38// toontje lager zingen

680 21 1
                                    

Pov Fay Caldwell

De volgende ochtend loop ik met mijn tas naar buiten. Calvin staat me op te wachten bij het hek. 'