EPISODE TEN - HE'S MY 'TEACHER' -

14.7K 360 12
                                    

- HE'S MY 'TEACHER' - EPISODE TEN -


**
Probudila sam se sva znojna. Ja ću ubiti Jennifer! Napravila je to što je napravila. Sanjala sam prvo nesreću. S Victoriom. Još uvijek me to muči, ali mislim da će me zauvijek mučiti. Kamo god sam pogledala u mračnom i tamnom autobusu, prizori su bili puni krvi. Užas živi. Nakon toga sam čula šapat: 'Dolazim.' Mislim da mi Jennifer to nije priredila. Ona ne zna za moju nesreću koliko sam upućena. No, zato mi je priredila drugi san. Ajme meni. Osjećala sam se kao da je to bilo stvarno. Stvarno, baš stvarno. Svaki dodir, svaki poljubac, svaki užitak. OMG! Isuse Bože! Otvorila sam oči. Bilo je jutro. Zašto? Kako ću ja sad pratiti matematiku nakon ovog sna? Koliko je sati? Ove su spavale ko topovi. Hvala Bogu, ne hrču. Nisu me probudile. Rekle su da će me probuditi. Okrenula sam se prema noćnom ormariću i otkopčala mobitel od punjača. Već se zacijelo napunila baterija. Mene je skoro šokiralo. Bilo je 10 do 8. 10 do 8! Shit! Trebala sam ustati u pola 7, a ne u 10 do 8! Ja ću ubiti Jennifer. Ne doslovno, ali..svejedno. Skočila sam hitro iz kreveta. Jennifer koja je ležala kraj mene se trznula. Držala se za oči.

«A-Alex? Šta ti je..?» Promrmljala je sneno. Još joj se spavalo. Trljala je oči. Došla sam do ormara, otvorila ga i nešto tražila.

»10 do 8 je! Ustajte prije negoli zakasnim!» Zavikala sam. Jennifer je naglo otvorila oči i nekako se stvorila kraj mene. Pretpostavljam da je to bila njena vampirska brzina. Ok, moramo se nekako organizirati inače nećemo stići.

»Kaj?» Upitala me i raskolačila je oči.

»OMG!» Jessica se digla i došla do mene. Katherine je bila već bila na nogama.

«Ajde, ajde..presvucite se, odo ja oprat zube, vi ste brže, uzmite mi knjige..» Uspaničareno sam počela im tumačiti i mlatarati rukama. Zasrale smo. Ozbiljno.

»Koje knjige trebaš?» Upitala me Katherine. Koje trebam? Zaboravila sam. Neka uzme sve. Valjda ih može nositi.

»Ma...ma uzmi sve..ajde brzo brzo..» Rekla sam dok sam hodala do kupaonice. Uzela sam četkicu za zube, nanijela pastu i krenula četkati.

«Alex, nismo si donijele odjeću!» Netko se zaderao. O, Bože! Izvadila sam četkicu za zube iz usta i poviknula:

»Uzmite moju!»

»U, imaš kratke hlačice!» Da, imam. I još ih moram nositi danas.

»Miči se, Jess, ja ću ih nositi..» Sad se nemojte samo svađati. Samo mi to fali.

»Ne, Jennifer, uzmi ovu minicu.» Kad će one sve to stići za 10 minuta? Sigurno su već 2 minute prošle dok smo se dogovarale.

»Požurite se!» Zaderala sam se ponovno.

»No, dobro, dobro..» Progunđala je jedna od njih.

*
Ne znam koliko je prošlo, možda oko 2-3 minute. One su već bile spremne. Jennifer je skupila kosu u visoku punđu, stavila moje naočale, uglavnom sve moje. Bila je zgodna. Kako je već sve stigla? Ah, da. Vampirica je. Katherine je odjenula moju kariranu ljubičastu košulju i još jedne kratke hlačice od trapera. Čini se da je to 'in'. A Jessica? Jessica je bila u ležernoj haljinici. Što da obučem? Imam još puno lijepih stvari, ali...hoću biti zgodna. Ne, ne, nemojte me krivo shvatiti. Nije to zbog Harrya. Znam da nije.

«Ajde, idemo te srediti.» Rekla je Jennifer. Ok, prepuštam se u njihove ruke. Neka me srede. Ionako nemam neku inspiraciju. Prije negoli sam sjela, pogledala sam na mobitel. Bila je frka. Bilo je 5 do 8. Hoću li stići? Sjela sam ispred zrcala i stola.
«Tko je ta plavuša kraj tebe?» Pogledala je na sliku. To je bila Victoria. Naša zajednička slika s mora. Naučila me plivati. Nisam sad neki vrsni plivač, ali nije ni da ću se utopiti.
»Moja pokojna prijateljica...Victoria..» Pognula sam glavu i odgovorila. Ja sam kriva što je umrla. Da nije mene, ona bi još živjela.
»Aha...moja sućut.. Sori..» Jennifer je rekla. Bilo joj je malo nezgodno.
Prisjećala sam se nekih trenutaka dok sam promatrala slike.

«Aloo, jesi li tu!» Čula sam Jenniferin glas. Previše sam se zamislila. Potvrdno sam kimnula glavom da jesam.

«Ok, odjenut ćeš neke kratke hlače, vruće je ko u paklu..Imaš peglu, figaro, šta god?» Kratke hlače u blizini Harrya? A dobro. Vruće je. Ljeto je, šta mogu?

Figaro? Koji će meni vrag figaro?

»Šta će mi?» Upitala sam ju iznenađeno.

»Bolje je pitanje šta će meni...nakovrčat ću ti kosu..» Odgovorila je Jennifer još uvijek čekajući figaro. Pa ne idem na modnu pistu! Idem na nastavu.

»Idem samo na nastavu..» Promrmljala sam.

»Svi mi znamo da hoćeš biti lijepa za Harrya..» Rekla je Jenniferdok mi je milovala kosu i češljala ju.

»Uopće ne želim..hoću biti lijepa za sebe...»

»Ajde di ti je pegla?» Upitala me još jednom i završila s češljanjem.

»Tu..ispod..» Sagnula sam se kako bih dohvatila zadnju ladicu i izvadila figaro.

»Jess, donesi one kratke hlače!» Jennifer je naredila Jessici koja je odmah
došla do ormara.

»Evo, Jennifer!» Bacila joj je hlačice u ruke.

»Sad ćemo mi tebe srediti..Harry će zinut kad te bude vidio..» Ponovno je netko rekao. To je bila Katherine koja je bila iza mene. Dobro, čekaj malo. Šta one planiraju?

»Meni to uopće nije cilj..samo smo prijatelji..» Rekla sam.

»Nakon što te danas vidi, više nećete biti prijatelji..» Nasmiješila se Jennifer zavodljivo. Ipak nije ona tako loša. Zgodna je i ok cura. Sjetila sam se Dianinih riječi.

»Diana je rekla da je prestar i preopasan.»

»Je malo opak, ali prestar? Samo 4-5 godina razlike. Ne brini...Isuse, pa šta bi morala Katherine reć koja ima 500 godina a hoda s nekim tamo koji jedva ima 30..» Jennifer je odvratila na moje riječi.

»Točno, Jenn.» Složila se Katherine s njom.

»E, vidiš...»

Zagrijala je figaro i krenula na posao. Nisam znala da vampiri toliko se vole sređivati. Očekivala sam da će biti neke strašne, da će mi non-stop prijetiti, dok su one, onako, druželjubljive. Bila sam napeta. Bilo je 2 minute do 8. Čak je Jennifer bila brza. Čim je završila sa zadnjim pramenom kose, uzela sam neku bijelu majicu koja je otkrivala jedno rame i kratke traper hlače.

«Imaš li crveni ruž?» Upitala me Katherine. Zašto sad spominje crveni ruž?

»Imam, zašto?» Valjda joj treba. Pa imam ga. Približila sam se stoliću i počela prekapati po ladicama.

»Našminkaj se.»Čula sam Katherinin glas.

»Joj, Katherine, imam i drugih posla trenutno..a i uostalom, Harry će zuriti u mene jer crveni ruž privlači pažnju..»

»Pa baš zato, ajde, ajde.» Rekla je Jennifer sa smiješkom.

»Šta je vama?» Zabezeknuto sam ih upitala.

»Ne fantaziraj, mala..ajmo...ajmo..» Jessica je rekla i zgrabila crveni ruž iz moje ruke i nekako mi ga stavila. O, ovo mi ne miriše na dobro! Uzele smo knjige, moj mobitel i brzo izašle iz sobe. Pogledala sam na mobitel. Minuta do 8. Morale smo mi zaspati, morale smo. Ne bih ja bila Alexandra Harper kad bih ja nešto napravila na vrijeme, zna se. Ne sjećam se kad je bilo zadnji puta tako vruće u Londonu.

*
«Jel to dnevni?» Stigle smo do većih vrata. Upitala sam Jennifer.

»Je, pokucaj..» Odgovorila je i uzela knjige iz mojih ruku kako bih ja mogla pokucati.

