EPISODE 17 - SEASON 3 - LIAR

12K 386 74
                                    

EPISODE 17 - SEASON 3 - LIAR

Alexandra Compton's P.O.V.

Još uvijek u Harryjevoj majici, koja je tako lijepo mirisala da sam ju poželjela zadržati zauvijek, potrudila sam se pospremiti posteljinu, počistiti stol i kuhinju, oprati suđe i pospremiti ga. Cijenim to što Harry čini za mene. Drago mi je da imam nekog na kog mogu računati. Samo se nadam da me ne laže. Iscrpljena od kućanskih poslova, bacila sam se na bijeli kauč.

Unatoč svim brigama, bila sam sretna. Bila sam sretna što sam ponovno bliska s Harryjem. Bila sam sretna što sam mogla biti kraj Harryja. Tako sam zaljubljena i glupa. Ta zaljubljenost će me uništiti. Baš kao i Amber. Ali, Amber...ne čini mi se kao nasljednica Minee. Što više razmišljam o njoj, njenim moćima i sposobnostima, sve mi postaje čudnije.

U jednom trenutku je moćna vještica, a u drugom trenutku uopće nije vještica. Ponekad može izvesti čin, a ponekad ništa ne može. Primijetila sam to više puta. Npr. kad sam spalila onaj dobitni listić, ona ga je mogla sastaviti, kao svaka druga moćna vještica, ali je umjesto toga ostala stajati. Da je toliko vidovita kao što tvrdi, možda bi mogla predvidjeti tuđe korake i ne bi bila tako iznenađena.

Čak i da jesam u pravu, kako je prevarila tisuće i tisuće ljudi? Možda nije sama u ovome. Sigurna sam da Mineina nasljednica negdje postoji, a da ne zna da je nasljednica.

Umjesto da ponavljam za početak nove školske godine, ja palim Harryjev laptop koji mi je dao da koristim i idem na Google.

Moram nešto saznati najprije o Minei. Znam neke osnovne stvari, ali ako je stvarno tako jaka i poznata vještica, mora postojati više podataka, a time i teorija zavjera o njoj. Buljila sam u praznu 'Google' tražilicu. Što da upišem? Pa, najprije ćemo napisati: 'Minea Lisbon'

Bacilo mi je nekoliko web-stranica. Hm..imam vremena da barem par njih proučim. Kliknula sam na prvu.

NIGHTINGALE MADHOUSE

Kakve veze Minea ima s ludnicom? S obzirom da ne mogu pamtiti sve podatke, sve poznate vještice, rituale i čarolije, otvorila sam novi prozor i pročitala na brzinu njenu biografiju za koju samo Bog zna je li točna, ali nadam se da je dovoljno pouzdana.

«Dok je većina začetnika magije bilo poznato drugima i imamo više informacija o njima, jedna vještica je gotovo bila najtajanstvenija. Spada među najvažnijima zajedno s lozom Styles. Njeno ime je bilo Minea Lilith Lisbon ili kako su je stanovnici nešto istočnije Europe zvali: Minea Lisbonska. Rođena je 8.6.1526. u engleskom nepoznatom gradiću u kojem su stanovnici unatoč tome što su živjeli u Engleskoj, govorili španjolski, a kasnije se preselila s roditeljima (još uvijek kao mlada) u London. Kao što svi znamo, tadašnje žene nisu imale pravo glasa niti su bile obrazovane, no upravo se Minea po tome razlikovala. Bila je naročito glasna, voljela je imati sve u kontroli, a i bila je veoma inteligentna djevojka. Borila se za svoja prava. Styles i Horan su je opisali kao jaku dragu djevojku spremnu pomoći svakom čak i ako se radi o životu i smrti. Neko vrijeme je boravila u psihijatrijskoj ustanovi jer je imala česte vizije i viđenja u budućnost. Predvidjela je svoju smrt, a i kako opisuje u svom dnevniku, predvidjela je smrt svog nasljednika. Umrla je tijekom rituala. Razlog smrti, kako navodi u svom dnevniku, je bila žrtva za svoju nasljednicu koja bi trebala umrijeti. Sama je izvršila takozvano 'samoubojstvo'.»

Točno, Nightingale je ime ludnice u kojoj je bila. No, što mi znači ako je taj događaj bio prije, ne znam, 500 godina? Imaju li još uvijek spise? Da imaju, to bi mi uveliko pomoglo. Moram se uvjeriti da je Amber njen potomak, a ako nije, to uvelike olakšava stvari.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now