EPISODE 15 - SEASON 3 - SHE FOUND OUT -

13K 415 98
                                    

Jennifer Check's P.O.V.

Nikada nisam mogla shvatiti zašto je baš moja sestra takva kakva jest. Zašto se odjednom stvorila u moj donedavno savršen život? Pa, ničiji život nije savršen i ponekad želim umrijeti zbog toga što jesam, zbog toga što moram činiti da bih preživjela, ponekad bih željela umrijeti tiho u samoći kad se sjetim svog silovanja, svoje žrtve, svog invaliditeta i svog prokletstva. Oduvijek sam kao malena djevojčica mislila da ću jednog dana biti na nebu, zajedno s ocem, u raju, u blaženoj sreći, ali s obzirom da sam sada neka vrsta demona, nakon ovog života ću gorjeti u paklu. Baš kao i Amber.

Ne shvaćam ju. Ne shvaćam što ona zapravo radi ovdje? Otkad i odakle je ona dobila te moći koje sada posjeduje, ako je uopće to istina. Trudila sam se da vrata Alexandrine ćelije, koja sam trenutno otvarala, ne proizvode glasan i škripajući zvuk. Nisam je željela naglo probuditi. Kad se sjetim kakva sam samo bila prema njoj prvi puta dok sam je srela, žalim. No, sve je to bilo s razlogom. Mislila sam da je ona još jedna ljepotica koja ima savršen život i pokušava napraviti žrtvu od sebe, ali srećom, na vrijeme sam shvatila da se varam i da sam srela jednu od najmoralnijih, najvelikodušnijih i najnevinijih osoba na svijetu.

Mirno je spavala ležeći na tvrdom madracu. Donijela sam joj više odjeće. Bože, kad bih je barem mogla odvesti odavde. Stvar je u tome što je ne želim uvaliti u nevolju. Možda Harry ima plan. Harry. Osoba koja je toliko gorko povrijedila moju slatku mlađu sestricu da mi je u istom momentu došlo da ga ubijem, pa oživim samo zato da bih mogla ponovno ubiti. Bacio me u šok i očaj kad je rekao da će je zaključati u ovaj grozan zatvor. I to zbog Amber. Postoji li uopće kakva pravda na ovom planetu?

Hoće li se koja priča ikada završiti sretno? Možda samo previše maštam. U životu nisam mislila da vampiri postoje, kao ni vještice, a evo me. Jedan od vampira. Osjećam se čudno. Nikada nisam zapravo toliko razmišljala o tome.

"Alex? Donijela sam ti nešto.." Lagano sam je uhvatila za rame i nježno protresla kako bih je probudila na kratko.

"Katherine?" Pogledala me na kratko,a zatim upitala.

"Molim?" Vjerojatno se nije razbudila, pa me nazvala 'Katherine' umjesto 'Jennifer'. Sigurna sam da dobro zna moje ime i izgovoriti i napisati.

"Oprosti, Jess, totalno sam se zabunila." Nastavila je na što sam podigla obrve i sjela kraj nje. Možda se šali?

"Alexandra, jesi ti nafiksana nečim?"

"Ah, Jennifer..samo sam se šalila." Čini se da se napokon snašla.

"Jesi li umorna?" Pogladila sam ju po kosi. Čekaj malo, je li se ona šišala?

**

Alexandra Compton's P.O.V.

"Što kažeš na to da spremim večeru?" Harry me upitao i ustao s kauča. Uputio se prema šanku kuhinje i otvorio ladice kako bi izvadio neke metalne posude. Zna kuhati? Iskreno, u Manchesteru su svi moji vršnjaci, ali i nešto stariji dečki jedva znali zagrijati vodu, kamoli nešto pripremiti bez da vatrogasci moraju napraviti intervenciju.

"Večeru? Znaš kuhati? Nemoj mi samo još reći da znaš i štrikati.." Našalila sam se na što se on zacrvenio i procijedio kroz svoje bijele zube:"Pa....možda." Tada sam se nasmijala jer nikada nisam viđala Harryja kao tipa koji nešto radi osim što se dere, zavodi, jede, spava i piše.

"Što želiš da jedemo?" Još jednom me upitao. Zamislila sam se. Iskreno, bila sam gladna, no uskoro će dva sata ujutro. Kuhati i jesti u dva sata ujutro zaista nema svrhe.

"Harry, jedan i pol sat je ujutro." Uputila sam mu ozbiljan pogled.

"Pa što onda? Lijepo ćemo se najesti, pričati i oko 4 sata idemo u krpe, ti možeš u moj krevet, ja ću na kauč." Zamišljeno je i veselo govorio cijeli svoj plan koji je imao u glavi. Nema šanse da on spava na kauču. Nije fer, jednostavno nije fer i nikako ne mogu to dopustiti. Amen.

"Harry, ne ideš na kauč."

"Zašto?" Začudio se dok sam mu se približavala. Umjesto da je uzeo upaljač, zapalio je vatru tako što je prešao svojim velikim dlanom preko štednjaka. Impresivno.

"Gle..što kažeš da si složimo ležaj na podu?" Predložila sam nevino. Da, 'nevino'. Na taj način ću biti blizu Harryju, ali ne preblizu.

The Vampire WitchΌπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα