{51}

1.5K 146 8
                                    

Severusi,

jestliže čteš tyto řádky, pak se můj plán zdařil. Po tom co vím chápu, že zášť vůči Potterům je příliš velká, ale je na čase vysvětlit ti celé dění kolem soutěže.

Jistě si pamatuješ na naše první setkání. Den, kdy nám otec předložil jména soutěžících. V té době jsem Thomase cvičil. Ne kvůli soutěže, ale pro jeho nadání. Věděl jsem pouze, že otec zabil Parkera, Thomasova otce. Za žádnou cenu jsem nechtěl, aby se zúčastnil soutěže a měl jsem za to, že se má jednat o jakousi pomstu rodině Parkerových. A otec mi to i nepřímo potvrdil. První plán byl jasný. Cvičit Thomase, ale zajistit, aby nevyhrál. To mi přišlo jednoduché a hlavně lehce překonatelné. Musím uznat, že tvůj synovec má opravdu talent a byl jsem si jist, že soutěž vyhraje. Pak se objevila Daisy a já začal navštěvovat rezervaci. Myslím, že jsi musel poznat, že zvířata mě opravdu zajímají. Ovšem našla se dobrá duše, která byla tak laskava a otci oznámila, že ve tvé přítomnosti trávím příliš mnoho času. Řekněme, že vzhledem ke tvé i mé orientaci si z toho otec vyvodil svůj závěr. Dalo mi dost práce, abych ho přesvědčil, že se tě pouze snažím oklamat. Naštěstí nepoznal, že lžu. Bylo to vlastně tehdy, kdy jsem se snažil skrýt svůj hezky zmalovaný xicht. A tehdy taky poprvé pozměnil svůj plán. Už nestačilo, aby Thomas prohrál, ale měl v soutěži zemřít. Spoustu nocí jsem trávil přemýšlením, jak z téhle situace ven. Často jsem si vyčítal, že mlčím, ale byl jsem si jist, že je to tak lepší. A ano, sobecky jsem nechtěl přijít o chvíle strávené s tebou. Poslední a konečný otcův plán vznikl při oné nehodě s japonskou lilií. Ona nehoda následovala po tom, co jsem ne zrovna taktně naznačil, že jsi žádnou kletbu neukradl. A bylo rozhodnuto, zemřeš ty i tvůj synovec. Netuším, proč otec prosadil mantichoru, ale důležité bylo, aby se Thomas dostal do finále a tebe vyzval na souboj. Měl tě zabít tvou vlastní kletbou. Asi bys měl vědět, že jsem nikdy nedostal zákaz navštěvovat vaši školu. Slyšel jsem tě ten večer, kdy jsi u mě byl naposledy. Považoval jsem za důležité tě odehnat. Bylo pro mě jednodušší žít s vědomím, že mě nenávidíš než tě zradit. Nebudu ti složitě popisovat, co vše jsem vymyslel a zjistil, že to nebude fungovat. Nakonec jsem se dopracoval k plánu plnému trhlin, ale uskutečnitelnému. Chtěl jsem se zbavit otce, ať to stojí co to stojí. Počítal jsem i s Azkabanem. Pak mě napadla tvoje kletba. Vše je vyřešeno. Otec mrtev a poslední Potter ponořen do věčné temnoty.

Nechci, abys na mě měnil názor, jak jsi řekl jednou Potter navždy Potter. Spíše jsem chtěl, aby jsi ty i Thomas znal pravdu. A mám ještě jednu informaci, kterou jsem zjistil a máte oba plné právo ji znát. Smrt mé matky a Thomasova otce spolu souvisí. Tonny Parker se snažil mé matce pomoci s útěkem od otce. Nechtěla mě vychovávat pod jeho vlivem. Bohužel na to otec přišel. Zabil Parkera a matku chtěl potrestat mou smrtí. Dál už to znáš.

Bylo mi ctí tebe i tvého synovce poznat. Oba jste sehráli důležitou roli v mém životě a mohu pouze dodat, že od smrti matky jsem měl poprvé pocit, že žiju.

Sbohem

Zachraň a buď zachráněn/ SnarryKde žijí příběhy. Začni objevovat