{8}

1.6K 127 1
                                    

Harry si vztekle sundal hábit a přecházel ráznými kroky po pokoji. Byl naštvaný na nejvyšší míru. To opravdu nemůže jedno setkání s otcem být bez problémů? Od matčiny smrti se stalo pravidlem, že Harryho minimálně ponižuje, ale ve většině případů to končí podobně jako dnes. Kdyby mlčel, nejspíše by to nebylo tak hrozné, ale jak měl být ticho, když jeho otec zase ušil další podraz? Nevěřil, že by se mohlo jednat o náhodu. Tři nováčci, z čehož pouze jediný má šanci dostat se k cíli. Thomas Parker. Čím se Parkerův otec provinil natolik, že se chce mstít i na jeho rodině? Harry byl zoufalý, protože ho nenapadal žádný plán jak z téhle situace ven. Převlékl se do pohodlnějšího oblečení a vydal se do arény. Potřebuje si pročistit hlavu.

"Pane mentore?!"

Harry se otočil a spatřil Parkera sestupujícího ze schodů.

"Thomasi, myslel jsem, že na víkend jedeš za strýcem?"

"To ano, zrovna jsem na cestě. Měl nějakou práci, tak si mě pozval až na odpoledne."

"Dobře. Nebudu tě zdržovat."

"Ráno jsem za vámi byl, chtěl jsem vám dát tu esej, ale nenašel jsem vás."

"Byl jsem mimo-"

"Pane Pottere!"

Harry pevně sevřel víčka a s hlubokým povzdechem se otočil za hlasem, který na něj volal. Jak se zdá, otec nehodlal s trestem čekat a poslal rovnou pro Harryho své gorily. Aniž by si to uvědomil, zaujal bojový postoj a pevně sevřel hůlku.

"Pane mentore, co se děje?"

"Thomasi, tohle není tvá starost. Uvidíme se v pondělí. Teď jdi! To je rozkaz!"

Hoch chtěl ještě něco namítat, ale Harryho pohled ho umlčel, tak raději poslechl a vydal se do haly. Tam se však schoval za roh a sledoval dění na chodbě.

"Pánové! Čemu vděčím za vaši návštěvu?"

"Pan Potter senior si žádá vaší přítomnost."

"Tak to má bohužel smůlu. Nikam nejdu."

"Pane Pottere, je to rozkaz!"

"Toho jsem si plně vědom. Znovu opakuji, nikam nejdu."

"S touto možností váš otec počítal a proto vám posílá tohle."

Jeden z mužů podal Harrymu úhledně složený pergamen. I přes značnou nechuť ho rozložil a začetl se do něj. Oči se mu rozšiřovaly šokem a viditelně bledl. Thomas, který vše tajně pozoroval, byl chováním svého mentora překvapen.

"Takže? Půjdete s námi?"

"To je takový hajzl!"

"Pane Pottere, dávejte si pozor na pusu!"

"Pouze říkám pravdu! Je to naprostej zmetek!"

"Pro dobro všech mi prosím odevzdejte hůlku a pojďte s námi."

Thomas očekával nějaký úskok ze strany svého mentora, nenápadný útok, cokoliv, ale rozhodně ne, že se vzdá. Harry poraženě svěsil ramena a podal mužům svou hůlku. Ti ho popadli každý za jednu paži a vyvedli ven z hradu. Parker vyběhl zpoza rohu a sledoval je. Pořád nemohl uvěřit, že by se jeho mentor tak lehce vzdal. Co mohlo být na pergamenu tak hrozného, že odchází bez boje? Zahlédl už jen tmavou šmouhu a zvuk, oznamující přemístění.

Zachraň a buď zachráněn/ SnarryKde žijí příběhy. Začni objevovat