3 🐠

1.3K 97 12
                                    




Berkin Yanıt , 1.70 boylarında , kumral , kıvırcık saçlı , yakışıklı olup olmadığından kendisi de emin olmayan , yüzünde ki çilleriyle hiç bir zaman barışık olmayan ve üzerine giydiği mavi ceketi ile yeni bir deri edinmiş bir erkek . Maddi imkanları çok kötü olmasa da orta gelirli bir ailenin çocuğuydu.

Onun tek mutlu olduğu yer dört duvarı içinde ki eviydi .Yaklaşık yarım saat önce raftaki bütün kitaplarını indirmiş ve haftada üç kez yaptığı gibi yeniden kitaplarını düzenliyordu . Hayır, kitap aşığı olduğu için yapmıyordu bunu sadece kendisine bir uğraş arıyordu .

Eline aldığı yeni bir kitabı silip tekrar rafa bıraktığında yatağının üzerinde ki telefondan bildirim sesi geldi . Yatağının üzerinde ki telefona uzandığında gelen bildirime tıkladı .

05********* kişisi 12-D Grubuna eklendi.

Bu kişinin Doğa olduğunu biliyordu . Telefonun ekranını kapatıp yatağa atacakken bir an duraksadı . Ela gözlü kızın bugün yaptıkları geldi aklına . Onca kişinin içinde gelip kendisinin yanına oturmuş ve Serdarı resmen aşağılamıştı .

Yüzünde oluşan gülümseme ile elinde ki telefona bakarken direkt sosyal medyaya girip kızın ismini arattı . Fakat her hangi bir yanıt alamamıştı .

Kaşları düşünceyle havalanırken elinde ki telefonu yüz üstü yatağa bıraktı . Ardından yerde ki kitaplara uzanıp bir tanesini daha sildi. Kitabı rafa bırakmak yerine bir yerdeki kitaplara bir de bilgisayarına baktı .

Başını hızla iki yana sallayıp kitabı rafa uzattı . Kafasına uzun zamandır sızan tilkiler bugün daha da bir hareketlenmişti .

Ama kendisine bir söz vermişti . Bunu yapmamalıydı .

Derince bir yutkunmanın ardından ayağa kalkıp masanın başına oturdu . Önünde ki bilgisayarın kapağını kaldırıp açtığında sosyal medya hesaplarına giriş yaptı . Yaklaşık 2 aydır girmediği hesaba giriş yaptığında bildirim kutusuna girdi . 348 yorumun hepsini es geçip mesajlara girdi . Yüzlerce mesaja göz ucuyla bakarken bazılarını okumadan geçemiyordu .

"Ne kadar iğrenç bir insansın ! Hemen o fotoğrafı kaldır ! Bak yemin ederim göründüğü gibi değil "

"Harikasın dostum ! Daha çok güncel haber bekliyoruz "

"Kimsin sen ? "

"Okuldan mısın lan ?"

"Çok teşekkür ederim gerçekleri paylaştığın için"

Daha yüzlerce bunun gibi mesajı kapatıp profiline girdi . 2 ayda 25 bin takipçisi artan sayfanın ismi KERFUFFLE idi . Şamata ve gürültüyü seven takipçilerine uygun bir isimdi .Toplam 80 bine yakın takip edeni , daha doğrusu akbabası vardı .

Onlara akbaba diyordu bunun nedeni ise hepsinin leşlerin üzerine çökmeyi sevmesiydi . Birisinin açığını gördüklerinde yaptıkları yorumlarla o kişiyi biraz daha yerin dibine sokuyorlardı . Berkinin tek yaptığı şey ufak bir resim yada gönderi paylaşmasıydı . Geri kalanı akbabalarına bırakıyordu ki onlarda leşlerden nasıl faydalanacaklarını çok iyi biliyordu .

Yaklaşık 2 ay önce paylaştığı bir resim ile neredeyse okul karışmıştı . Kendisini takip edenleri çoğu okul ve çevresinden olduğu için yaptığı haberlerde o çevrede gelişiyordu .

2 ay önce okulun bir kaç sokak aşağısında okuldan bir çocuğun başka birilerine uyuşturucu satarken ki fotoğraflarını paylaşmış ve işin içini polisler dahil karışmıştı . Fotoğrafların paylaşıldığı sayfayı araştıran polislerden sonra bir daha giriş yapmamıştı .

Bilgisayardan gelen mesaj sesi ile gelen mesaja tıkladı . Sahte bir hesaptan kendisine gönderilen bir videoya tıkladığında şaşkınca ekrana baktı .

