4 🐠

1K 83 4
                                    




Yangın merdivenlerinin önünde ki pencere durmuş Berkin'in konuşmasını bekleyen kız bıkkınlıkla nefesini dışarı verdi . "Konuş artık"

Berkin elini cebine atıp çıkarttığı telefondan kısa sürede bulduğu videoyu kıza uzattı . Doğa'nın önce ki anlamaz bakışlarının yerini yavaş yavaş çatılan kaşları almıştı . Karşısında ki çocuğun yakalarından tutup arkasında ki duvara yasladığında arlarında su sızacak kadar bir mesafe kalmıştı .

Elinde ki telefonu Berkin'in yüzüne tuttuğunda hesap sorar gibi telefonu salladı . "Bunu nereden buldun ?!" Berkin kızın bileklerinden tutarken onu geriye itmemişti . Sadece refleks olarak bu hareketi yapmıştı . Kızın bileklerine dokunduğu an avuçlarının karıncalanması ile afalladı .

"Nereden bulduğum önemli değil . Ama birileri seninle uğraşıyor "

"Hadi yaa ... ! Bir daha sormayacağım ,bu videoyu nereden buldun ?"

Berkin kızın elalarına korkmadan bakarken içinde bulunduğu durumu yeni yeni algılıyordu . Kızla o kadar yakındı ki birisi onları dışarıdan görse kesinlikle farklı anlayacaktı .

"Birisi gönderdi "

Doğa aldığı cevap ile sorgular biçimde hemen dibinde ki çocuğa bakmaya devam ediyordu . "Birisi ,bunu neden sana gönderdi ?"

İşte Berkin buna cevap veremezdi . Okulda ki hiç kimsenin bundan haberi yokken daha iki gündür tanıdığı birisine bunu söyleyemezdi . Üstelik okulda o sayfanın yöneticisi olduğu anlaşılırsa hiç iyi olmazdı .

"Bunu söyleyemem . Ama videoyu ondan sildim . Daha fazla video veya resmin olabilir. Seni uyarmak istedim sadece"

Doğa Berkin'in yakasında ki ellerini sıkılaştırırken devam etti konuşmaya . "Benimle uğraşan kişinin sen olmadığını nereden bilebilirim ?"

Berkin kızın bileklerinde ki elini gevşetirken bir süre sessiz kaldı . Kulaklarına dolan zil ile yutkunurken birazdan konuşmalarının son bulacağını biliyordu ."Eğer sana zarar vermek isteseydim bu videoyu bütün okul şuan izliyor olurdu "

Berkin ellerini kızın bileklerinden indirirken Doğanın parmakları arasına sıkıştırdığı telefonunu kendi eline aldı. Doğa'nın geri çekilmesini beklerken kızın üzerine gelmesi ile kan akışının hızlanması bir olmuştu .

Doğa dudaklarını karşısında ki çocuğun kulaklarına yaklaştırdığında fısıltıyla konuştu . "O videonun nasıl senin eline geçtiğini ve benden neyi sakladığını ben bulmayacağım . Çünkü sen gelip hepsini anlatacaksın bana "

Doğa'nın geri çekilmesi ile allak bullak olmuş suratını toparlamaya çalıştı . Bir kız nasıl bu kadar fazla etki bırakabilmişti üzerinde ?

Doğa arkasını dönüp kapıdan çıktığında Berkin arkasında kalakalmıştı . Ne garipti ,hiç ait olmadığın bir insanda öylece kala kalmak.

Kendine gelen geç adam da kapıdan çıkarken karşısında bulmayı en son isteyeceği kişilerden birisini Serdar'ı buldu . Serdar yeniden yangın merdiveninin kapısını açtığında Berkin'i de kendisinin ardından merdivenlere sürüklemişti .

Gömleğinden tuttuğu çocuğu duvara iterken üzerine doğru yürüdü ."Nereden tanıyorsun Doğayı ?" Berkin sessizliğini korurken her zaman ki gibi cevap vermedi kendisine sorulan soruya.Serdar fiziken kendisinden güçsüz olan çocuğun üzerine bir adım daha atacak iken merdivenleri kapısı gürültüyle açılmıştı .

Berkin umutla gelen kişiye baktığında gördüğü surat onu daha da çıkmazın içine sokmuştu . Barış yavaş adımlarla gelip Serdar'a hitaben konuştu . Fakat ürkütücü bakışları Berkin'in üzerindeydi ."Ne yapıyorsunuz burada ?"

Serdar öfkeyle cevap verdi."Bu aptalın Doğayla nasıl bir ilişkisi olduğunu sorguluyordum "Bunun üzerine Barış daha dikkatli bir şekilde Berkin'e baktı ."Cevabını aldın mı peki ?" Berkin bu sorunun kendisine sorulduğunun farkındaydı . "Onunla aynı sizin gibi yeni tanıştık . Ve hiç bir şey değiliz"

Bunun üzerine Barış anlamadığı bir bakış atıp Serdar'a döndü . "Cevabını aldığına göre derse gidiyoruz , yürü hadi" Serdar son bir öfkeli bakış daha attığında Barış ile birlikte çıkıp gitmişlerdi . Berkin giden ikilinin arkasından derin bir nefes verirken yumruklarının sıkılı olduğundan kendisi bile habersizdi.

Sınıfa girdiğinde çoktan dersin başladığının farkındaydı . Hocadan işittiği bir kaç azardan sonra tereddütle sırasına doğru ilerledi . Doğa'nın yanında ki boşluğa oturduğunda kızın kendisine doğru yaklaştığını fark etmemişti . Ta ki dibinde işittiği kelimelere kadar. "Telefonundan sil o videoyu"

Berkin her hangi bir yanıt vermezken kıza doğru döndü . Dönmesi ile neredeyse burun buruna geldi . Biraz geri çekilirken yutkunmasını saklayamadan konuştu ."Gerçekten boks mu yapıyorsun ? Yani hiç öyle görünmüyordun "

Hocanın sesi ile ikisi de önüne dönerken aradan dakikalar geçmişti . İkisi de tek kelime etmemişti. Berkin sol tarafında ki karıncalanma ile o tarafa döndüğünde Barış ile göz göze geldi . Gözlerini hızla kaçırırken kapana kısılmış fare gibi hissetmesi normal miydi ?

Ve neden kapan da olduğunun da farkında değildi . Bu daha çok yoruyordu onu. "Dış görünüşler birer yanılsamadır Berkin. Birisinin gözlerine baktığında onun kalbini göremezsin . O sana ne göstermek isterse gördüğün o kadardır."

Ders bittiğinde Doğa yanından kalkıp gitmişti . Berkin biraz önce ne dersinden çıktığını bilmiyordu fakat bugün çok önemli bir şey öğrenmişti . Yanında ki kız kafasında ki Doğadan daha fazlasıydı .

Sınıftan çıkıp kendisini bahçeye attığında derin bir nefes çekti ciğerlerine . Doğa geldiğinden beri okul daha dayanılır bir yer haline gelmişti onun için . Kendini banklardan birisine attığında bahçede basketbol oynayan çocukları izledi bir müddet.

Hiç bir spor dalında iyi değildi . Daha doğrusu bu güne kadar hiç bir sporla ilgilenmeyi denememişti.Okul dışında arkadaşları vardı.Onların yanındayken bambaşka bir insandı . Tabi birde kendisinin yıllardır yanında olan dostunu unutmaması gerek . Onu her hatırladığında gülümsemeden geçemiyordu .

Her sabah onun yüzünü yalamasıyla uyanıyor ve her akşam mırıldanma sesleri eşliğinde uyuyordu . Sun(san) onun en yakın dostuydu .Güneş gibi parlak tüyleri olduğu için ona bu ismi vermişti. Onu ilk bulduğunda sağ arka bacağı yaralıydı . Evlerinde ki çalılığa sığınmış ve korkmuştu. Hiç kimseye yaklaşmayan köpek ilk kendisinin sesine yanıt vermişti .

Ayağa kalkıp sınıfa doğru yürüdüğünde ellerini pantolonun cebine koymuş ve başı düşünceli bir şekilde yerdeydi. Yukarı kata çıkıp sınıfa girdiğinde gözleri kendi sırasına takılı kaldı .Sınıfta ki kızlardan Ceren kendisinin yerinde oturuyordu .

Anlamaz gözlerle sırasına doğru ilerlediğinde çantasının ve kitaplarının yerinde olmadığını gördü . "Çantam nerede Ceren ?"

Ceren umursamazca kafasını kaldırıp kısa bir bakış attı. Gözleriyle arkasında ki bir sırayı işaret edip konuştu. "Orada "Berkin arkasını döndüğünde kaçtığı gözlerle tekrar buluştu .

Çantası ve kitapları Barışın masasındaydı. Yanılmış olma ihtimaline karşı bir kez daha masanın üzerine baktı. Tereddütle onun masasının yanına geldiğinde sıranın üzerinde ki çantasını almak için elini uzattı .

Bunun üzerine Barış ondan önce davranıp Berkin'in bileğini yakaladı."Nereye ?" Kendisine yöneltilen soru ile Barışın suratına bakmadan konuştu."Sırama". Barış tuttuğu bileği sertçe çektiğinde Berkinin bedeni sıranın üzerine düşmüştü ."Bundan sonra yerin burası"

Berkin gözlerini sonuna kadar açıp karşısında ki ürkütücü kişiye baktı . Bu sefer nasıl bir oyunun içinde kalmıştı ?. Barış'ın bu sefer aklında ne vardı ? Bunları bilmemek Barışın yapacaklarından daha çok korkutuyordu onu.

AKVARYUM   BXBWhere stories live. Discover now