»Ok..» Nervozno sam rekla. Kako će Harry reagirati na mene? Shit, shit, shit. Ovo se zove trema.
Pokucala sam. Čula sam njegov glas: «Uđite..»
Pažljivo sam otvorila vrata i ušla s curama.

»Bok, Harry..» Tiho sam ga pozdravila. Sjedio je sa stolom i nešto pisao. Nije dizao glavu tako da još ništa nije rekao niti reagirao. Gledao je u svoj papir.

«Hej..Alex..» Rekao je tako muževnim tonom da su me trnci prošli kad sam ga čula. Ovu moju misao u glavi zanemarite. Puno toga morate zanemariti. Jennifer, Jessica i Katherine su došle za mnom, a Harry je još uvijek pisao.

«Harry, kad počinjemo?» Upitala sam ga. Sad sam na kraju stigla na vrijeme, a on tu nešto piše. Još uvijek je gledao dolje.

«Ovaj, sad...» Odgovorio je i podigao glavu prema nama. Pogledao me. Mene u kratkim hlačama.

«Wow, Alex..ovaj..ovaj..sjedni tu..»  Rekao je ono 'WOW!'? Zinuo je i nasmiješio se. Bio je iznenađen...i oduševljen? Jennifer se nasmijala i bocnula me. Imala je pravo. Prozor je bio otvoren jer je bilo vruće.

Došle smo do stola i sjele. Sjedeći mi je dao neke papire. Kako sam ih uzimala, slučajno sam mu prešla nogom preko njegove noge. OMG! Koja sam ja glupača!
«Oprosti..» Smotano sam rekla i poravnala kosu. Zašto sam tak nervozna u blizini njega?

»Ne, u redu je..» Rekao je i protresao kosu. Baš je sladak s kovrčama. Zabuljili smo se jedno u drugo. Kaj mi to radimo? Ionako mi je samo 'učitelj'. Glupa sam.

»Isuse Bože!» Uskliknula je Jennifer i prekinula naše zurenje jedno u drugo. Ne, ne..nije to flertanje. To je samo...samo...proučavanje prijatelja, haha.

«Tvoje knjige?» Upitao me. Okrenula sam se prema Jennifer.

«Jennifer..» Promrmljala sam dajući joj znak da bi mi trebala dati knjge.

»Evo..i šta ću ja tu sad učiti kuhat napitke, a?» Odmah je rekla. A šta će one tu raditi? Neka uče za mene, imat ću manje posla.

»Jennifer...ne...» Odgovorio je kratko i zamahnuo šiškama koje su mu prekrivale oči i smetale mu.. Uzeo je moju knjigu, otvorio neku stranicu. Naslov je bio: Azkaban – Najveći zatvor nadnaravnih bića. Zanimljivo.

«Prvo ćemo učiti teoriju. Idemo na osnovno.» Rekao je. Znači, to su osnove. Dobro. To moram učiti. Dobro. Ajme meni.

»Nismo u prvom razredu, šta i mi moramo..?» Jennifer je krenula protestirati. Ja ću se dobro namučit s njom. Super je, ali stalno mora nešto prokomentirati. Valjda joj je to u krvi.

»Da. Ajde, Jessica, pročitaj...» Rekao je i pružio knjigu Jessici. Naslonila sam se laktovima na stol, podbočila glavu i slušala. Pamti, Alex, pamti. Nemoj biti ko tikva u kukuruzu.

»Azkaban, najveći zatvor za nadnaravna bića. Iako sam naziv govori: nadnaravna bića, u Azkabanu najviše borave vještice (ili vješci) koji su prekršili više od 3 pravila (ili jedno teško pravilo). Vještice se ne smatraju službeno nadnaravnim bićima, ali smo ih svrstali u ovu kategoriju jer imaju nadnaravne moći...»
Ajme, majko sveta, ja spadam u nadnaravna bića. To jest, 50 % spadam. Ali svejedno. Baš se osjećam posebno. Koji sam ja frik! Azkaban, Azkaban! OMG! Šta se nije to tako zvalo na Harry Potteru? To je tak glupo.

..»Nakon njih spadaju vukodlaci, vampiri i ostala stvorenja čija imena još uvijek nisu definirana. Azkaban je oduvijek bio u vlasništvu Londonske prijestolnice čiji su vlasnici Harry Styles, Niall Horan, Zayn Malik, Liam Payne i Louis Tomlinson. Vlasnik je zapravo nasljednik i potomak jednog od najvećih čarobnjaka koji su začetnici magije. Još uvijek nismo imali žensku nasljednicu.» Lijepo je to ona čitala. Ovo je ko nekakva priča. Baš zanimljivo. Čekaj malo, a zašto nije bilo ženskih nasljednica? Svi su oni vlasnici. Wow. Još su i u udžbenicima.