Bu yeni gelen kızdı . Ama bir öğrenciden çok korkutucu bir katil gibiydi bakışları . Üzerinde ki sporcu atleti ve şortu ile her ne kadar seksi görünse de ellerinde ki eldiven ve yüzünde ki ifade ile oldukça korkutucuydu .

Hele ki karşısında duran kadının kanlı yüzü ... Büyük bir alanda ,etrafında onlarca insanın sloganlarıyla birlikte box maçı yapıyordu . Kaşından sızan ince kan boynundan göğüs oluğuna doğru yol alsa da bunun farkında değil gibiydi . Tek odağı karşısında ki kadını devirmekti .Öyle ki rakibi olan kadın kendisinin neredeyse iki katıydı .

Berkin bunu şaşkınca izlerken ağzı sonuna kadar açılmıştı . Videoda ki Doğa hızla ilerleyip kadına sol yumruğunu kaldırdığı vakit kadın kendisini korumak için sağ tarafına doğru eğilmişti . Fakat Doğa sol taraf yerine sağ ve alttan attığı yumruk ile kadın iki adım geriye gitmiş ve kendisini yerde bulmuştu . Kadının kırılan çenesinden çıkan ses video da bile gayet net bir şekilde duyulmuştu .

Ses ile yüzünü buruşturan Berkin hızla videoyu kapatıp gönderen kişinin profiline girdi . Herhangi bir gönderi veya takipçi göremeyince videoyu atan kişiye mesaj yazdı .

"Neden böyle bir videoyu paylaşayım ?"

Bir kaç saniye bekledikten sonra yeni bir mesaj geldi.

"Bir hoş geldin karşılaması yapmayalım mı arkadaşımıza ?"

"Çok saçma . Böyle videolarla zaman harcayamam"

Berkin yazdığı mesajla stres içinde tırnağını kemirmeye başladı . Nedensiz bir şekilde Doğa'nın zarar görmesini istemiyordu . Aslında bir nedeni vardı . Berkin bunca zamandır görünmez adam gibi ortalarda gezen birisiyken Doğa onu görmüştü .Ona bir sesinin ve fikrinin olması gerektiğini söylemişti .

"Olur paylaşma. Ben bunu paylaşacağım başka bir yer bulurum "

Gelen mesajla Berkin hızla bilgisayarında ki başka bir uygulamaya girip mesaj gelen hesabı araştırmaya başladı . Hesaba nereden giriş yapıldığını ve kim tarafından açıldığını bulmaya çalıştı . Ne kadar uzun sürerse sürsün bu videoyu o kişiden alması gerekiyordu . Çünkü Doğa reşit değildi ve böyle bir videonun ortaya çıkması onun başının belaya girmesi demekti . Bir an kızın okuldan atılma hikayesi geldi aklına .Demek ki bunun için böyle bir yalan uydurmuştu .

Bu gecenin onun için uzun geçeceği belliydi.

Doğa bir omzuna astığı çantanın kulpundan sıkıca tutmuş sabah ki yaşadığı öfke dolu anı zihninden silmeye çalışıyordu . Sabah sabah üst komşusuyla kavga ettiği yetmezmiş gibi bir de otobüste ki itiş kalkış sinirlerini oldukça germişti .

Merdivenleri teker teker çıkarken etrafında ki hiç kimseyi görmüyordu . Gözlerinin önüne düşen kısa saçlarını eliyle geriye doğru taradığında karşısında dikilen kişiye baktı .

Kaşının birini havaya kaldırdığında "Ne var ?" gibisinden bir bakış attı . Karşısında ki çocuk elini ona doğru uzatıp çapkınca gülümsedi. "Merhaba ben Barış , dün tanışma fırsatı bulmadık "

Doğa sorgular bir şekilde kendisine uzatılan elin sahibine baktığında elini uzatıp uzatmamakta tereddüt etti . Ardından havaya kaldırdığı elini Barışın avucuna bıraktı .

"Doğa "

Doğanın kısa konuşması üzerine Barış kızın avucunda ki elini sıkıp dudağının bir köşesini havaya kaldırdı ."Tanıştığıma memnun oldum Doğa."

Barış sınıfa doğru yürürken Doğa tek düşünceyle sınıfa giren çocuğun arkasından baktı . Bu çocukta anlamlandıramadığı bir şey kendisini huzursuz ediyordu .

Fakat Doğa'nın bu bakışı dışarıdan çok farklı algılanıyordu . Berkin dakikalardır olduğu yerden önünde ki sahneyi izliyordu . Tereddütle adımlayıp hala olduğu yerde duran kızın yanına gitti .Doğa hemen yanında ki bedene döndüğünde Berkin duygusuz ve kısık bir sesle konuştu.

"Konuşmamız gereken önemli bir konu var"

AKVARYUM   BXBWhere stories live. Discover now