3.Bölüm-Sirius'un Mektubu-

362 17 78
                                    

Harry'nin Ağızından

Camımın tıklatılması tatlı uykumu bölerken oflayarak uyanmak zorunda kalmıştım. Komidinin üzerindeki gözlüklerime uzanıp aldım ve taktım. Cama döndüğümde siyah bir baykuşun bana baktığını görünce şaşırmıştım. Yataktan kalkıp terliklerimi giydim ve pencereye ilerleyip camı açtım. Baykuş hemen pençesini uzatınca bağlı olan zarfı aldım ve kuşa biraz Hedwig'in yemlerinden verip tekrar yatağıma geçtim. Zarfın üzerindeki tanıdık el yazısını görünce gülümseyip zarfı açtım ve içindeki mektubu çıkartıp okumaya başladım. 

Sevgili Harry;                                                                                                                                                                             Okuldaki altıncı seneni kutlarım evlat. Benim altıncı senem çok iyi geçmişti. Slytherin'den Matilda McAlistor'ı öpmüştüm. Bir öpücük deyip geçme, bütün okuldaki erkekler onun peşindeydi. Ama O benim cazibeme kapılmıştı. Bu küçük anlar beni her zaman neşelendiriyor. Sende böyle anılar biriktir Harry. Benim zamanımda da savaş vardı ve maalesef senin zamanında da var. Ama şunu unutma evlat, insanı anıları ayakta tutar.                                                                                                                                                                                                                                                  Arthur ben yokken yoldaşlığın size bir görev verdiğini söyledi. Molly bu durumdan ne kadar rahatsız olsa da bende yoldaşlığa katılıyorum. Molly sizi çocuk gibi görüyor ama artık hepiniz gençsiniz. Hepimizden daha yetenekli ve çeviksiniz. Göreviniz kolay değil ama üstesinden gelemeyeceğiniz kadar zorda değil. Tek istediğim şey dikkatli olman. Dikkatli ve güvende ol, dostlarının yanından ayrılma ve orduya aldığınız öğrencilere dikkat et. Kimseye kolay güvenme. Bana bir süre mektup gönderme çünkü bir göreve gidiyorum. Benim için endişelenme. Döndüğümde sana yazarım.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Ve mektubun başında dediğim gibi anılar biriktir. Bu zamana kadar yaşadıysam anılarım sayesinde Harry. Annen, baban ve Remus'la olan anılar sayesinde.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                       Sevgilerle Patiayak

Mektup bittikten sonra katlayıp tekrar zarfına yerleştirdim ve çekmeceme koydum. Acaba Sirius nasıl bir göreve gidiyordu. Umarım başına bir şey gelmeden geri dönerdi. Mektupta yazanları diğerlerine de anlatmalıydım. Hızla pijamalarımı okul formamla değiştirdim ve çantamı alıp odadan çıktım. Ortak salonda bizimkileri göremeyince tablodan çıktım ve Büyük Salon'a ilerledim. Gryffindor masasında kahvaltı eden dostlarımı görünce gülümsedim ve yanlarına gidip oturdum. 

 

Hoppla! Dieses Bild entspricht nicht unseren inhaltlichen Richtlinien. Um mit dem Veröffentlichen fortfahren zu können, entferne es bitte oder lade ein anderes Bild hoch.
Bir Hansy HikayesiWo Geschichten leben. Entdecke jetzt