«Dobro, stani tu da pojasnimo..» Rekao je Harry i prekinuo Jessicu. Jennifer se dosađivala. Vidjelo se da nervozno lupka vršcima prstiju o stol.

»Ti si nasljednik?» Upitala sam ga.

»Da..ali..» Pokušao je odgovoriti, no ja sam ga bila nestrpljiva i prekinula sam ga. Zašto nije bilo ženskih na vrhu? Kao da će ih pojesti.

«Zašto još nije bilo ženskih na vrhu? Jeste nekakvi...» Progunđala sam. Pa baš su nekakvi.

»Bilo bi da se ta obitelj nije povukla..» Odgovorio je. Obitelj se povukla? Pa zašto? Kaj im ne bi bilo bolje da su na vrhu negdje? Znači, obitelj nasljednice se povukla. Ok. Možda bih ga sad trebala pitati zašto se zatvor zove Azkaban.

»Zašto se zove Azkaban? Gledala sam cijelu Harry Potter Sagu, ne kužim..kako to?» Upitala sam ga. Imam valjda pravo pitati.

»Čekaj, Alexandra...sad ćete za drugi vikend morati naučiti sva pravila i zakone.» Koje sad zakone? Učenje? O, shit! Zašto ja moram učiti pod ljetnim praznicima? Ljudi moji, pa to nema smisla!
»Koje zakone?» Jennifer se napokon trgnula od svog 'drijemanja'.

»Azkabanske zakone.» Rekao je. Jennifer je zinula. Ima li toga puno?

»Harry, ne zajebavaj me, ja to učila i zaboravila nakon 2 tjedna ako ne i prije.» Progovorila je Jennifer.

»Zato si bila u Azkabanu.» Prasnula sam u smijeh. Jennifer me prostrijelila opakim pogledom. Odmah sam se smirila. Nisam znala točno kakav je to pogled. Bih li se trebala je plašiti ili ne?

»Dobro, zapisujem onda...» Otvorila sam bilježnicu na crte. Nemam kemijsku. Nisam ju uzela.

«Uhm...kemijska..» Promrmljala sam. Harry je držao kemijsku olovku u ruci. Pogledao me, a zatim uručio kemijsku.

»Evo..izvoli..» Rekao je. Ove tri su se smijuljile. Šta im je smiješno?

«Hvala.» Zahvalila sam mu i okrenula glavu prema Jennifer, Jessici i Katherine ne znajući što je razlog njihovom smijuljenju.

»Sad ćemo pročitati o šestoj vještici.» Šesta vještica? Još ih je bilo? Ne bih se ja žalila kad ne bih morala učiti još jednu.
«Začetnici su bili svi muški?» Upitala sam ga. Hoću jednu žensku ako već moram učiti, a ispada da moram. Ispružila sam noge ispod stola.
»Ne. Čekaj, Alex..haha...ovaj..čekaj..» Pokušavao je odgovarati. Počela sam ga gaziti po 'conversicama'. Namjerno. Smijao se. OMG, kako se smije slatko! Inače je uvijek ozbiljan, ima 20 godina, a tak se smije da te natjera da se i ti počneš smijati. Jebem ti ovu vrućinu šta je vruće. Aha, zato se i zove vrućina.

«Haha, sad ćeš dobiti.» Poručio me i vraćao mi gaženjem.
Dok smo se mi 'fajtali' nogama ispod stola, Katherine je progovorila: »Ok, vas dvoje, idemo mi nešto radit, a?»

«Dobro.» Smirili smo se oboje i sjeli na miru. Povukli smo noge svatko k sebi.

«Katherine, pročitaj..» Još teksta? Neee....

«Dok je većina začetnika magije bilo poznato drugima i imamo više informacija o njima, jedna vještica je gotovo bila najtajanstvenija. Spada među najvažnijima zajedno s lozom Styles. Njeno ime je bilo Minea Lilith Lisbon ili kako su je stanovnici nešto istočnije Europe zvali: Minea Lisbonska. Rođena je 8.6.1526. u engleskom nepoznatom gradiću u kojem su stanovnici unatoč tome što su živjeli u Engleskoj, govorili španjolski, a kasnije se preselila s roditeljima (još uvijek kao mlada) u London. Kao što svi znamo, tadašnje žene nisu imale pravo glasa niti su bile obrazovane, no upravo se Minea po tome razlikovala. Bila je naročito glasna, voljela je imati sve u kontroli, a i bila je veoma inteligentna djevojka. Borila se za svoja prava. Styles i Horan su je opisali kao jaku dragu djevojku spremnu pomoći svakom čak i ako se radi o životu i smrti. Neko vrijeme je boravila u psihijatrijskoj ustanovi jer je imala česte vizije i viđenja u budućnost. Predvidjela je svoju smrt, a i kako opisuje u svom dnevniku, predvidjela je smrt svog nasljednika. Umrla je tijekom rituala. Razlog smrti, kako navodi u svom dnevniku, je bila žrtva za svoju nasljednicu koja bi trebala umrijeti. Sama je izvršila takozvano 'samoubojstvo'.» Ovo je scary. Rituali, umobolnice? Ne bih ja to baš. Ajme.

«Njene čini, rituali i čarolije su među najvažnijima, a sve ih je zabilježila u svojoj knjizi s kojom je pokopana. Kao što je Horanica vladala elementom vode, Tomlinson vatrom, Luna Malik zemljom, a Payne zrakom, tako su Styles i Lisbon preuzeli sve elemente. Svi iz originalne loze nemaju krvnu grupu, već u slučaju krvarenja im može pomoći samo njihov partner ili član obitelji. Podijelili su se na tri manje grupe; Styles i Lisbon, Malik i Payne, Horan i Tomlinson. Dnevnik je izložen u Knjižnici Londonske prijestolnice. U dnevniku je također napisala da jedino njen nasljednik može naći knjigu. 8.12.1546. je datum njene smrti.» U ovoj knjižnici? Znači da mogu pročitati nešto? Uu...pa...mogla.. bih se ja ono raspitati nešto malo. Bila je ženska. To mi je najbitnije. Zašto onda svi pomisle na ženske kad netko spomene riječ 'vještica'? A bilo je i puno muških. Bila sam okrenuta prema Katherine tako da bih ju mogla bolje čuti. Bitno da ne treba misliti. Slušati mogu.

« Bila je udana i imala je dvoje djece, ali su kružile glasine kako je bila tajno zaljubljena u svog kolegu Stylesa te da mu to nikad nije uspjela priznati.» Podigla sam i okrenula glavu prema Harryu. Stvarno? Wow. Stylesovi su onda šarmeri od srednjeg vijeka.

«Među najvećim problemima današnjice je da se ne zna tko je nasljednik te se vjeruje da je izgubljen. Neki vjeruju da će se nasljednik vratiti i pokušati obraniti prijestolnicu i svoj položaj i status, a neki misle da je loza Lisbon izumrla. Mineina posljednja želja je bila da njeni ženski potomci ne mijenjaju prezime Lisbon.» Znači, ja nisam. Moje prezime je Harper. Ok. Još bolje.

«Danas u U.K. živi samo jedna ili dvije osobe s tim prezimenom.» Završila je Katherine s čitanjem.
**
Sastavljale smo natuknice o začetnicima magije. Prvo gradivo. Ove tri su samo jaukale: «A zakaj mi to moramo pisati? Nek Alex piše tri puta za sve nas!» Aha, malo sutra. Neka si same pišu. Ovako imam dosta za prepisivati. Sad će matematika. Već sjedimo tu sat i pol. Nekog vraga sam zapamtila, valjda. Vruće je, pa stvarno, kad je bilo tako vruće zadnji put u Londonu? Mislim da će biti kasnije nevrijeme jer uvijek tako završi. Matematika. Kako ću se ja zblamirati, brate mili, ne pitaj me. Dobro, znam za neku četvorku. Ili ne? Ne, moram biti uvjerena u svoje sposobnosti. Ali, opet u koje Božje sposobnosti? Nemam knjige za matematiku.

«Šta sad opet imamo?» Mrzovoljno je progunđala Jennifer.

«Matematiku.» Odgovorila sam.

«Gladna sam.» Promrmljala je Jennifer i zatvorila oči te spustila glavu okrenutu prema stolu. Gladna je? Miči se od mene! Nemoj me jesti! Samo malo paničarim u sebi. Harry je otišao po zadatke. Jadan on s nama. Fakat.

»I ja.» Jessica je uzdahnula. Nemoj mi ovo raditi. Tj. nemojte mi ovo raditi. Sad ja moram biti mirna kraj njih. Ajde, barem je Harry tu ako ništa drugo.

