5.Emo Přátelé

55 10 0
                                    

Po našem krátkém srazu s Dawem se dost změnilo. Dawe si pořídil malou černou dýmku v podobě lebky, pojmenoval ho smrťák. Říkal, že mi ho představí. Dále mu prý marihuana přinesla do života alespoň decentní spokojenost. Elizabeth se Daweův nový životní styl asi moc nezamlouval, protože najednou měl víc času. Co se týká mých přátel, tak zajela jsem za Annie, moje modrovlasá nejlepší kamarádka a její přítel Mark s černými dlouhými vlasy na patku a piercingem v nose. 

Ačkoliv se jedná o nejlepší kamarádku, tak za mnou se ještě podívat nepřijela, ale nezazlívám ji to. Vyprávěla jsem ji o Daweovy a o posledním srazu s ním. Nebyla z něj moc nadšená. Možná, nejspíš věděla, že tohle byla moje poslední cesta za ní, protože stejně jsem bývala  páté kolo u vozu, ta třetí.

Rozhodně s ní nikdy nebyla taková legrace jako s Dawem. A to sraz s Dawem mě stojí hodiny smíchu.

Annie vždycky myslela, že mě zná a ví, kdo jsem. Jenže kdyby skutečně měla zájem být kamarádkou, tak furt sebou nebere na srazy Marka. Nemůžu se jí svěřit s tolika bolestmi, neví kdo jsem! Je dětinské být emař. 

Emaři se snaží být odlišný od ostatních lidí, jenže si neuvědomují, jak se za poslední dobu tento styl rozšířil. Navíc je smutná pravda pravdoucí, že většina emařů se tak obléká pouze proto, že se jim to líbí. Dawe mi řekl celý počátek emo stylu, vychází z punku, až teprve v roce 2001 se přišlo s tím, že emaři jsou jedinci, kteří jsou přecitlivělý a touží po romanci. Čím více se dívám na ty profilové obrázky, čím více si s těmi lidmi píšu ve skupinách, tak se mi začínají hnusit. Většina těch lidí pouze kazí styl a vrhají na něj špatný dojem.

Koho však Dawe uznává je Gerard Way z kapely My chemical romance. Prý Gerard posunul celý emo svět někam, kam ho už nikdo po něm nedostane. Každý emař, který nezná Gerarda prostě není emař. 

Když jsem seděla ve vlaku a Annie s Markem mávali do okénka na nádraží. Hnusili se mi. Proč má Dawe ve všem pravdu? Je vážně společnost tak k smíchu? Je jediný, kterého znám, který hlásá pravdu lidem do uší, ale proč ho slyším pouze já a ostatní jsou vůči němu hlušší? 

Kluk, který se smálWhere stories live. Discover now