EPISODE 12 - SEASON 5 - SURPRISE

7.1K 526 271
                                    

 EPISODE 12 - SEASON 5 - SURPRISE

Odjevena samo u bijelo donje rublje, stajala sam ispred velikog ogledala na zidu svoje sobe. Nestrpljivo sam se meškoljila dok je moja najbolja krojačica uzimala mjere za haljinu koju sam trebala nositi na svojoj prvoj većoj i svečanoj proslavi. Ne mogu je dočekati. Nasmiješila sam se ponosna na sebe. Zasigurno će dvorana biti krcata ljudima koji će doći samo zbog mene. Doći će najpoznatije vještice diljem svijeta, najbolji mađioničari i čarobnjaci, a ja ću biti u centru svega toga i svi će klicati samo meni. Napokon sam dobila ono što sam odmalena željela. Zadovoljstvo me preplavilo.

''Što želite?'' Upitala me istovremeno pišući moje mjere u svoju bilježnicu.  

''Želim veliku haljinu bez naramenica, od ljubičaste svile... i gornji dio obavezno mora biti popločen dijamantima i kristalima'', objašnjavala sam uživljeno joj pokazujući rukama kako bi haljina trebala izgledati na meni. Čak sam joj dala sliku s interneta na što su joj se oči razrogačile. Znala sam da će ovo biti izazov za nju, ali neka bude uopće sretna što je Lisbonica, pa makar lažna, izabrala nju da joj šiva nešto od svih tih silnih krojačica. 

''Pravim?'' Gotovo su joj tamnosive naočale pale s glave kad me u nevjerici pitala. Ubrzo sam se počela kajati što sam je izabrala za ovaj zadatak, ali nisam se htjela nervirati, već sam se blago osmjehnula.

''Naravno'', rekla sam. Pa što je ona mislila, da ću nositi lažne dijamante? Ja? Nikad.

''Gospođice, prave dijamante?'' Još je jednom ponovila jedva držeći svoju bilježnicu. Ne znam što je u tome toliko čudno? 

''Pa možete dodati i bijelo zlato uz to'', odvratila sam ogledavajući se u odrazu velikog zrcala. Nisam ni obraćala pažnju na njene vjerojatno poludjele i zbunjene ekspresije lica.

Da ste me pitali jučer, nikada ne bi nosila ljubičastu boju jer je to njena boja. Zapravo, bila je. Ali kada sam bolje promislila, shvatila sam da mi ljubičasta boja može značiti puno, počevši od toga kako sam zauzela mjesto na kojem je ona trebala biti. Znam, fenomenalna sam. Genijalna.

''Bit će gotovo za Noć vještica, zar ne?'' Okrenula sam se zatim prema njoj i postavila joj pitanje navlačeći svjetlo ružičasti ogrtač na sebe.

''To je za tri dana'', progovorila je bojažljivo. Sigurno misli da neće stići napraviti haljinu, ali isto tako sam znala da hoće ako je dovoljno preplašim.

''Znam'', nasmiješila sam se pomalo podlo raščešljavajući prstima svoje ravne plave pramenove kose.

''Ali....treba mi neko vrijeme da nabavim materijal..i ja..'', počela se izmotavati na što sam hitro preokrenula očima i uhvatila se za desni bok. ''Onda počni sada. Odmah'', strogo sam joj poručila na što se malčice trznula. Potrudit će se ona. Ako ne za mene, onda za novac koji joj nudim.

**

ALEXANDRA HARPER'S P.O.V.

Još jedno gotovo usamljeno jutro. Još samo malo i vidjet ću ih. One koje najviše volim. One koje najviše trebam. Vidjet ću njega. Njegove zelene oči. Osjećam se kao da su me zadnji put pogledale u prošlom stoljeću. Želim im napisati da sam dobro, ali umjesto toga tajim svima da sam živa. Čak i Eric odlučno brani moju sadašnju tajnu. Imala sam toliko sjetnih misli u glavi dok sam oblačila čistu odjeću.  Moram se čim prije spremiti. Danas ću najvjerojatnije isprobati svoju haljinu  za bal po prvi puta.

''Alexandra, došla je gospođa Lovelace!'' Čula sam Minein povik. Da, sada je definitivno vrijeme da vidim čemu će se Amber šokirati kad me ugleda na svojoj prevažnoj zabavi. (Pre)glasno sam dala Minei povratnu informaciju da dolazim i navukla brzo crnu majicu preko glave. Pošto su vrata moje sobe bila naslonjena na zid hodnika (strgana od mom jučerašnjeg sukoba sa škotskim vukodlakom), jednostavno sam potrčala prema stepenicama.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now