«Tu su vam zadaci da malo ponavljate jednadžbe i korijene, a ja idem po još zadataka u sobu. Da mi slučajno niste pobjegle!» Dao nam je svakoj po jedan papir sa zadacima. Skamenila sam se dok sam vidjela korijene. Došlo mi je da pobjegnem. Nasmijao se i svojim elegantnim hodom izašao iz dnevnog boravka.

»Shit.» Ta riječ je bila jedina koju sam uspjela izgovoriti. Kao prvo, ove dvije su gladne, a vampirice su. Kao drugo, ne znam hoću li moći ovo riješiti. I kao treće, vruće je. Ja ću umrijeti ovdje. Ili od vampira ili od vrućine ili od matematike. Spasa mi nema. A šalim se, haha.

«Šta sad tu moramo?» Upitala je Jennifer. Samo je zurila u papir i zijevnula.

»Mene pitaš, Jennifer, kad sam ja išla u školu..prije 100 godina..» Odvratila je Katherine. A sad prije 100 godina, je li ona to tako kaže ili baš stvarno prije 100 godina?

»Šališ se ili doslovno?» Upitala sam ju začuđeno. Nasmiješila se te mi odgovorila:

»Doslovno, doslovno.»

«Ajde, idemo sve skupa rješavati.» Predložila je Jessica. Pametna ideja. Riješimo, prepišemo i ispadnemo pametne. Jedino što nemamo baš puno vremena. Trebale bi se malo požuriti.

»Ja se kladim da nećemo sve skupa moć riješiti.» Katherine se nasmijala. Možda ima pravo, ali ja sam optimist.

»Ma hoćemo.» Rekla sam.
**
Jedino što se trenutno čulo je kucanje sata. Prošla je jedva minuta, a mi sve još uvijek mozgamo. Nagurale smo sve četiri glave ispred jednog papira. Majko draga! Gdje je Harry pa da nam on malo pomogne?

«A šta je to bilo s Harryem?» Upitala me Katherine. Udubila sam se u tu glupu jednadžbu iako nije ona glupa, ja sam. Nisam obraćala baš pažnju na njeno pitanje.

»3x jednako..ha? Šta s njim?» Mrmljala sam brojeve, a onda shvatila da me Katherine nešto upitala.
»Pitam kakvo je to flertanje bilo.» Kakvo flertanje? Veliki se upitnik stvorio iznad moje glave. Meni najvjerojatnije u životu neće biti jasno zašto me svi povezuju s njim. Čak i Diana, ove tri, Zumbul Aga, onaj fotograf, itd. Zar stvarno zajedno tako izgledamo? Što da sad odgovorim?

»Ovaj..pa ...» Jedva sam uspjela nešto promucati.

»Pa ok je..Baš ste ono..zbunjeni ..i zanimljivi skupa..» Jennifer je rekla. Nemam baš povjerenja u nju. Čini mi se kao da joj se sviđa Harry. A kome se ne bi on sviđao? Zbunjeni i zanimljivi? Ne. Nismo i točka.

»Sigurno je ok tebi Jennifer?» Upitala sam ju. Nisam znala kakav da odgovor očekujem od nje.

»Joj, Alex, zašto ne bi bilo?» Olaknulo mi je. A opet, mogla mi je i lagati, ali imala sam osjećaj da mi nije slagala.

»Ok. Ok. Ali to ne znači da sam zaljubljena u Harrya..samo ga upoznajem..jer ćemo biti samo prijatelji ionako..» Počela sam pričati i filozofirati. Ono što sam stvarno molila Boga je bilo to da Harry se ne skriva tu negdje i da ne sluša. To bi bio pravi neugodnjak.

»Da..da..prijatelji, čuješ, Jess?» Promrmljala je Jennifer ovo 'da, da' i upitala Jessicu.

»Alexandra, zašto tajiš ljubav prema njemu?» Upitala me Jessica nasmiješeno. Nemoj me zajebavati! Kakva ljubav? WTF?! On je samo jako dobar. Ponekad baš i ne. A i kažu da se voli tući. Ali svejedno. Prema meni je uvijek dobar i pažljiv i trudi se.

»Jeste li vi pukle? Apsolutno ništa ne osjećam prema njemu. Samo zahvalnost.»

»Onda on nešto osjeća prema tebi.» Progovorila je Katherine. Bože! Kako s ovima na kraj? Hoću zatvoriti ovu temu, ali nekako ne mogu.

»Po čemu bi ti to mogla zaključiti?» Upitala sam Katherine.

