EPISODE ELEVEN - I'M GOING TO TAKE YOU WITH ME

13.2K 323 10
                                    

- I'M GOING TO TAKE YOU WITH ME - EPISODE ELEVEN -


**
Završili smo s prvim satima. Čak i nije bilo toliko loše. Preživjela sam. Jennifer i cure su na 'obroku'. Pri tome mislim da piju nečiju krv. Ne želim ni znati čiju. U sobi sam i tražim nešto za vježbanje. Kad se presvučem, idem na ručak. Stojim u sobi i prekapam po ormaru. Skinula sam crveni ruž. Cool je, ali ne volim ga nositi. Privlači previše pažnje. Dijana mi je rekla da Harry se bavi boksom. Za novac. Vjerojatno će vježbati. Trebala bih se i ja upisati u teretanu. Imam celulit i to dosta njega. Neće mi škoditi. No, ne mogu sama tamo vježbati. Moram nekog nagovoriti da ide sa mnom. A, našla sam kratke sportske hlačice. Tko bi rekao da sam ih uzela? Sad moram naći neki top i to je to. Pogledala sam na sat. Bilo je oko pola 12. U 12 će ručak. Točno. Valjda.

»Eeee....sexy ladeh!» Cure su stigle. Zapravo, zamalo su mi slomile vrata, ali ok. Bučne su. Nasmijala sam se.

«Došle ste.» Uzdahnula sam.

«Bile smo gladne.» Katherine je rekla smiješeći se i sjela na krevet. Izula je balerinke. Jennifer je došla do ormara gdje je odložila jaknicu od trapera koju je ranije nosila.

«Sad niste?» Upitala sam ih. Uzela sam one kratke hlačice za koje sam se još prije odlučila da ću ih nositi i svukla ove traper.

»Jesmo, ali nismo smjele još. Šalim se, šta radiš?» Katherine me upitala ležeći na krevetu. Navukla sam hlačice i stegnula onu gumu na njima. Da budem iskrena, trebala bih stvarno u teretanu. Gornji dio mi je sasvim ok, ali taj celulit. Dobro, nema ga puno, ali ipak. Hoću dobre noge.

»Tražim nešto za teretanu...možda bih se trebala upisati...» Promrmljala sam tiho, ali za njih dovoljno glasno. Pošto su vampiri, bolje čuju. Puno, puno bolje.

»Harry utječe nekako na tebe?» Upitala me Jessica. Zašto opet pitanje o njemu? Ne idem u teretanu samo zato što on ide. Idem zbog sebe.

»Ne, nego imam celulit. I debela sam.» Odgovorila sam, a one su me sve u isti trenutak pogledale. Očito se ne slažu s mojom tvrdnjom da sam debela. Ok, nisam debela.

»Debela si ti u glavi. Šta ti fali nogama?» Jennifer je rekla. Ona je već nabavila neke tajice. Da bar mogu imati noge ko ona. Ja bih non-stop šetala po gradu.

»Imam celulit.» Promrmljala sam ponovno. Bogme, jesam ja glupa. Postoje sto puta gore stvari nego celulit.

«A čuj, svaka dobra koka mora imati celulit.» Prokomentirala je Jennifer i izvadila neku veliku torbu. To su joj stvari, pretpostavljam.

«Ne mogu vjerovati.» Katherine je izustila. Što ne može vjerovati? Nisam opet ja nešto zaribala?

»Što?»Upitala sam ju. Podigla je glavu i sjela.

«Da napokon mogu na sunce.» Meni je sunca dovoljno. Mislim da će kasnije nevrijeme zbog sparine. No, Katherine je to velika želja. Da ode na sunce, da se sunča i poštujem to.

«Meni ga je dosta za cijeli život. Vruće je.» Rekla sam. Trebam neki sportski grudnjak. Neće mi valjda tamo skakati, haha.

«Dugo nisi bila na suncu?» Jennifer je upitala i izvadila bijele tenisice, te ih navukla.

»Bona, preko 10 godina! Napokon sam osjetila zrake sunca..» Katherine je uskliknula. Jadna ona. Ajde, barem ona danas uživa.

«Šta tražiš?» Jessica me upitala.

«Sportski grudnjak.» Odgovorila sam i zacrvenjela se. Jessica se nasmijala i došla bliže kako bi mi pomogla.

