1. Jak to bylo

3.9K 184 13
                                    

Pohled Deatona - minulost

,,To nemůžu, Talie." Chtěl jsem to odmítnout.
,,Alane.....prosím. Já bych ti jí nedávala, kdyby to nebylo nutné." Hleděla mi do očí.
,,Ale proč si jí nemůžeš nechat?" Ptal jsem se.
,,Protože to není dcera otce, kterého měli Laura, Derek a Cora. A proto, že...." Odmlčela se.
,,Proč?" Popobídl jsem jí, aby to dořekla.
,,Je to dcera Deucaliona....budou jí chtít zabít, Alane. Ona bude mocná. Deucalion i já jsme oba mocné alfy a ona....bude to mocný vlkodlak a ostatní vlkodlaci....alfy, se jí budou chtít zbavit." Bylo pro ni těžké to říkat.
,,Prostě a jednoduše....za prvé, nemá stejného otce jako Derek, Laura a Cora....její otec je Deucalion. A za druhé....bude velmi mocná. Prosím tě, Alane....vezmi si jí....postarej se o ní. Já tě o to žádám. Žádám tě o to jako dobrého přítele....žádám tě o to jako mého vyslance.....prosím, vezmi jí k sobě." Prosila....možná, i žadonila. Tak mocná a sebevědomá alfa mě prosila. Nešlo to vydržet.
,,Tak dobrá." Vydechl jsem poraženě.
,,Děkuju ti mnohokrát." Pousmála se.

Pak se otočila za sebe....ke dveřím z ordinace....ke dveřím, které vedou do čekárny.
Do ordinace vešel Deucalion. V ruce držel deku....v níž byla malá Ashley. Oba se na sebe podívali a pak se rozloučili se svou dcerou.....

Pohled Ashley - přítomnost

,,Ashley....já musím do ordinace." Ozval se zezdola Alan. Vyšla jsem z pokoje. Seběhla jsem schody rychlostí blesku.
,,Můžu jít s tebou?" Zněla má otázka. Povzdechl si. ,,Po kolikáté ti už říkám, že...." Přerušila jsem ho. ,,Že o mě nikdo z tohohle města neví. Že nikdo nesmí zjistit, že jsem dcera Deucaliona a Talie Haleová. Že Derek Hale...." Odmlčela jsem se, při pomyšlení na to, že mám bratra a sestru.
,,Že Derek neví, že má sestru." Dořekla jsem. Už jsem dávno věděla, že Laura, moje sestra, je mrtvá a že má matka....Talie Haleová....uhořela v domě Haleových. Že žije jen Derek, Cora a....strýc Peter....podotýkám, že psychopatickej strýc Peter. Alan mi to všechno řekl.

,,Jenže já už nechci, abys mě učil doma. Nechci chodit ven jen v noci. Nechci....žít takhle." Řekla jsem a zahnala slzy.
Povzdechl si. ,,Já vím, Ashley. Věděl jsem, že to jednou přijde. Už od začátku jsem věděl, že takhle nemůžeš žít věčně. Věděl jsem, že Derek musí jednou zjistit, že měl další sestru. Že jednou si Deucalion vzpomene, že měl dceru s Talií....." Odmlčel se.
,,Fajn....začneš chodit do školy. Za pár dní končí prázdniny a ty budeš chodit na Beacon Hillskou střední. A teď....mazej se obléknout. Jdeš semnou na veterinu." Řekl a já nemohla uvěřit, že to právě řekl, že tohle není sen....a jako že se mi o tom zdálo snad strokrát.
Alan mi mnohokrát vyprávěl o Scottovy, Stilesovi....Derekovy. I o Lydii, Allison a všech nových. Třech teenagerů, které můj bratr....Derek, proměnil. Řekl mi, že Derek za pomoci Scotta, zabil Petera a tak se můj bratr stal alfou a začal kousat lidí. Řekl mi i o Jacksonovy. I o tom, že ta Lydia, vrátila Petera mezi živé. Vlastně mi říkal o všem, co se v Beacon Hills děje....o těch nadpřirozených věcech, samozřejmě. Na začátku těhlech prázdnin se prý Derekovy zkratily dvě bety....Erica a Boyd. A Derek se je spolu s Peterem a svou poslední betou, Isaacem, už čtyři měsíce snaží najít....ale marně.

Seběhla jsem znovu schody a tak stanula přímo před Alanem. ,,Když tam někdo přijde....a taky, že přijde...Scott, pracuje tam....ty budeš mlčet. Já už si vymyslím něco, aby ještě nezjistil, že jsi Haleová. A ty....koukej krýt svůj pach. Ty to umíš. A moc dobře....a zkus říct, že to neumíš a zůstáváš doma." Tvářil se přísně.
A konečně jsme spolu vyrazili na veterinu.
_____________________

Tak se omlouvám, že první kapitola je tak krátká, ale ta další už bude delší.
A snad se první kapitola líbila😊

Další Haleová? [Dokončeno]Where stories live. Discover now