Part 5

361 27 0
                                    

,,Vic, prosím. Musíš ísť. Nemôžeš ma opustiť. Bez teba to nebude ono," prosíkala Blair, po ceste z obedu. Stále ma niekto o niečo prosí. Vlastne je to stále buď Tomas alebo Blair. Momentálne prosí o to, aby som s ňou šla na párty, ktorú robí jeden z futbalistov. V strede pracovného týždňa párty.

,,Nechcem skončiť ako minule. A ešte k tomu, zajtra je škola. Mama ma nepustí," začala som vymýšľať, ako ju odradiť. ,,Neboj, nedopadne to tak, ako minule a tvojej mamke povec, že ideš k nám spať, vieš, že to zaberie," nahodila úsmev, akoby práve všetko vyriešila. ,,Nejde..." ,,Čakám ťa o pol siedmej," skočila mi do reči a potom hneď vošla do triedy, kde máme dejepis. Vždy musí byť po jej!

Sadla som si do predposlednej lavice pri okne, ktorá bola ešte prázdna, položila som si učebnicu a zošit a rozhliadla som sa po triede. Blair sedela s Camile a keď zachytila môj pohľad, len sa zaškerila a poslala mi vzdušnú pusu. Potvora, toto robí vždy, keď dosiahne to čo chce. Zato bude chodiť so mnou na Tomyho tréningy. Vyplazila som na ňu jazyk a v tom zazvonilo a hneď na to do triedy vošiel profesor.

Po dejepise som mala ešte chémiu a potom som sa vybrala busom domov. 

,,Vic?" začula som z dola mamin hlas. Zavrela som učebnicu a zbehla som dolu. ,,Prosím, choď po ostatné tašky s nákupom, sú v aute," povedala mama a s plnými rukami išla do kuchyne. 

Z auta som s Tomym zobrala posledné veci a zaniesla ich do kuchyne. 

,,Mami?" začala som pri tom ako som všetko odkladala. ,,Mami, dnes sme mali v škôlke taký hnusný obed a ja som ho nechtiac rozlial, takže ti možno bude učiteľka najbližšie niečo hovoriť, ale ja som to vážne nechcel," skočil mi do reči Tomy, čo ma vytočilo. ,,Tomas, ja som chcela mame niečo povedať! Tak mi láskavo neskáč do reči a radšej sa choď prezliecť!" mierne som naňho zvýšila hlas. ,,Victoria, nezvyšuj stále hlas na svojho brata a ty Tomas, prezliecť,  hneď," otočila sa na nás mama. No, takže dnes ma asi nikam nepustí, keďže má dosť na nič náladu. Keď nás osloví Victoria a Tomas, nie je to nič dobré. 

,,Mami? Môžem dnes prespať u Blair?" predsa som to skúsila. ,,Dnes? Veď je streda," povedala začudovane a ďalej pripravovala suroviny na varenie. ,,Máme robiť spoločný projekt z dejepisu," začala som si vymýšľať. Sakra, prečo ju klamem? Som hlúpa. ,,Choď, ale keď nepôjdeš zajtra do školy, budeš mať problém," zdvihla na mňa ukazovák. Prikývla som s úsmevom a dala som jej pusu na líce. Keď zistí, že idem na párty, som mŕtva.

,,Mami, tak ja idem k Blair. Zajtra po škole prídem domov," povedala som medzi dverami do obývačky. Mama aj s Tomym ležali na gauči a pozerali nejakú rozprávku. ,,Dobre, poslúchaj. A ako ideš?" otočila na mňa hlavu. ,,Však busom," mykla som plecami. ,,Nemôžem ti ani auto požičať, pretože ráno idem do práce a zaniesť Tomyho. Budeme ti musieť nejaké zohnať." ,,Fajn, tak sa majte," ešte som sa na ňu usmiala, poslala jej pusu a išla som do chodby. Obula som si balerínky, zobrala som si tašku s vecami do školy a odišla som.

Tu je nová časť :* viem,  že ste dlho čakali,  ale škola a povinnosti nepustia :(  určite to poznáte, dúfam, že ste si časť užili :) už som začala aj ďalšiu, tak sa pokúsim pridať ju čo najskôr ;) ★ a koments potešia :*

Beautiful football playerWhere stories live. Discover now