10.Harley

52 6 0
                                    

Společnost byla vždycky zkažená, když už přišel člověk, který se snažil konat dobro, tak nedopadl zrovna nejlépe. Například Svatý Václav, Jan Hus a pokud jste věřící, tak Ježíš Kristus.

Zkrátka být za dobráka se nevyplatí a je fuk zda zním nelidsky, protože když je třeba člověk půjde i přes mrtvoly a z historie se nikdo nepoučí. Možná pár výjimek. Občas si přeji, abych se mohla nad vším zasmát jako Dawe, ale nejde to. Nejhorší je, že lepší už to nebude.

Moje máma mě už hrozně štve. Její slova, věty, slabiky, cítím jako bych mluvila s nějakým zvířetem, které uteklo ze ZOO a o jejím příteli ani nemluvě. Dawe ho pojmenoval "Mistr Čůrák", lépe bych to ani já nepojmenovala.

Poslední dny se s Dawem nestýkáme, protože si našel přítelkyni, která se vydává za Harley Quinn. Jmenuje se Ivy, ale Dawe jí říká prostě Harley. Než s ní začal chodit, tak to probíral se mnou. Svěřil se, že jeho mysl stále myslí na Elizabeth a proto potřebuje holku, který nebude vadit, když jí ublíží faktem, že láska se bude postrádat. Ivy, teda Harley mi byla  nesympatická už od první chvíle. Stále mě projížděla očima a necítila jsem se vedle ní dobře, ačkoliv Dawe se snažil o něčem bavit, tak to moc nefungovalo, naštěstí má plnou kartotéku příběhů, takže trapné chvíle ticha nastaly málokdy.

Poprvé, když za Dawem přijela, tak prý sebou vzala svou mladší sestru, kterou večer poslala do hlavního města, což je dvě hodiny od Rocksky. Největší potíž byl v tom, že utekla z ústavu, takže si pro ní přijeli policisté, Dawe byl z toho dost zklamaný. Hned ten den se se mnou zhulil. Jako vždy se smál, jenže já už ho nějakou dobu znám a poznám, kdy ho něco hlodá uvnitř v hlavě.

S Harley Dawe prý ani nespal, protože byla těhotná a to se mu hnusilo. Říkala, že ji znásilnil bejvalý přítel, ale i já nejsem tak hloupá, aby mi nedošlo, že lže.

Když přijela Ivy po druhé, tak Dawea naprosto stáhla do pervitinu. Do té doby chodil na praxe a po nich jsme šli ven hulit trávu k fontáně, kde už listí opadalo a začínala tam být zima. Radil mi, ať nefetuju pervitin, ale Harley byla bývalá závislačka na této moči. Přestal chodit do školy a uzavřel se s ní na celý měsíc u sebe doma, fetovali a fetovali. Jezdili z Rocksky k ní domů a pak zase zpátky do Rocksky. Přestávala jsem ho pomalu poznávat. Navíc na sociálních sítích za něj odepisovala Ivy a to se mi nelíbilo ještě víc.

Já měla více času, co jsem strávila doma, když už jsme se sešli, tak to nebyl příliš dlouhý sraz a hlavně stále na mě vražedně zírala Harley. Dawe mě jednou šel doprovodit a svěřil se mi, že na mě Ivy žárlí, protože s ním mám až moc dobré přátelství. Celkem jsem ji chápala a tušila jsem to, i tak jsem příliš přemýšlela nad společností a do toho mě štvala máma. 

Naštěstí jsem začala řešit s tátou střídavou péči, což byl dlouhý proces, ale vyšlo to a tím pádem mi může matka vlézt na záda. Měsíc u táty, měsíc u mámy, jsem šťastná, že to vyšlo. Tohle bylo zvláštní období, ale to nejhorší teprve mělo přijít.

Kluk, který se smálWhere stories live. Discover now