»Po svemu što radi s tobom!» Uskliknula je Jessica. A što to on radi sa mnom? Odmah su mi slike s njim navirale na misli. Trenutak kad mi je kupio stvari, kad me pokušao poljubiti, kad me nosio po gradu, kad smo se slikali, kad smo se smijali, kad smo se zagrlili. O, ne! Stvarno. Njegova poruka, ruže..jednostavno..možda..a ne. Ipak ne. Sigurno pokušava nešto glupo sa mnom, ali ja se neću dati. Ako imam ikakvu manu, to je tvrdoglavost. Ne mogu si pomoći, takva sam.

»To su gluposti.» Odvratila sam. Ne mogu im sve to reći i priznati.

»Ljubav je glupost. Poklapa se.» Jennifer je uzdahnula. Sigurno je još uvijek gladna. Zašto mi Harry nije ništa rekao za Azkaban? A nema veze, gnjavit ću ga dokle mi ne odgovori.

»Nisam tako mislila..nego..» Htjela sam nešto reći, ali onda me Jennifer prekinula: »Daj ga pitaj van.» WTF?

»Nema šanse! On mi je učitelj.» Rekla sam. Ne mogu vjerovati o čemu pričamo. Još ne mogu zaboraviti onaj san. Bilo je predobro. Ignorirajte ovu rečenicu.

»Praktički nije. On se samo pravi da ti je učitelj, a ti se praviš da si njegova učenica.» Jennifer me nagovarala. Mislim da joj stvarno ne smeta što provodim neko vrijeme s Harryem. To je dobro. Ne želim umrijeti.

»Premlada sam.» Pronašla sam izgovor. I stvarno, jesam mlada. Imam 16 godina, a on 20. On je zreo, zgodan, traži neku zgodnu curu koja će mu moći ugoditi u svemu. Ja to nisam. Ne mislim samo tako izgubiti nevinost. Da, na to sam mislila.

»Neće se skužiti.» Katherine je rekla. Kako se neće skužiti?

»Svi kažu da je ženskar.» Opet sam našla još jedan razlog.

»Što ti drugi mogu ako ti se on sviđa?» Upitala me Jessica. Ne. Ne mogu ja s njime biti nešto više od prijatelja. Ne znam. Jao meni i mojim problemima. Šta će mi mama reći?

»Meni se on ne sviđa. Samo je zgodan.» Morala sam reći da je zgodan jer stvarno je zgodan.

»Aha, da. Samo je zgodan.» Oponašala me Jessica.

»Zašto si ga onda sanjala?» Upitala me Jennifer. Nemoj me samo podsjećati na taj san. Gol on, gola ja je bila u mom snu dobitna kombinacija. Ali u javi? Ne.

»Zbog tebe, Jennifer.» Odgovorila sam. Nadam se da će Harry još uvijek biti u svojoj sobi i tražiti te zadatke, što god.

»A zašto si ga sanjala prije negoli si uopće došla ovamo?» Upitala me Jennifer ponovno. Kako je znala? Kako? Nisam joj rekla. Moram ga prestati sanjati. Izludjet ću. Što da odgovorim?

»Ovaj..tako..bezveze..» Pokušavala sam nešto izmuljati ali nisam uspjela. Izdala sam se da sam ga sanjala. Jedan aplauz za mene! Bila sam neuvjerljiva.

«Alex..tvrdoglava si..» Rekla je Katherine.

»Sama kažeš da je opasan. I glumi nekakvog zločestog dečka.»

»Takvi su najbolji. Najsexy.» Jennifer je rekla i namignula mi. One samo gledaju je li netko zgodan ili nije.

»Ja ne gledam dečke samo na osnovu toga jel sexy ili ne..»

»Alexandra...možda je malo opasniji, ali on će apsolutno napraviti sve da te zaštiti..» Rekla je Katherine. Zastala sam. Napravio bi sve za mene?

»Otkud ti to znaš?» Upitala sam ju.

»Čula sam ga jučer.» Kratko je odgovorila.

»Gdje..?» Htjela sam znati više. Gdje, što ga je čula?

»Dok sam prolazila hodnikom s Pam. Vraćao se od tvoje sobe. Poslao ti je..» Sjetila sam se. Ali kome je onda on to govorio? Vjerojatno je sa Zumbulom pričao.

»Znam, sjećam se. Ali svejedno..mama ne bi bila baš oduševljena, a ni Diana.»

»Zašto stalno govoriš razloge zašto ne bi bila s njim?» Upitala me Jennifer. Imala je pravo, ali...ne znam. Nisam ja za neku vezu. Nije ni čudo što sam sama.

