EPISODE 1 - SEASON 4 - DARKNESS

9.5K 354 46
                                    

EPISODE 1 - SEASON 4 - DARKNESS

"Molim? Zbog toga si me zvao? Čekaj malo, ti si došao ovdje i pitao: 'Koji je tajni sastojak rituala The Vampire Witch'?" Ispitivala sam ga još uvijek se smijući što mu je pomalo smetalo, koliko sam uspjela vidjeti jer nije navikao da se njemu netko 'ruga'.

"Znam da znaš." Rekao je. Nažalost, ne znam, ali taj sastojak mi ne treba. Već sam odavno hibrid tako da se ritualom više ne zamaram.

"Iskreno, ne znam i nije me briga." Slatkim glasićem sam mu odvratila uz maleni podsmijeh. Zabavno ga je držati na iglama, nervoznog.

"Želim i trebam taj sastojak!" Povisio je ton. Wow. Netko je živčan. No, sigurna sam da nije ovdje samo zbog toga. Nešto mu se izmaklo kontroli. Zbog nečeg ovisi o meni, samo što nisam sigurna što bi to točnije moglo biti. Možda moja krv?

"Ali, to nije jedini razlog zašto si ovdje." Pognula sam glavu i zagrizla usnicu. Što ako iza sebe ima cijelu vojsku koja jedva čeka da me ispije? Pa, uvijek mogu 'odlepršati', tj. odletjeti.

"Vrlo si inteligentna." Zadivljeno me svojim plavim očima promatrao. Imao je vrlo izražajne oči, gotovo su 'neon'.

"Moja krv je moja krv, neću dati psihopatu kao što si ti da se domogne moje krvi. Pogotovo ne da bi tvoji frikovi hodali po suncu. Kad smo kod toga, zašto trebaš moju krv ako Jennifer je tvoj, ajmo reći, 'proizvod' a imuna je na sunce?" Sklopila sam ruke govoreći. Nisam tako glupa kao što sam ranije mislila.Mogu neke stvari zaključiti, vidim stvari koji drugi ne vide jer su preslijepi lažnom činjenicom da je Amber nasljednica. Naravno, da nije! Jennifer je imala pravo. Pa, tko će bolje poznavati Amber negoli ona?

"To je drugo." Preokrenuo je očima.

"Ja mislim da je to isto." Nisam htjela odustati. Osjećaj koji sam imala razgovarajući s njim je bio iznimno čudan. Vjerovali ili ne, bilo je nešto u njemu što me privlačilo, ali na vrlo uvrnut način. Kao da me sva njegova tama zvala k njemu.

"To je bila sreća. Bila je vještica prije smrti što joj je omogućilo da hoda po danu." Lagao je. Nisam glupa.

"Lažeš. To nema veze. Domogao si se moje krvi prije nego što sam ja postala vještica i upotrebljavao si je na svojim vampirima." Rekla sam i sudeći po njegovom izrazu lica, imala sam pravo.

"A s obzirom da tebe nema...ne mogu proizvoditi svoje vampire. Znaš, nisi ti jedina koja ima takvu krv. Npr. Harry, Zayn, Liam, Louis i Niall ti se mogu pridružiti." Dao je svoje malo priznanje. Dakle, nabrojio je sve originalne obitelji, gdje je Amber u svemu tome? Počela sam vjerovati da Amber definitivno nije nasljednica i da je velika šansa da budem ja. To bi mi odgovaralo. Zaista bi, ali ne smijem zaboraviti da Max i Amber imaju svoje prste u velikom djelu svega ovoga pa moram paziti na to što govorim i kako se ponašam jer ako zakompliciram njihov plan, oni će se potruditi da zakompliciraju moj.

"A što s Amber? Ona je navodna nasljednica." Upitala sam ga.

"Jeste." Malo je kratak odgovor, zar ne, Adrian?

"Pa što nju onda ne gnjaviš?" Nastavila sam ga ispitivati. Magla se nekako pojačala. Valjda se neću izgubiti do dvorca.

"Neobjašnjivo je." Uzdahnuo sam.

"Shvatila sam stvari koje su bile više neobjašnjive nego ove." Izustila sam.

"Amber je drukčija priča. Posebna je. Ali.." Laži su samo proizlazile iz njega, a u sebi sam se slatko smijala. Oh, naći ću ja način da ih razotkrijem.

"Ona je već za tvoj tim i ona uopće nije nasljednica, kužim, bez brige. Brzo kopčam, znaš? Toliko sam se načitala knjiga i naslušala predavanja da uopće nisi tajnovit. Razočarao si me." Provocirala sam ga.

"Nisam tajnovit? Zato i ne znaš gdje ti je tata?" Uzvratio je većom provokacijom koja je točno ubola u centar mog srca, no nisam mu mogla pokazati da još uvijek ne mogu lagodno pričati o svom ocu. Jednog dana, hoću. I jednog dana, moj otac će imati grob kakav i zaslužuje.

"Naći ću ga." Praveći se da sam samouvjerena, rekla sam.

"Premoćna si da bi bila s Harryjem koji ti čak ne da ni priliku da se iskažeš. Samo te zaustavlja." Prešao je na drugu temu.

"Nije istina!" Odmah sam povikala.

"Ne mogu vjerovati da ti se nije povjerio. Iskreno, Alexandra, mislio sam da ti vjeruje."

"Vjeruje mi!" Iritirano sam uskliknula. OK, Alex, trebala bih se smiriti jer...imam osjećaj kao da govori istinu. Pokušava me uvjeriti u laž, želi da mu povjerujem, ali to neću dozvoliti. Nikada.

"Jesi li sigurna jer ja nisam. Nije ti još uvijek rekao."

"Nije da sam zainteresirana." Promrmljala sam. Zahladnilo je. Umorna sam i želim da se ovaj 'sastanak' čim prije završi.

The Vampire WitchWhere stories live. Discover now