»Daj nemoj ga nositi, ipak idemo s Harryem...» Jennifer je ispalila kao iz topa. OMG! Te ženske su pervezne i to još više od mene.

»Jessica, baš zato ga i tražim.» Opravdala sam se i nastavila prekapati po ladicama. Majko sveta.

»Zovi me Jess. Ja ću te tamo svuć ako treba.» Rekla je. Valjda se šali. Mora se šaliti. Ok, zvat ću je Jess. Lakše je. Možda bih mogla smisliti i za ostale cure neki nadimak.

»Da se nisi usudila!» Glasno sam rekla i uperila prst u nju da bi znala da se to baš nje tiče iako je znala.

**
Sve smo bile odjevene prigodno za teretanu. Ostavila sam maskaru na očima, ali ostatak šminke sam uklonila vlažnim maramicama jer mi stvarno ne treba fasada. Obula sam tenisice i skupila kosu u neurednu punđu.
Zatim sam spremila stvari u Jenniferinu veću torbu. Od stvari sam imala tipične ženske stvari, nešto odjeće da se mogu presvući, deziće i slično.

«Idemo na ručak.» Rekla sam, uzela torbu i otvorila vrata da mogu izaći.

»Šta ćemo tamo?» Upitala me Jessica dok sam izvana zaključavala vrata sobe. Nikad se ne zna. Uvijek može se netko naći tko voli dirati tuđe stvari. Kako misli šta ćemo tamo? Pa jesti. Šta se drugo može raditi na ručku?

»Jesti ćemo. Jesti.» Odgovorila sam na užasno njoj teško pitanje.

»Ja ne trebam jesti.» Jessica je rekla. Ne treba jesti? A, ok. Više za nas ostale. Možda bih joj trebala spomenuti da je pizza danas. Pročitala sam na jelovniku u kuhinji.

»Onda nemoj jesti. Danas je pizza.» Nasmiješila sam se i krenule smo prema blagovaoni. Nije valjda da opet moram sjediti kraj Harrya kao jučer? Bože, koliko se toga dogodilo samo u 2 dana. Uskoro će me mama zvati. Još me i ona muči. Još me i muči Victoria. Muči me i nesreća i spoznaja da sam zapravo ja kriva. Nisam namjerno napravila tu čin, ali krivnja je još uvijek na meni. Vjerojatno nikad neću moći pogledati roditelje Victorie u oči bez da išta kažem, bez da se ispričam.

«A može onda. Idemo!» Odmah je pristala. Čak i vampiri su ljubitelji pizze. Vi'š ti to.

**
Ručak je prošao. Harry je malo kasnio. Bio je odjeven sportski i sav je bio namirisan. Skoro sam se rastopila kraj njega. Moram priznati da predobro izgleda. I više mi nije mrzak. Sad mi je simpatičan. Sjedile smo u autu i vozile se. To jest, Harry je vozio. Upalio je klimu u svom crnom autu. Mene je Jennifer pogurnula da sjedim naprijed. Neću se žaliti, naravno. Već smo bili u središtu Londona. Nisam znala u koju teretanu idemo. Trebala bih reći Harryu da od danas idem stalno u teretanu.

«Harry?» Tiho sam rekla njegovo ime s upitnom intonacijom. Opet su se cure smijuljile i našaptavale. Okrenula sam glavu prema njemu. Bio je tako ozbiljan i usredotočen na vožnju. Njegove smeđe kovrče su padale savršeno. Svaki puta kad bi mu šiške zasmetale, zamahnuo bi kosom, a ja bih bila u transu.

»Mhm?» Pogledao me na kratko, a zatim ponovno usmjerio svoj pogled na cestu.

»Bih li ja..mogla ići s tobom u teretanu..mislim svaki dan..?» Sramežljivo sam ga upitala. Bilo bi mi puno lakše kad bih išla s njim. A bilo bi dobro da i jedna od cura ide. Ipak bih bila nervozna sama s njim.

»Naravno, zašto ne?» Nasmiješio se i odgovorio. Olaknulo mi je. Nisam se obrukala. To je već veliki napredak.

«Uu...i šta ćete vas dvoje tamo raditi?» Upitala je Jessica. Cure su se nastavile smijuljiti.

«Vježbati.» Rekao je Harry i nasmijao se. Rupice na obrazima su mu bile istaknute.

«I to je to?» Katherine se pravila kao da je iznenađena njegovim riječima. A što bi drugo radili nego vježbali?

»Pa ovisi.» Harry je izustio i opet se nasmijao. Ovisi? Baš je sladak, a ja sam glupa jer ga stalno gledam. A moram. Lice mu je kao da je sišao s nebesa.

»O čemu, Harry?»Upitala ga je Jennifer sa smiješkom. Harry je parkirao auto. Dobro vozi, moram priznati. Vješt je.

»Nema veze.» Rekao je. Stigli smo.

**
Cure i ja smo sjedile na tribini. Čekale smo Harrya. Da citiram: «Da se niste pomakle!» I nismo se pomakle. Bile smo ispod ringa za boks kraj kojeg su se nalazile vreće za boksanje i ostale sprave. Harry je otišao me upisati na ženski program. Kako je samo dobar! Neki nepoznati dečko je ušao u ring. Navukao je rukavice. Bio je tamne puti. Zgodan.

«Njami..» Prošaptala je Jennifer. Stvarno je dobar.

«Slažem se, Jenn.» Prokomentirala je Jessica ne mičući pogled s njega.

«Shit.» Čula sam Katherinin glas. Zvučala je kao da je u nevolji.

»Što je, Katherine?» Upitala sam ju.

»Vukodlak je. Mogu ga namirisati.» Vukodlak? Ok, šta oni sve neće izmisliti? Vampiri, vještice, vukodlaci – svi na slovo V. OMG!

»Ozbiljno? Ali..neće nas napasti, jel da?» Ponovno sam ju upitala.

»Neće.» Prošaptala je.

Harry je došao do tog dečka. Pozdravili su se kao da se već znaju.

«E, Hazza! Šta ima?» Dali su si pet. Harry je uzeo rukavice i navukao ih. Hoće li se tući? O, ne!

»Ništa. Spreman?» Odgovorio je Harry i zamahnuo šakom prema njemu. Taj nepoznati dečko ga je blokirao.

«Čak sam te neki vrag naučio, Tay.» Harry se nasmijao i pogledao na kratko prema mom smjeru, a zatim se pokušavao usmjeriti na vježbanje. Počeli su s vježbom. Mene je to malo zastrašivalo jer...mi je ličilo na borbu. Pa, to i je borba, ali je i vježba. Nepoznati dečko je pokušavao naći slabu točku Harryu, ali bezuspješno. Harry ga je uvijek blokirao i uvijek ga je uspio udariti u trbuh.
Potom je taj dečko pogledao prema meni. Nisam znala što učiniti, pa sam se nasmiješila.

«Zadnji savjet, nikad ne svraćaj pogled s protivnika.» Harry ga je srušio na tlo, a dečko se nasmijao.

«Tko je ona?» Upitao je Harrya. Zanimao se za mene? Pa...Jennifer me pogledala i šapnula mi: «Uu...čini se da imaš obožavatelja..» Sigurno. Kao da mogu ikog privlačiti.

«Ona je sa mnom.» Grubo je rekao kao da mu je smetalo što taj dečko pita za mene.

»I onda kažeš da nema ništa novog?» Nasmiješio se i ustao. Oboje su skinuli crvene boksačke rukavice i bacili ih na pod.

»Ako te ona veseli, onda znaj da ide u teretanu kad i ja.» Progovorio je Harry. Morao je to napomenuti.

»Super.» Nasmiješio se i pogledao me. Krenuo je s Harryem prema meni. Cure su se smijuljile. Ponovno.

«Ali to ne znači da ju možeš imati.» Harry je rekao pomalo ljubomorno. Barem se meni tako činilo.

«O, Harry! Ljubomoran malo?» Izazivao ga je dečko. Zarumenila sam se.

»Ne. Ajde, idemo na vježbanje...ajde van..» Izašli su iz ringa. Ovdje i nije bilo tako vruće. Klima je radila. Harry je došao do mene i protresao kosu.

«Nakon što se zagrijem, idemo vježbat, a?» Upitao me šarmantno i pogledao me.  Nasmiješio se. Pa, mogla bih pristati. Mogla bih reći: Da.