»Jer..ne znam..idemo rješavati..» Htjela sam skrenuti temu.

»Znam ja što si ti sanjala, aham..» Nasmijala se Jennifer. Nemoj me podsjećati na to.

»Crvena je..pocrvenjela je!»Smijale su se cure.

«Nisam. Šutite.» Pokušavala sam biti ozbiljna, ali mali smiješak se nadzirao u kutku mojih usana.

**
«Ovo prebaci tu.» Pokazivala sam Katherine što da radi. Nije da ja nešto znam, ali više znam od njih.

«Koje, x?» Upitala me. Jennifer je buljila i gledala šta mi radimo. Jessica je odustala. Nije joj se više dalo.

»Da.» Odgovorila sam.
«Stavila lijevo, šta sad?»Ponovno me upitala.

»Brojeve prebaci desno.» Rekla sam.

»I onda Alex, kažeš da nemaš pojma.» Jennifer uzdahne. Bilo je stvarno vruće, a ona je bila gladna. A ja sam bila u frci.

»Pa kad nemam. Sad zbroji i dijeli..» Odvratila sam Jennifer.

»Što da zbrojim?» Upitala me Katherine. Čula sam nečije korake.

»Jeste li gotove?» Poznati glas. Harryev. Napokon je došao. Okrenula sam ga i vidjela dečka s prekrasnim zelenim očima kako se smješka.

»Ne.» Odgovorile smo u isti glas.

«Zajedno rješavate?»

»Da.» Ponovno sam istovremeno odvratile.

»I još niste riješile nakon više od 5 minuta?»Upitao nas je začuđeno.

»Ne.» Opet smo odgovorile.

»Majko draga!» Uhvatio se za glavu te nasmijao. Jao, kako je zgodan! Mogla bih ga gledati danima.

»Alex je jedina znala..ona je..» Jennifer je počela nešto govoriti, a ne, nemoj. Stavila sam joj dlan preko usana. Harry nas je pogledao začuđeno još više nego prije. Jennifer je bila smirena.

»Nisam. Šuti.»

»Nemoj da te ne ugrizem. Gladna sam...» Gladna je? Odmah sam maknula dlan.

»Ne ide vam, a?» Došetao je do mene i povukao hlače prema gore. Svoje hlače, da ne bilo nismo znali, haha.

»Pa...ne.» Promucala sam.

»Čuje vas se iz hodnika kak gunđate. Pa ajmo onda to rješiti uz pojačanje Harrya.» Našalio se te je sjeo kraj mene. Kako dobro samo miriši! O Bože! Uzeo je olovku i papir i krenuo nam detaljno objašnjavati.

**
«Kužite?» Upitao nas je. Ovo je bilo kao prosvjetljenje. Harry bi trebao biti učitelj. Sve mi je objasnio. Nisam tako glupa kao što sam mislila da jesam.

»Da. Napokon mi je netko to objasnio..» Nasmiješila sam mu se sramežljivo.

»Ne. Ne kužim.» Čula sam Jenniferin glas. Haha, ako ne kuži Harrya, koga onda kuži?

«Drago mi je Alex da sam ti pomogao.» Njegove zelene oči su susrele moje.

»I njoj je drago..» Jessica je rekla. Šutnula sam ju nogom. «Aa!» Uskliknula je. Nije nju boljelo, samo glumi.
»Ovaj..sad idem u teretanu, htio sam vas pitati idete li sa mnom...samo malo da vidite kako je..i tako..Zumbul Age i Diane nema, na pregledu su, a ne bih želio ostaviti Alex samu s vama.» Teretana? Boks? Znoj? Harry bez majice? Može. Sviđa mi se ideja.

»Pa nećemo je pojesti..» Sarkastično je rekla Jennifer.

«Alex, san.» Podsjetila me Katherine. Osjećala sam crvenilo u obrazima. Odmah sam sakrila rumene obraze rukama.

»Što?» Začudio se i upitao.

»Alexandra..želiš li da otvorim prozor..» Čula sam njegov topao glas. Ustao je i uskoro sam začula škripanje prozora. Otvorio ga je.

»Dobro sam, Harry.» Rekla sam još uvijek ne mičući ruke.

»Sigurno?»Upitao me.

»Mhm.» Neuvjerljivo sam potvrdila. Uhvatio je moje ruke svojim velikim i toplim dlanovima i maknuo ih s mog lica.

«Zašto skrivaš lijepo lice? Hajde, preobucite se..idemo nakon ručka.» Rekao mi je da imam lijepo lice? Cure su se samo smijuljile. Baš krasno.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now