Bölüm 43 (İlk Adım)

7.1K 522 53
                                    

Genç çocuk oturduğu sandalyeye daha çok yayılırken masaya kollarını dayayıp kafasını oraya yasladı. Son bir haftadır yaptığı bu öğle arasını da uyuyarak geçirecekti. Kantinin uğuldusu ona ninni gibi gelirken, en ücra köşesindeki masada tek oturuyordu.

Bir süre düşüncelerden sıyrılıp uyumayı denedi. Bu süre her seferinde sandığından daha uzun oluyordu. Sonra uyku onu kolları arasına çekecekken masada bir bardak sesi duyuldu. "Hangi densiz?" diye düşünürken kafasını kaldırmadı. Bir süre sonra yanındaki sandalyenin çekilmesi sesi yankılandı.

"Siktiğimin yerinde başka masa mı yok!" Sesini yükselterek kalktığında gördüğü bedenler ile önce şaşırsa da içten içe sevindi. Ancak belli etmek gibi bir niyeti kesinlikle yoktu. Ne diyeceğini bilemezken göz devirip kafasını tekrar sıraya yasladı. Bekledi, kalkıp gitmelerini. Ama bu olmayınca umut iyice içini bastırdı.

"Kafanı kaldır. Konuşmalıyız." dedi Serkan ciddi bir ses tonuyla. İlk kez bu çocuğu ciddi görüyordu. İki tarafında içten içe bildiği bir şey varsa o da barışacaklarıydı. Ancak Burak'a göre biraz da naz yapmanın hiçbir zararı yoktu.

"Oğlum kalkasana." dedi bu kez Göktuğ. Yuktundu ve yavaşça kaldırdı kafasını. Göz teması kurmamaya çalışıyor, ilk lafa giren taraf olmamak hususunda diretiyordu. "Konuşalım diye geldik." dedi Serkan oturduğu sandalyede ona doğru dönerken.

"Neyi konuşacağız?" dedi Serkan kaşlarını çatıp. Onlar cevap vermeden "Beni nasıl dışladığınızı mı?" dedi hızla. Gözlerini bu kez iki çocuk arasında da gezdiriyordu. "Öyle bir şey yapmadık. Zaman verdik sadece olaylar soğusun diye." Daha önce Egemen eşcinsel olduğunu itiraf ettiklerinde de bu tarz bir şey yaşamışlardı. Elbette biliyordu bunun dışlamak olmadığını. Ama o Egemen gibi önüne düşeni sorgulamadan yiyecek bir tip değildi. Nazını yapacak, aklında soru işareti bırakmayacaktı.

"Konuşalım." dedi gözlerini masaya dikmişken. Kollarını göğsünde kavuşturdu ve çok da dikkatini çekmiyormuş gibi davranmaya başladı. "Biz Bora ile konuştuk." Peki, işler şimdi değişmişti işte. Kafasını kaldırdı aniden ve Serkan'a baktı. "Siktiğimin delisi bu şekilde mi söylenir?" Göktuğ, Serkan'a kızdığında yönünü tekrar onları merakla izleyen ve bir şeyler söylemelerini bekleyen Burak'a çevirdi.

"Açıklama yapacak mısınız?" dedi Burak sesindeki hafif sinirle. Kendinden habersiz çevresiyle ilişkilerine -peki, artık arkadaş bile sayılmazdı Bora ile- karışmalarından hoşnut değildi.

"Ya şey oldu işte, Cenk herkesin arası iyi olsun diye bizi topladı bir grupta, öyle konuşuverdik." dedi bir çırpıda Gökhan. Burak kaşlarını çatarken sinirlilikten çok meraklıydı aslında.

"Ne oldu peki?" dedi soğuk bir sesle. "Bir yere varamadık. Bora inatçı, Egemen ondan daha inatçı biliyorsun."

"Ne konuda inat yaptılar ki?" Burak bu iki salağa karşı duvarlarını yıkarken, en yakın arkadaşı ve iki gün önce yüz üstü bıraktığı o çocukla da bu kadar hızlı iyi olabilmeyi dilerdi.

"Egemen aranızdaki şeyi, yani işte ilişkiyi öğrenmek istedi. Bora da yok öyle bir şey deyip yanaşmadı bile." Serkan bu kez daha dikkatli ve arkadaşını kırmak istemeyerek açıkladı durumu.

"Siktiğimin kuzenleri." dedi Burak dişlerini sıkıp. "Beni dinlemediler bile."

"Onlar birbirlerini bile dinlemiyor ki." dedi Serkan gülerek.

"Oğlum özür dileriz biz senden. Amacımız seni aşağılamak, üzmek, kırmak falan değildi. Sadece.. bilmiyorum kafanı topla istedik." dedi Göktuğ suratından bile belli olan mahçubiyet ile.  Serkan da kafasını sallayıp ona katılırken "Özür dilerim." dedi ardından.

Burak şu an pek onları dinliyor sayılmasa bile kafasını salladı. "Saçmalamayın oğlum. Empati yapabiliyorum." Gülümseyerek söylediğinde Serkan da güldü ve sandalyesini biraz daha ona yaklaştırıp kollarını ona doladı ve yanağından bir makas aldı.

"Kanka Egemen ile ne olacak?" dedi Göktuğ yutkunarak. Burak, Serkan'ın kollarından kurtulup nefes alabildiğinde biraz toparlandı. "O ikisini de dize getireceğim. Siz bekleyin." dedi kararlılık ile. Burak'ın bildiği bir şey varsa, o da ikisiyle de bu saatten sonra küs kalamayacağıydı.

***

Ara bölümü de saldım.. Burak reis sahalarda artık. Ve sevgili iamcotard sen bölüm yaz diye seni buradan bile darlayacağım artık.

Erkekler de Ağlar • boy×boyWhere stories live. Discover now