5.Bölüm- Hogsmead'deki Buluşma -

292 12 17
                                    

Harry'nin Ağızından

Uyanır uyanmaz hemen Ron'u da uyandırmış ve birlikte hazırlanmaya başlamıştık. Bugün büyük gündü, bugün buluşma vardı. Hızla hazırlanıp ortak salona indiğimizde Hermione bize gülümsemişti. "İstediğiniz zaman erken uyanabiliyorsunuz madem, neden her gün beni bekletiyorsunuz?" diye sorduğunda Ron ona gülümseyip "Gelenekleri bozmaya gerek yok Mione." demiş ve tabloya ilerlemeye başlamıştı. Herm gözlerini devirirken ben ikisinin bu haline gülüyordum. Ron'un ardından ortak salondan çıkıp hızlı adımlarla Büyük Salon'a geldiğimizde onun kahvaltısına çoktan başladığını görünce hiç şaşırmamış ve kendi yerlerimize geçmiştik. 

Ginny yanımıza gelip "Günaydın." dediğinde ona gülümseyip "Günaydın." demiştik. Ardından Neville ve Luna'da yanımıza geldiklerinde Hermione ilk konuşan olmuştu. "Herkes hazır değil mi? Konuştuklarımızı unutmadınız." dediğinde Ron ofladı. "Unutmamıza fırsat vermeden sorduğun için hayır unutmadık Mione." dediğinde Herm yine gözlerini devirmişti. "Bu önemli ama Ron, bunu sende biliyorsun. Kimseyi korkutmadan ama bütün doğruları söyleyerek konuşmalıyız. Bay Weasley'nin dediği gibi her yaşayacakları şeye hazırlıklı olarak katılmalılar." dediğinde Ron "Tamam Herm." diyerek susmuştu. Luna "Kahvaltımızı yapıp birlikte çıkalım." dediğinde hepimiz onu onaylamış ve birlikte kahvaltı yapmaya başlamıştık. Sonunda kahvaltımız bittiğinde ise hızla yerlerimizden kalkıp Büyük Salon'dan çıkmıştık. 

Ekim ayının sert rüzgarları yüzümüzü yalarken Hogsmead'e yürürken Herm Ron'a, Luna ise Neville'e sığınmıştı

Deze afbeelding leeft onze inhoudsrichtlijnen niet na. Verwijder de afbeelding of upload een andere om verder te gaan met publiceren.

Ekim ayının sert rüzgarları yüzümüzü yalarken Hogsmead'e yürürken Herm Ron'a, Luna ise Neville'e sığınmıştı. Ginny ve ben ise yan yana yürüyorduk. Rüzgardan kızarmış yüzünü görünce dayanamadım ve onu arkama çekip atkımı ona verdim. Şaşkın yüzüyle bana bakarken sadece "Teşekkür ederim Harry." demişti. Tam ona cevap verecekken omuzuma sertçe çarpan biri yüzünden tökezleyip düşmüştüm. Malfoy hızla uzaklaşırken Ginny şok olmuş şekilde onun peşinden bakıyordu. Ben yerden kalktığımda beni yeni fark etmiş gibiydi. "İyi misin Harry?" diye sorduğunda başımı olumlu anlamda salladım ve yürümeye devam ettik. Ginny'nin dalgın olduğu her halinden belliydi ama sorarsam söylemeyeceğini bildiğim için bir şey demedim. 

Sonunda Hogsmead'e vardığımızda ilk işimiz Üç Süpürge'nin arkasındaki alana ilerlemek olmuştu. Ağaçlık alanın biraz iç kısımlarına ilerleyip buluşma yerine vardığımızda kimseyi görmemek şaşırtmıştı. Ginny ve Herm üzgünce birbirlerine bakarlarken Luna onlara gülümsedi. "Biz erken geldik, biraz sabırlı olun, gelecekler." dediğinde kızlar burukça gülümsemiş ve ağaçlara yalanıp beklemeye başlamışlardı. Luna her zamanki gibi doğru bilmiş ve on dakika sonra çağırdığımız herkes tam karşımızda duruyordu. Hermione öne çıkıp gülümsediğinde bizde onun yanına geçtik ve diğerlerine döndük. 

"Hepinize geldiğiniz için teşekkür ederiz. Aldığınız mektuplarda da anlattığımız gibi büyü çalışmak ve hazırlanmak için bir grup kuruyoruz." dediğinde Gryffindor'dan bir kız "Neye hazırlık?" dediğinde onu Ginny yanıtladı. "Savaşa hazırlık." dediğinde grupta bir uğultu olmuştu. Ravenclaw bir çocuk "Yani bir ordu kuruyorsunuz ve bunun için de asker topluyorsunuz. Neden sizin için savaşalım?" dediğinde Cedric aradan öne çıkmıştı. "Onlar için savaşacağımızı mı düşünüyorsun gerçekten? Hiç mi gazete okumuyorsun Peter, savaş geliyor. Ailen için savaşacaksın, özgürlük için." dediğinde hepimiz ona bakıp gülümsemiştik. Bu sefer sözü ben aldım. 

Bir Hansy HikayesiWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu