{28}

1.6K 120 5
                                    

  Pokud by všichni lidé jednali s rozvahou a logikou, svět by byl ušetřen spousty utrpení. Nebyly by války, souboje ani bezdůvodné zabíjení. Ovšem nebyla by ani spousta jiných věcí. Lidstvo by zřejmě nepoznalo ani lásku ani přátelství. Vždyť valná část vztahů postrádá logiku či rozvážné myšlení. A ti, kteří nad vším neustále přemýšlí, většinou nepoznají to správné štěstí.

  Severus Snape seděl u sklenky vína a přemýšlel. Snažil se, opravdu hodně, na vše pohlížet pouze logicky. Ale nedařilo se mu. Jeho častá setkání s mladým mentorem způsobovala značnou emoční nevyrovnanost, na kterou nebyl zvyklý. Neměl ve zvyku do svých myšlenek zapojovat city, ale kdykoliv mu na mysli vytanul Harry, nemohl onu emoční bouři zastavit. Co však považoval za naprosté osobní selhání byl fakt, že se mu nedařilo na mladíka nemyslet.

  Zářným příkladem byla dnešní hodina se studenty prvních ročníků. I přes veškerou jeho snahu, nedokázal těm studentům vtlouct do hlavy základní informace. Při dalším naprosto katastrofálním výstupu jednoho ze žáků, z něj vyletěla zcela nečekaně věta, týkající se Harryho.

  „I Harry tohle pochopil po první hodině, jen vám vše musím pořád dokola vysvětlovat?”

  Proto nyní seděl a přemýšlel. Uvažoval, kdy a proč se mu mladý mentor dostal pod kůži? Kdy ho začal považovat za přítele a kdy mu na něm začalo záležet? Kdy mu začalo vadit, že ho otec fyzicky trestá a že se chová normálně jen s ním v rezervaci?

  Po oné výměně názorů ohledně Harryho modřin, měl dlouhý rozhovor s Thomasem. Díky tomu zjistil, že Harry se takto staví proti svému otci a s ním v ničem nesouhlasí. Taky mu Thomas povídal, jak skvělý je učitel a jak ho studenti mají rádi. Jeho zakořeněný vztek vůči Poterrovým se nyní přesunul jen a pouze na Jamese Pottera. Nedokázal pochopit, jak mohl zabít svou ženu, byť chtěl zabít syna. Nechápal, proč je na mladíka tak tvrdý, když ten hoch je naprosto ukázkovým studentem. Ale tohle všechno postavilo zástupce Snapea před jasné rozhodnutí. Jednoho dne se Potterovi pomstí. Nejen za Tonnyho, ale i za Harryho, Lily a spoustu dalších chudáků.

   Aniž by chtěl, uvědomil si, že mu přítomnost mladého mentora chybí. Zatím však, i přes veškerou svou logiku a inteligenci, nedokázal přijít na důvod. Ale najednou mi to bylo jedno, chtěl pouze vidět Harryho dříve než za tři dny. Nezvažoval vhodnost či logiku svého rozhodnutí a usedl k psacímu stolu.

Pane Pottere,

mám tu čest se zítra zúčastnit výstavy kouzelných tvorů v Paříži. Byl bych velice potěšen, kdybyste mne doprovázel. Věřím, že i pro Vás by se jednalo o jedinečný zážitek.

S pozdravem

S.S.

  Nečetl si to po sobě. Znal se příliš dobře, aby věděl, že by si to nakonec rozmyslel a vzkaz neposlal. A to nechtěl. Přál si strávit s mentorem čas mimo pozemky školy a mimo dohled jeho otce. Věřil, že v jiném prostředí, by měl možnost viděl Harryho takového jaký je, bez jakékoli masky. List složil do obálky a odeslal. Teď nezbývalo nic jiného, než čekat na odpověď.

Zachraň a buď zachráněn/ SnarryWhere stories live. Discover now