T O M ' U N G Ü N L Ü Ğ Ü

4.3K 322 65
                                    


Lütfen yorum yapııınnn sizi çok seviyorum♥️♥️🥰🥰 Kendinize iyi bakın sakın dışarı çıkayım demeyin biliyosunuz hayat eve sığar, delirmemize ramak kalsa da shajajajajah

Bir de bu arada aranızda Netflix- The Rain izleyen oldu mu? Onu hikayeleştirmeyi düşünüyorum bu virüs bana ilham verdi hajajaja onun için sorayım dedim, izleyeniniz olduysa sizce hikayeleştirmeli miyim fikirlerinizi alayıım🥰
                —————————————-

"Bir insanın "güç sahibi olması" onun "güçlü" olduğu anlamına gelir mi? Bir insanın mevki, unvan ya da varlık sahibi olması, onu gerçekten güçlü yapar mı?

Güçlü olmak, insanın kendisinden kaynaklanır. Gerçek anlamda güçlü olan insan, hiç bir mevki, unvan ya da maddi imkâna sahip olmasa bile kendine güvenen insandır. Güçlü insan, içinde bulunduğu koşullar kötüleşse, sahip olduğu imkanları yitirse bile, kendi gücüyle yeniden başlayabilen, sonuç alabilen insandır.

Güçlü olmak, bir insanın kendini eğitmesi, geliştirmesi ve olgunlaşmasıyla yani "olmasıyla" ilgili bir kavramdır. Nasıl ki "var olmakla" "varlıklı olmak" aynı şeyler değilse, "güçlü olmakla" "güç sahibi olmak" da farklı şeylerdir. Güç sahibi olmak, insanın kendi dışındaki bir kaynağa sahip olmasına bağlıdır; güçlü olmak ise insanın kendinden kaynaklanan nedenlere bağlıdır.

Hiç bir imkana sahip olmasalar bile, güçlü olan insanlar vardır. Bu insanların güçleri, cesaretlerine, çalışkanlıklarına, dayanıklılıklarına ve her türlü zorluğa rağmen mücadele etmekten vaz geçmemelerinden kaynaklanır. Güçlerini paradan, çevrelerinden, mevkilerinden, unvanlarından değil, kendilerinden alırlar. İşte ben, bu insanlardan olacağım.

Hiç bir sahiplik, insanı gerçek anlamda güçlü kılmaz. İnsan ne kadar çok şeye sahip olursa olsun, içinden gelen bir gücü yoksa, sahip oldukları ona gerçek bir güç vermediği gibi hiçbir zaman yeterli de gelmez; kendini güçsüz hissedenler -ne kadar imkana sahip olurlarsa olsunlar- hep daha fazlasına sahip olma ihtiyacı duyarlar. Ben, hem hem güçlü olacağım, hem de daha fazlasına sahip olacağım. Herkes benden korkacak, adım bile inanılmaz derecede güçlü olacak. Gücü olumsuz anlamda etkileyen yegane şeyse sevgi. Zaten sevgi, dünyadaki en gereksiz şey. Bunu zaten doğduğum andan beri biliyorum. O yüzden gücüme gölge düşürecek bir şey hayatımda yok. Gücün en büyük düşmanı sevgidir. Sevgi, insanı güçsüzleştirir. Bu dünyada sevgiden uzak olmaksa, gücü beraberinde getirir.

Yalnız, bu yolda bir süredir aklımı kurcalayan bir konu var. İyilik, ve kötülük. İyilik ve kötülük aslında herkesin içinde eşit miktarda var. Eğer insanlar hangisini ön plana çıkarırsa, o oluyor. Ama bunun güçle bir ilgisi yok. Çünkü; iyiyle kötü diye bir şey yoktur, güç vardır sadece, bir de o gücü elde edemeyecek kadar zayıf olanlar."

Tom Marvolo Riddle
13 Aralık

Not: Yeni bölüm yakında ama 30K okumaya yaklaştık! Eğer hoşunuza giderse arada böyle Tom'un gözünden, günlüğünden anlatabilirim bir şeyleri. Bir de yorum yapmayı ve oylamayı unutmayın. O zaman, muziplik tamamlandı, yoksa herkes okuyabilir! 🤞🏼⚡️

V A R İ SWhere stories live. Discover now