EPISODE 11 - SEASON 5 - BACK

6.2K 452 111
                                    

EPISODE 11 - SEASON 5 - BACK

JENNIFER CHECK' P.O.V.

Nisam se ni potrudila dotjerati da dođem ovamo.  Uopće mi nije ni bilo bitno. Samo sam željela čuti kako izgovara te riječi. Kako izgovara da je sve gotovo i da više nema povratka. Okrenula sam se prema gospođi Theresi koja je blago rečeno bila slomljena. Vidjevši taj tužan prizor, bez oklijevanja sam je čvrsto zagrlila. Želim da zna da  nije sama. Možda se osjeća kao da je izgubila sve voljene,  kao da nema više smisla za život ali ne smijemo joj dozvoliti da tako razmišlja i učini bilo kakvu nepromišljenu glupost. Čula sam njene jecaje dok sam je grlila. Treptala sam brzo želeći se suzdržati od suza, ali polako mi se mutio vid. Nisam mogla više izdržati, nego sam jednostavno briznula u plač.

''Žao mi je. Žao mi je što je nisam pronašla. Što sam vas iznevjerila.''  Uplakano sam joj govorila. Bila sam tako razočarana samom sobom. Nitko nije ni obraćao pažnju na nas, već su gledali na kokoš u crnoj ružnoj halji. Kako samo ne mogu vidjeti? Kako samo ne mogu vidjeti tko je uistinu ona? Jer ja vidim, i to jako, jako dobro. Vidim njen pokvaren smiješak,  vidim njen užitak u tuđoj boli. Sve vidim. Ali oni su svi zaslijepljeni njenom slavom, baš kao i ona sama. Misle da je najbolja osoba na svijetu dok je u stvarnosti Amber Paully potpuno nešto suprotno.

''Nisi ti kriva.'' Prošaptala je. Mrzim ovu rečenicu. Kriva sam. Itekako jesam. Odvojile smo se nakon nekoliko sekunda i zatim je dlanovima brisala osjetljivo područje ispod očiju.''Ja...idem pronaći toalet da se malo uredim.'' Drhtavim glasom je progovorila dok je vadila još jednu maramicu. Bilo mi je tako teško gledati je ovakvu.

''Želite da idem s vama?'' Upitala sam je. ''Ne, Jennifer. Ne trebaš.'' Njen odgovor je glasio dok se gurala kroz gužvu. Tu i tamo bi se netko osvrnuo na ženu koja je upravo izgubila svoje dijete, ali velika većina je slušala svaku Amberinu riječ. Svaku njenu zaglupljujuću riječ. Bijesno sam preokrenula očima ne vjerujući da živim u ovakvom društvu i došla do Jessice, Billa i Katherine.

''Što ćemo sada?'' Šmrcala je Katherine. Njeno pitanje je ustvari bilo jako dobro. Što ćemo sada? Što možemo uopće raditi ovdje? Možda bismo se trebale odseliti, otići na mjesto gdje nas nitko ne poznaje i pokušati se udaljiti od ovih spletkarija.

''Ne znam, Katherine. Možda da...da odemo..?'' Slegnula sam ramenima istovremeno mašući glavom.

''Ne želim otići. Ovdje mi je baš krenulo. Možda bi bilo bolje da nastavimo ovdje život. Zbog Alex. Ne mogu otići odavde.'' Jessica je sklopila ruke i rekla ravnodušnim tonom. Mogla sam vidjeti sasušene krvave suze na njenom licu. Njene suze su bile upravo to što nas je sve razlikovalo. Ona nije imala obične prozirne suze, već prave krvave baš kao i ostali vampiri iz njene vrste.

''Da, ne možemo otići, Jennifer. Šta ćemo i ako odemo? Ostaviti Alexandrinu mamu ovdje, samu? Nema šanse.'' Katherine se složila s našom crvenokosom.  Imala je pravo. Bilo mi je krivo što sam uopće pomišljala na takvo što. Čak i da odemo, hoće li to išta promijeniti? Sumnjam.

''Možemo pronaći novo mjesto u Londonu, ako vam to odgovara.'' Bill se javio. To je, zapravo, najbolja ideja do sada. Duboko sam uzdahnula i kimnula. Mučnina koju sam dobivala zbog Amber me iscrpljivala i tiho ubijala. Nikada nisam mislila da će moja polusestra nastaviti s uništavanjem života ovdje. Trebala je ostati u Tennesseeju.

**

MINEA LISBON'S P.O.V.

Shvatila sam u čemu smo griješile cijelo vrijeme i kako aktivirati njene moći. One nikada nisu ni nestale, već su se 'samo' pritajile. Moći su jedna od nekoliko stvari koje čine vješticu  i one bi trebale služiti kao samoobrana. A samoobranu očito koristimo kada smo u opasnosti. I to je to. U trenu kada se Alex uspaničila i pomalo uplašila, njene moći su se pojavile. Pa onda ću je i pošteno isprepadati. Neću joj ništa govoriti o svom tajnom planu jer bi poludjela, a ja sam oduvijek voljela zakuhavati dodatno stvari. Prije sat vremena sam stigla kući. Bila sam u dvorcu, pritajena kao obična sobarica Lena kojoj je plava voljela naređivati, ali unatoč činjenici da sam 'bila' obična sobarica, Amber me poštivala. Više nikada nije podigla glas na mene. Mislim da sam joj bila jeziva na neki način, što je u redu što se mene tiče. Donekle sam se navikla na sadašnji govor, moderniji govor kako to nazivaju, ali magične kutije kao što su mobilni telefon, telefon općenito i televizija su trenutno previše za mene.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now