#17. Alunecând printre stele

102 9 25
                                    

Carte : Alunecând printre stele

Autor : _anisis_

Gen : romance/ficțiune. 

Tema : o  temă reală, ce are în centru două personaje, care se încurcă prin culoarele dragostei.

Limba și stil : chiar dacă ai o vârstă foarte fragedă la care se presupune că încă înveți, în privința stilului și limbii remarc mari carențe în exprimare și scriere. Stilul tău nu este unul literar, ci mai degrabă genul de jurnal. Folosești foarte multe cuvinte banale nu literare. Pentru o carte care se desfășoară ca și acțiune la facultate, limbajul e de liceu.

Vârsta recomandată : peste 14 ani.

Copertă (70%)

Coperta nu este așa de reușită din punct de vedere grafic. Literele roz par foarte șterse, iar sus litere sunt foarte mici, neînțelegându-se cam nimic din ele.  Poți realiza o copertă bună cu editorul "Canva" ( citește cartea lui Adda AdrianaIvascu Wattpad, de la idee la practică, despre cum poți realiza o copertă gratis cu Canva și Adobe ).  

Sinopsis (70%)

"Dacă sufletele noastre sunt poli opuși, hai să lăsăm busola să se spargă, formându-ne noi un drum imposibil unul către celălalt."-Isha Anastasia Castillo

Atunci când Isha, o studentă de anul întâi, împreună cu Aiax, student în anul trei, ajung în aceeași cameră pe premiza faptului că nu mai sunt alte locuri libere în cămin, ies scântei.

Dar ca în orice poveste, destinul le aprinde acea flamă, dar e de datoria lor să o alimenteze până se formează din ea sentimente... sau să o stingă cu prima ocazie. 

Taguri-le la carte sunt foarte amestecate, ți-aș sugera să te uiți la alte cărți de genu și să rescrii tag-urile, încadrând-o și la două categorii mari din wattpad. De asemenea, aș da mult mai multe detalii cititorilor despre carte, parcă aș introduce și un personaj secundar.  

Ortografia (60%)

Ai greșeli foarte mari de scriere și exprimare, probabil încă înveți literatură și gramatică, nu este chiar o tragedie destul de mare. Din punctul meu de vedere ar trebui să corectezi cartea, să nu o lași ca o ciornă nefinalizată. De asemenea există o îmbinare nefericită între persoana a-III-a și persoana a-I-a. Dacă nu stăpânești măiestria gramaticală și de exprimare ar fi indicat să nu amesteci cele două persoane, să scrii cartea doar la un timp.  

Ai de lucrat la partea de metafore, epitete, alegorii, comparații, genuri, descrieri și alterări de cuvinte care să le faci să aibă sens. 

Ai mare grijă la semnele de punctuație. După punct se scrie cu literă mare. 

 

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.
CriticăWhere stories live. Discover now