»Može ona i sa mnom.» Taj tip se opet nekamo miješao. Neću ja s njim. Vježbat ću s Harryem. On me upisao u teretanu, ne taj maneken. Nemojte me shvatiti krivo. Harry mi je samo frend. Učitelj.

»Samo sanjaj, Taylor.» Prosiktao je Harry i udario ga malo snažnije po ramenu.

«Koliko si stara?» Ok, lik je dosadan. Nisam zainteresirana za njega. Ako me se pita, radije bih bila s Harryem nego s tim mulcem. Odgovorit ću mu, možda malo ohladi.

»Š-šesnast.» Promucala sam.

»Mlada si..što kažeš da kasnije izađemo?» Očito se nije lik ohladio. Zgodan je, ali..ne čini mi se dobrim.

»Ne. Tay, poznajem te. Ne ide.» Harry me uhvatio za ruku i povukao k sebi. Bio je ljubomoran? Stalo mu je do mene. Dobro je to znati.

»Nisam tebe pitao. Pitao sam nju.» Taj Taylor, ako sam dobro zapamtila ime je ljuto rekao. Neću ja s njim. Čvrsto sam držala Harryevu ruku. Ako moram birati između tog manekena i Harrya, uvijek ću izabrati Harrya.

»Ne izazivaj me!» Harry je zavikao. Jennifer je već sve to prekipjelo pa je upitala: »Ok, dečki, a da mi pitamo Alexandru?»
Sad se ja trebam izjasniti. Sigurno ću početi mucati. Mucam pred svima pripadnicima muškog spola osim pred tatom. Brata nemam, ali ni sestre. Osim ako ne računaš Victoriu. Ona mi je bila više od prijateljice.

»N-Ne bih, hvala. K-kasnije idem s Harryem kući.» Promucala sam. Eto ga na! Znala sam, ali barem će me ovaj mulac ostaviti na miru ako ništa drugo. Harry se zadovoljno nasmiješio.

«Idem ja, Haz.» Rekao je taj Taylor. Ide? Super. Harryu je nadimak Hazza? Zanimljivo.

»Zašto?» Upitao ga je Harry.

«Idem na ženski odjel.» Ok, nakon ovog što sam čula, mislim da neću danas vježbati na ženskom odjelu. Neću da me taj lik napastuje.

»I mislio sam si.» Harry je tiho promrmljao još uvijek me čvrsto držeći za ruku.

»I ti si nekad odlazio.» Rekao je taj lik. I Harry? Pa dobro. Znači da više ne odlazi. To je bitno.

»Šuti. Idi.» Protjerao ga je. Hvala Bogu. Taj Taylor mi se uopće nije sviđao kao osoba. Činilo mi se kao da je imao loše namjere sa mnom, te nisam uopće htjela biti nasamo s njime.
Nakon što je otišao, Harry me upitao: «Hoćeš li biti tu ili..?»

»Tu.» Još nije uspio ni završiti pitanje, već sam ga prekinula. Htjela sam biti u blizini Harrya. Zbog sigurnosti. Samo zbog toga.

»Ok.» Nasmijao se zbog moje brzopletosti i otišao je do sprava. Sjela sam kraj Jennifer.

»Netko nam je zaljubljen.» Glasno je prošaptala s osmijehom.

»Nisam.» Prošaptala sam nazad pokušavajući biti ozbiljna. Harry me čitavo vrijeme gledao i smiješio mi se dok je hodao unatraške do sprava.
Neki bilder je došao i dizao velike utege s Harryem.
Uopće nisam doživljavala cure koje su mi nešto pričale. Samo sam promatrala njega.
«Ok, Alexandra, svi znamo da ti želiš njega i on tebe. U čemu je problem?» Čula sam Katherinin glas. No, nisam je željela čuti. Pretvarala sam se kao da mi je ta rečenica promakla.

»A?» Okrenula sam glavu prema curama koje su nešto šaputale. Upitala sam je što je više zbunjenije bilo moguće.

»Čula si me.» Skužila me. A šta'š!

»Zašto me bezveze napadate?» Upitala sam je. Ponovno sam promatrala Harrya koji mi se ovaj puta ponovno nasmiješio, a njegove rupice na obrazima su se istakle. Njegove prelijepe zelene oči su se veselo sjajile na svjetlu.

