinde çalışmaya başladılar bile." deyip Hagrid'e döndü. "Bu arada dostum, Madam Maxime'in sana çok selamı var." deyip göz kırptığında Hagrid ondan beklenmeyecek şekilde kızarmıştı. Hepimiz onun bu haline gülümserken Dumbledore tekrar ayağa kalkıp konuşmaya başlamıştı. 

Bir Hansy HikayesiWhere stories live. Discover now