Part 16

308 22 1
                                    

Holky :) nová časť je tuu :) mám pocit, že je faakt moc dlhá, ale možno to bude len mnou, hah :) tak vám želám pekné čítanie :) a veselú veľkú noc a hlavne prázdniny si užite :))))

,,Sammy, nevidela som ťa celú večnosť," vstala som z lavičky a objala som ho. So Sammym som sa hrávala vždy, keď som tu bola na prázdninách. S ním a jeho dvojičkou Lucy. Bývajú v tej istej uličke ako moji starí rodičia, ale už som s nimi dlho nebola. Po pravde, trošku som na nich aj zabudla.
,,Vicky, rád ťa znovu vidím. Nejak si vyrástla a si stále krajšia a krajšia. Si u starých rodičov?" obzrel si ma od hlavy po päty s radostným úsmevom.
,,Ty tiež nevyzeráš najhoršie," oplatila som mu kompliment a lepšie som si ho obzrela. Jeho neposlušné havranie vlasy mu zostali od detstva tak ako si ich pamätám, na všetky strany. Sivé oči trošku stmavli a úsmev je ešte širší ako býval. No a ani fakt, že vždy bol o hlavu vyšší odo mňa sa nezmenil. Práve naopak, mám pocit, že je ešte o veľa vyšší než ja a priliehavé čierne tričko mi dokonale ukazuje jeho brušné svaly, takže asi sa boxu venuje stále.
,,Ako sa máš? Dlho si tu nebola, koľko tu budeš?" sadli sme si späť na lavičku a pokračovali sme v konverzácii.

,,A čo Lucy? Je doma? Aj ju by som rada videla," spýtala som sa po tom, čo sme sa prestali smiať na našich starých zážitkoch z detstva.
,,Nie je. Je v LA, študuje tam," vysvetlil Sammy a úsmev mu trošku poklesol.
,,Oh, to som nevedela. Ak budeš môcť, tak ju odo mňa pozdrav, no a teraz by som už mala ísť, pretože babka sa bude strachovať," mykla som plecami a vstala som z lavičky.
,,Keď zistí, že si bola so mnou, všetok strach ju prejde," žmurkol a namyslene si odfrkol, na čo sme sa obaja rozosmiali.

,,Som rád, že sme sa mohli aspoň trošku zabaviť. Keby si sa zajtra nudila, vieš kde bývam. Doobeda mám box, ale potom som voľný. Alebo ak by sa ti chcelo, môžeš ísť so mnou na box," zastal pred domom starých rodičov a otočil sa na mňa.
,,To by bolo super," radostne som prikývla a podala som mu vodítko na ktorom bol Larry.
,,Tak o pol deviatej ťa tu budem čakať. Obleč sa športovo," objal ma na rozlúčku a odkráčal domov dolu uličkou.

,,Ahojte," sadla som si k dedkovi na gauč a pozrela som na kreslo, v ktorom som čakala, že bude babka, no ona len vtedy vošla do obývačky.
,,Videla som ťa so Sammym. Už ste sa dlho nevideli, však?" zvedavo na mňa pozrela. Vždy tajne dúfala, že raz budem so Sammym tvoriť pár a presťahujem sa sem, no nikdy to nepovedala nahlas.
,,Hej, ani si nepamätám kedy naposledy. A nevadilo by, keď s ním zajtra ráno pôjdem na box?" nahodila som nevinný úsmev. Je mi to trošku ľúto, pretože som prišla pozrieť ich a pôjdem s ním, ale babka to určite pochopí.
,,Zlatíčko, vôbec to nevadí, prečo by malo?" láskavo sa na mňa usmiala z kresla.
,,Nech ťa naučí nejaké kúsky. Tvoje kamarátky určite niečo také nevedia a keby ste sa o niečo hádali, jednoducho im dáš päsťou," podpichol dedko, za čo si od babky zaslúžil pohoršený pohľad a na tom sme sa obaja zasmiali.
Potom sme už večer strávili pri telke, pričom sme sa rozprávali a hrali človeče nehnevaj sa, ako keď som bola malá.

,,Vicky, drahá. O necelú hodinku ťa bude čakať Sammy. Ideš alebo mu poviem, že si si to rozmyslela?" hladila ma po líci babka, čo ma prebudilo.
,,Nie, nie. Už idem," otvorila som oči a natiahla som sa.
,,Raňajky sú nachystané. Budem dole," vtisla mi bozk na čelo a odišla z izby.
Vyhupla som sa z postele, pyžamo som vymenila za čierne legíny a biele voľnejšie tričko s farebným lapačom snov a išla som do kúpeľne. Umyla som sa, naniesla som si na tvár trochu make-upu a riasy som prešla čiernou riasenkou. Vlasy som si vyčesala do culíku a vrátila som sa do izby pre mobil, no až potom som si uvedomila, že ho nemám, tak som si aspoň ustlala posteľ a šla som dolu na raňajky.

,,Tak si to uži a ja vám zatiaľ pripravím na obed kuracie rezne so šalátom," otvorila mi vchodové dvere.
,,Dobre," darovala som jej rýchli úsmev a vybehla som na chodník, kde už stál vysmiaty Sammy.
,,Ahoj," pozrel na mňa jeho sivými očami.
,,Ahoj. Hneď teraz ti dopredu oznamujem, že moja babka nás potom čaká na obed a nijako sa z toho nedá vyvliecť," oznámila som mu celá vyškerená.
,,Hm, tak to už poďme, aby sme boli čo najskôr späť. Vieš, že zbožňujem kuchyňu tvojej babky," milo sa usmial, vzal ma za ruku a už sme išli.

,,Pani Hastingsová, ďakujem za pozvanie. Chutilo to tak úžasne, ako si pamätám," neprestával chváliť a ďakovať Sammy.
,,Som rada. Ty si stále taký šarmantný a milý ako si ja pamätám," oplatila mu babka a zobrala nám už prázdne taniere. Najedla som sa úplne do sýta. Jednoducho babkiným jedlám sa nedá odolať a ešte po tak dlhom boxe ani nehovorím. Sammy sa snažil naučiť ma nejaké ťahy, dali sme si ľahkú rozcvičku a mne bolo naozaj skvele. Do teraz som si to neuvedomovala, ale Sammy mi chýbal. Síce som nad ním nepremýšľala a keď som sem išla, ani mi neprišlo na um, že s ním budem tráviť čas, no som rada, že sme sa včera stretli.
,,Victoria, zanesieš dedkovi z toho obedu?" spýtala sa zrazu babka a začala do misky nakladať šalát.
,,Hej, pôjdem za ním, aj tak som to mala v pláne," vstala som od stola a začala som umývať riad.
,,Sammy, chceš ísť so mnou?" otočila som sa naňho od drezu a s pravou rukou som mu šplechla vodu do tváre. Zamračil sa, pokrútil hlavou a následne sa diabolsky usmial.
,,Môžem, len si idem zaniesť domov veci a ty ešte uvidíš," žmurkol na mňa, vstal od stola a prešiel k babke.
,,Ešte raz ďakujem. Majte sa pekne," pobozkal ju na líce a bez jediného pohľadu na mňa odišiel.
,,Zlatý chlapec," okomentovala babka a ja som ďalej v tichosti umývala riad.

,,Pôjdeme na čln, ak tam bude? Už môžme aj bez dospeláka, keďže samy už nimi skoro sme," kráčala som vedľa Sammyho, v rukách som niesla obed pre dedka a už sme sa približovali k jazeru, pri ktorom sedel a rybárčil. Rybárčenie je jeho záľuba snáď od vždy, pri ktorej som mu rada robievala spoločnosť ako malá. Niekedy som sa dokonca nemohla rozhodnúť, či budem s dedkom alebo zostanem pri kvetoch alebo varení s babkou.
,,Jasné že pôjdeme," štuchol do mňa lakťom Sammy.
,,Decká! Vicky, srdiečko, už som si začínal myslieť, že sem za mnou ani neprídeš. Aký bol box?" spustil dedko hneď ako si nás všimol.
,,Zdravím vás, pán Hastings. Vaša vnučka je veľmi šikovná, čo určite viete. S ňou by som sa biť rozhodne nechcel," široko sa usmial Sammy.
,,Ehm! Ahoj dedko. Ale fajn, šlo to. Tu som ti priniesla obed. Už si chytil nejakú zlatú rybku?" podala som mu misku a plechovku piva.
,,Nejaký kaprík tu bol, no veľmi malý, takže si počkám na väčšieho. Nechcete sa počlnkovať?" ukázal na čln a pustil sa do jedenia.
Pozrela som na Sammyho a vybrala som sa k brehu kde bol čln odstavený. Sammy prišiel za mnou, sadla som si do člna, on ho trošku potlačil, skočil doňho a už sme boli na vode. Každý sme si zobrali jedno veslo a v tichosti sme plávali od brehu.
,,Chcem sa postaviť. Vieš, ako keď som bola malá," vložila som veslo do člna. Boli sme približne v strede jazera a ja som začala opatrne vstávať.
,,Vicky, nohy sa ti trasú akoby si ich mala zo želé. Daj mi ruku, postavím sa tiež," podal mi ruku a začal vstávať. V tom momente sa mi podlomili kolená a už som nevedela udržať rovnováhu. V takej rýchlosti som sa ocitla vo vode, ako keď tlesknete. No, a Sammy spolu so mnou. Vynorila som sa a pozrela som naňho.
,,Aspoň je príjemná," povedala som prvú blbosť čo ma napadla a obaja sme vybuchli do smiechu.

,,Ako vidím, už ste aj osprchovaní. Ušetríme vodu," zasmial sa nám dedko, keď sme čln dali na miesto a celí mokrí prišli k nemu.
,,Asi sa idem radšej prezliecť," vybrala som sa späť domov so Sammym v pätách.

,,Takže zajtra odchádzaš?" pozrel sklesnuto na mňa.
,,Hej, odchádzam," smutne som sa usmiala.
,,Príď čo najskôr, dobre? Ja som stále tu," silno ma objal, až ma striaslo od zimy, čo sme boli celí mokrí, no bolo mi to jedno.
,,Viem. Prídem," stále som ho nepúšťala.
,,Mám ťa rád, Vicky," šepol mi do ucha.
,,Maj sa Sammy," dala som mu pusu na líce a odišla som do vnútra.

,,Preboha Victoria! Čo si robila?" vypleštila na mňa oči babka hneď ako sa za mnou zabuchli vchodové dvere.
,,Tak trošku sme spadli z člna," mykla som plecami.
,,Choď sa radšej osprchovať," postrčila ma k schodom, tak som ju poslúchla a išla rovno do sprchy.

,,Volala mama," prehovorila babka, keď som už čistá a suchá zišla za ňou dolu do obývačky.
,,Máš si dávať pozor zajtra a vraj nemáš prísť posledným spojom," uchechtla sa babka.
,,Aha, dobre. A babi? Nejdeme si spraviť na večeru nejakú sladkú bombu?" pozrela som na ňu s očakávaním.
,,Výborný nápad," vstala z gauča a išla do kuchyne kam som ju sledovala. Najeme sa a môžem ísť pekne spať po tak dlhom dni.

Beautiful football playerWhere stories live. Discover now