hoofdstuk 17: one long night

1.4K 88 23
                                    

hoofdstuk 17

mijn handen trillen door de zenuwen die vrij door mijn lichaam gaan. ik weet niet waarom ik zo nerveus ben, ik moet gewoon ophouden om me zo aan te stellen. vandaag ga ik met Robin en Elly shoppen voor dat feest volgende week. alhoewel ik er geen zin in heb lijkt het me een manier om vrienden te maken. Elly en Robin lijken me aardig, en ik hoef niet geheim te houden over Joseph, William en Daniel die iets anders dan menselijk zijn. aangezien ze Jack ook kennen, heb ik geen reden tot paniek. ze zijn wel te vertrouwen.

ik sta gelijk rechtop wanneer ik de bel hoor. nerveus loop ik naar de deur en doe hem open. gelijk komen Elly en Robin naar binnen stormen en negeren mij volledig.

'uhm, wat doen jullie?' vraag ik onzeker. ze keken me glimlachend aan en trokken me mee naar buiten. gelukkig had ik mijn jas al aan en mijn spullen bij.

*

'oké, ik heb een heel leuk winkeltje gezien!' zegt Robin opgewonden. ik glimlach wanneer ik zie dat Robin en Elly als kleine kinderen door de winkelstraat lopen. 'kom!' riep Robin en trekt me mee een winkel in. ik vind alles best als het maar géén jurk is. ik haat jurken en rokken, ze zitten zo ongemakkelijk.

'kijk deze is leuk!' zegt Elly wanneer ze een blauw jurkje omhoog houd. ik schud hevig mijn hoofd.

'oh echt niet!' zeg ik protesterend. ze haalt haar schouders op en hangt het jurkje weer terug. ik zucht opgelucht en loop Elly en Robin achterna.

'doe deze aan.' Robin kwam aanlopen met een skinny jeans en een los topje erop. ik pakte het setje aan en liep naar de kleedhokjes. ik ben al blij genoeg dat het geen jurk is, en misschien staat dit me wel goed.

na een paar minuten deed ik de gordijn open en wacht op Robins antwoord. ik zag Elly ook aankomen lopen die met open mond naar me staarde.

'meid, dat staat je geweldig!' zegt Elly enthousiast. ik glimlach zenuwachtig. Robin gebaart dat ik een rondje moet draaien.

'dit is het! geen ge-maar.' zegt Robin en duwt me terug het pashokje in. ik kleed me snel weer om en loop het pashokje uit waarna ik betaal. Elly had een klein schattig jurkje gekocht en Robin hetzelfde jurkje maar dan een andere kleur, best wel leuk.

'mooi, nu zijn we er helemaal klaar voor!' zegt Robin tevreden.

****

vanavond is het feest. ik weet niet of de zenuwen moeten komen of dat ze er überhaupt niet zijn. het enige waar ik nu aan kan denken is deze avond overleven. ik zit onhandig aan mijn haar te pulken en besluit het toch maar los te laten, iets wat ik vaak nooit heb. meestal zit het in een vlecht of staart.

ik schrok wakker uit mijn eigen gedachten door de bel. ik loop naar de deur toe en voel nu echt de zenuwen omhoog komen. wanneer ik de deur open zie ik gelijk de blije gezichten van Robin en Elly. ik glimlach zenuwachtig.

'even mijn sleutels pakken.' ik loop snel naar de woonkamer en zoek naar de sleutels die ik uiteindelijk op het bijzettafeltje vind. ik mag van geluk spreken dat het van William en Joseph mag. eigenlijk mocht het alleen van Joseph, maar hij wist William over te halen door te vertellen dat hij in de buurt zou blijven zijn voor het geval dat. ik weet niet wat hij bedoelt met 'voor het geval dat' maar dat maakt niet uit.

ik loop naar buiten en sluit de deur achter me. ik zie Elly bij een auto staan en Robin die erin stapt. ik merkt dat Elly mijn verbaasde gezicht ziet.

'onze vader wilt ons brengen en halen.' zegt ze glimlachend. ik knik en loop naar hun toe waarna ik in de auto stap en hun vader begroet. 'heb je er zin in?' vervolgt Elly. ik voel dat de auto begint te rijden.

~Sweet Vampires~Where stories live. Discover now