«Ne napadamo te. Samo ćemo ti srediti vezu.» Rekla je Jennifer. To je njen plan. I mislila sam tako!

»O, ne! Ne želim ništa s njime.» Pokrila sam lice rukama i htjela ovo sve zaboraviti i ignorirati, ali nisam mogla.

»To ti misliš. Znam ja da duboko u svojoj svijesti umireš za njime.» Izustila je Jennifer. Maknula sam ruke s lica i pogledala ju.

»Ne znaš ti što ja mislim.» Rekla sam.

»Mogu zaključiti.» Jennifer je odvratila.

»Kako?» Upitala sam ju. Harry je prestao s dizanjem utega i počeo raditi sklekove. Ovo ne smijem propustiti.

»Pa nije teško zaključiti. On hoda unatraške i smije ti se, a očito je da hoda unatraške kako bi te stalno mogao gledati dok ti se njemu smješkaš i gledaš ga cijelo vrijeme.» Opet me ometaju. Dobro, istina je, ali što bih sad ja trebala? Mrziti ga? Pa ok je smijati se prijatelju, zar ne?

»Osjećam se k'o u meksičkoj sapunici, Jenn.» Prokomentirala je Jessica. Samo sam se nadala da nas Harry ne čuje.

»I ja isto.» Uzdahnula je Jennifer. Odustale su od mene. Tvrdoglava sam, znam. Sve četiri smo gledale Harrya kako radi sklekove. Preko 40 sklekova je napravio u minuti. OMG! Ja ne mogu nijedan u minuti. Moje ruke su preslabe. Ali njegove..
Točno su se mogli vidjeti njegovi oblikovani bicepsi. Imao je bijelu majicu. Svaki sklek je bio intenzivniji, činilo se da je bio motiviran.
Mogao bi on mene naučiti sklekove. Ono, mogao bi. Danas ne planiram vježbati. Ne kraj onog bedaka zvanog Taylor.

**
Prošlo je 10 minuta. Glupo je što ovo moram spomenuti ili pomisliti, svejedno, ali moram piškiti. Trebala bih pitati Jennifer gdje je ženski toalet. Harry je bio usred svog vježbanja, on ne mora znati da idem na WC, naravno.

«Jenn?» Prošaptala sam tiho. Da, prvi puta sam ju nazvala Jenn. Sad mi se stvarno ne da izgovarati cijelo ime.

«Gdje je ženski WC?» Još tiše sam je upitala. Nisam željela da me Harry čuje. Ne mora on znati da mi je sad sila, LOL.

»Skroz lijevo, na kraju hodnika.» Objasnila mi je. Odmah sam zamislila sliku hodnika u mislima. Ustala sam. No, kako ona to zna? Zar je već bila tu?

»Kako znaš?» Upitala sam je.

»Vidjela sam natpis dok smo ulazili u dvoranu.» Odgovorila mi je.

»Ok.» Kratko sam izustila i izašla iz dvorane. Harry me nije vidio. Dakle, kraj hodnika. Koračala sam tiho prema kraju prostorije. Osvrtala sam se i vidjela kako drugi vježbaju. Nisu obraćali pozornost na mene. Još bolje. Napokon sam ugledala bijeli natpis sa crvenim slovima: Ladies.
E, pa koliko ja znam, spadam u cure. Skrenula sam lijevo i ušla. Na brzinu sam obavila što sam morala. Nisam htjela da me traže ili da previše potrošim vremena na WC. Čim prije, to bolje. Došla sam do umivaonika, stisnula par puta sapun na ruke i oprala ih. Podigla sam glavu i pogledala se u zrcalo. Nije bilo nikog. Uzela sam papirnati ručnik kako bih osušila ruke. Bio je stroj za sušenje ruku, no svi znamo kako to završi. Stojiš nekoliko minuta i na kraju obrišeš ruke o hlače. Podigla sam ponovno glavu kako bi pričvrstila jače šiške ukosnicom. Taylor je bio iza mene. Zadrhtala sam. Koji vrag on radi u ženskom WC-u? Ne znam je li on ćorav, ali jasno se vide slova ispred vrata. Piše LADIES. Nadam se da je pismen.

«Š-što ti tu radiš?» Uplašeno sam ga upitala. Bacila sam papir u koš.

«Ne brini se. Došao sam po tebe.» Došao je po mene? Kako to misli?

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now