21🐠

181 11 3
                                    

Ferit ile ilgili bölümleri bu müziği dinlemeden yazamıyorum.  Alexsande Rybak-Fairytale

Okul bahçesine girmek üzere olan adımları duyduğu sesler ile duraksadı. Sol tarafına merakla döndü Berkin. Dün merdivenlerde tanıştığı çocuğun sesi ulaştı kulaklarına. 

"Al şu parayı da kapa çeneni. Şu telefona baksana milattan kalma falan mı ? Verdiğim parayla , kendine son modelini alırsın zaten"

Berkin'in istemsizce kaşları çatıldı. Ağlamamak için dudaklarını bir birine bastırmış dolu dolu gözlerle Ferit'e bakan kızı izledi.  Kız titrek bir sesle cevap verdi karşısında ki küstah çocuğa. 

"Bu bana babamın hediyesiydi !" dedi isyankar bir sesle. 

Ama karşısında ki çocuk umursamaz bir şekilde gözlerini devirdi. "Ne drama yaptın sende , bilerek mi yaptım sanki. Telafi ediyorum işte ,ne uzatıyorsun?" 

Ferit'in bu cümlesinin üzerine Berkin büyük adımlarla ikilinin yanına vardı. 

Yerde üç parçaya ayrılmış telefona doğru eğilip parçalarını topladı. Yerden doğrulduğun da Ferit ile göz göze gelmişti. Ferit'in biraz önce ki umursamaz bakışlarının yerini bilmediği bir duygunun aldığını fark etti. 

"Sanırım ,telefonunu tamir ettireceğini söylüyordun Meryem'e ?"

Berkin elinde ki telefon parçalarını Ferit'e uzatırken çocuğun gözlerinin içine bakıyordu. Ferit dut yemiş bülbül gibi sessiz kaldı.  Sesini çıkartmadan karşısında ki çocuğu izliyor ve gözlerine bayram ettiriyordu. Soğuktan burnunun ucu kızaran , büyük ela gözleri parlayan çocuğu izledi bir müddet. 

Hala ne dediğini fark etmemişti. Koluna dokunan parmaklar ile kendine geldiğinde bir kaç kez açıp kapadı gözlerini. Şimdi de kolu karıncalanmaya başlamıştı. Kiraz dudakları çocuğun bedeninden kendi bedenine geçen elektrik akımını fazlasıyla hissetmişti.

Derin bir nefes verip onaylar  şekilde kafasını salladı Ferit. Neyi onaylamıştı onun bile farkında değildi ama eline değen parmaklar ile derin bir nefes aldı. 

Berkin Ferit'in avcunu açıp elinde ki telefon parçalarını avcuna bıraktı. 

Genç kız Berkin'e teşekkür ederek yanlarından ayrıldığında ikili baş başa kalmıştı.  Berkin'in bakışlarında hala sert bir ifade vardı. Kim olursa olsun birisini aşağılamak doğru değildi. Bunu en iyi kendisi biliyordu. Çünkü aynı muameleye yıllarca maruz kalmıştı.

Hala suratına bakan çocuğu süzdü çok kısa bir an. Siyah deri ceketinin altına beyaz okul gömleği giymiş ve lacivert kumaş pantolonunun cebindeydi elleri. 

Siyah saçlarını geriye doğru taramış ve keskin yüz hatlarını ortaya çıkarmıştı. Koyu mavi gözleri bir an olsun Berkin'in gözlerinden ayrılmıyor ,her hareketini dikkatle izliyordu.  

Ferit içten içe daha önce bu kadar güzel birisini görüp görmediğini sorguladı. 

Cevabı netti. 

Hayır. 

Bugüne dek bu kadar sevimli bir insan görmemiş ,kalbi bu denli hızlı atmamıştı.  

Ve o naif ses bir kez daha kulaklarını şenlik yerine çevirdi.

"Yaptığın doğru mu sence? Meryem'in babası geçen yıl vefat etti. Onun hediyesi olan telefonu kırıp üzeri de aşağılar bir şekilde konuştun. "

Ferit duyduğu şey ile şaşırırken gözlerini elinde ki telefon parçalarına indirdi. Ardından tekrar kıvırcık saçlı çocuğa çevirdi. 

"Ben bilmiyordum" dedi. 

Bu yaşadığı vicdan azabından çok , karşısında ki çocuğun gözünde daha fazla kötü birisi olarak tanınmaması için sarf edilen bir cümleydi. 

Berkin karşısında ki çocuğun mavi gözlerinde ki telaşı fark etmişti. Bunu iyi yorumlamak ve onun gerçekten üzülmüş olduğunu düşünmek istedi. 

"Telefonu tamir ettirerek hatanı telafi edebilirsin" dedi daha sakin ve anlayışlı bir sesle Berkin.

 Ferit kendisine masum masum konuşan çocuğa bakıp gülümsedi. "Bana yardım eder misin? Yani ben daha önce tamirciyle falan uğraşmadım. Genelde yerine yenisini alırım" bunu egoistçe değil oldukça saf bir şekilde söylememişti genç adam. Berkin de bunu fark etmiş olacak ki gülümsemeden edemedi. 

"Tabi yardım ederim. İki sokak aşağı da telefoncular var. Okul çıkışında gidebiliriz" 

Beklediği cevabı almanın mutluluğu ile gülümsedi Ferit. Sırf karşısında ki çocukla daha fazla vakit geçirebilmek için bildiği her şeyi unutabilir ,hayatının sonuna kadar aptal rolü yapabilirdi. 

Ferit tam cevap vermek için dudaklarını aralamıştı ki arkadan kendisine çarpan kişi ile Berkin'in üzerine doğru savrulmuş ve karşısında ki çocuğa tutunmak zorunda kalmıştı. 

Berkin bir anda üzerine savrulan çocuğu tutmak için ellerini Ferit'in beline sarmıştı ki o tanıdık sert ses bütün bahçede duyulmuştu. 

"Oo ibnemize bakın ,kendisi yetmemiş sevgilisini de okula getirmiş" 
.




AKVARYUM   BXBHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin