#12. Lungul Drum Spre Iubire

36 7 3
                                    

Carte : Lungul Drum Spre Iubire 

Autor : _IrinaMaria_55

Gen : dramă, dragoste, acțiune, ficțiune

Tema : o poveste de dragoste combinată cu acțiune despre o mamă singură, care are în spate un trecut întunecat.

Limba și stil : Stilul este cursiv și are estetică, însă mai ai de lucru la monologul intern. Ai grijă și la persoanele la care începi să povestești. Este vorba despre ipostazele naratorului.La persoana I naratorul este subiectiv,iar la persoana a III-a este obiectiv.Când relatarea evenimentelor se face la persoana a III-a (obiectiv) "vocea"naratorului pare să cunoască tot ceea ce li se întâmpla personajelor,iar când naratorul relatează la persoana I (subiectiv),acesta devine personaj din text.

Vârsta recomandată : peste 16 ani.

Copertă (90%)

Îmi place coperta, se potrivește ca și temă, însă ai grijă la titlu cărții expus pe wattpad. Trebuie să îl scrii despărțit, căci vorbim de cuvinte separate și nu folosi doar majuscule. 

La prolog ai grijă și la bannere. Partea de sus cu inimioarele roșii nu prea merge cu trandafirii negri, dă senzația de încărcare vizuală. 

Sinopsis (100%)

Un drum oarecare va fi mereu plin de obstacole, dar un drum ce duce spre iubire niciodată nu va fi floare la ureche. El va fi presărat cu tristețe, amărăciune și ură, însă destinația va merita orice lacrimă scursă din ochii tăi.

Yvette Hensley este o adolescentă ce trăia fiecare clipă la maxim, bucurându-se de fiecare moment în parte. Aceasta ascunde un secret ascuns chiar și de fratele ei care a crescut-o încă de când avea unsprezece ani. Toți cred că a trecut peste acea etapă întunecată, dar adevărul este că încă se gândea la accidentul care i-a distrus viața. Viața ei continuă pe același drum, însă nu se va întâmpla la fel când îl întâlnește pe Elyas Peckgray, un tânăr ce încearcă să supraviețuiască într-o lume egoistă.

Elyas Peckgray este un tânăr ce luptă din răsputeri să-și facă o viață mai bună, dorindu-și un trai prosper pentru el și familia lui. Trecutul întunecat nu-i dă pace și vrea să-l tragă înapoi din gaura neagră de unde a ieșit. Totul se transformă într-un război de rezistență pe care trebuie neapărat să-l câștige dacă vrea să trăiască fericit. Curând întâlnește o fată ce îl face să zâmbească aruncându-i o singură privire plină de iubire, iar așa toată viața sa capătă un sens neobișnuit.

Când gaura întunecată îl prinde în mrejele sale, întreaga lor relație va fi distrusă într-o clipă. Abisul nesfârșit prin care trec va dura cinci ani, șaizeci de săptămâni în care vor încerca să repare ceea ce s-a stricat, descoperind că doar împreună pot face ca lucrurile să fie la fel. 

Îmi place cum ai scris sinopsis-ul cărții, cuprinde întreaga esență, care te transpune direct în lumea cărții. Tagurile la carte sunt puține, iar cititorii nu o să poată descoperi cartea. Uită-te pe wattpad și la alte lucrări asemănătoare și încearcă să mai împrumuți câteva de acolo. Ai doar 5 tag-uri. Verifică și alte cărți similare și mai adaugă taguri. 

Ortografia (70%)

Nu ai greșeli fundamentale în abordarea textului, câteva virgule puse greși sau lipsă și câteva greșeli de exprimare.

Atenție mare la alternanța cuvintelor, prepozițiilor, verbelor :

" dar dat fiindcă... "

"Să fiu doar o mamă singură ce se luptă cu amintirile dureroase".  E o construcție  greșită a frazei, ai nevoie de subiect și predicat.

"Drumul meu mereu s-a oprit în Maine...". Meu cu mereu nu merge ca și construcție.

După dialoguri ai construcții de propoziții și fraze foarte mari. După dialog, încearcă să exprimi câte o senzație, o trăire simplu, fără prea multe descrieri. Acelea pot fi parte din narativ, sub dialog.

Mai jos un exemplu :

Sus e prea mult, iar "da" de jos a rămas suspendat, fără a știi de la cine provine

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Sus e prea mult, iar "da" de jos a rămas suspendat, fără a știi de la cine provine.

Ai grijă și la repetiția și alternanța cuvintelor, plus la ortografie :

Ai grijă și la repetiția și alternanța cuvintelor, plus la ortografie :

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Intriga (100%)

Îmi place cum concepi intriga în sensul că firul narațiunii intră lin, direct în acțiune. Pentru că e doar un prolog, nu mă pot pronunța în totalitate asupra intrigii și desfășurării ulterioare.  

Personajele (80%)

Personajele pleacă cu arcuri bine formate, sunt definite sumar, așa cum este și normal pentru un prolog, însă văd o problemă la exprimarea emoțiilor și descrierea lor, care, este prea lungă după dialogurile personajelor. 

Personajele trebuie să fie aerisite și să aibă pauze în scris. 

Nu pot să mă pronunț prea amănunțit asupra lor, deoarece a fost introdusă sumar doar eroina principală, fata ei și femeia care are un plan al ei.

Originalitatea (100%)

Cred că este o carte origină, care va întreține suspansul și îl va capta pe cititor. 

Mesajele transmise (100 %)

Mesajul pe care îl percep din cartea ta este călătoria personajului principal ca să se descopere pe sine prin înfruntarea trecutului. Cartea va fi percepută ca o poveste emoționantă ce va transmite mesaje despre dragoste, vicii și secrete de familie și încrederea în oameni.

Concluzii :

Pentru început, ca și prolog este o carte promițătoare. Baftă la scris. Aștept și celelalte capitole.  

CriticăWhere stories live. Discover now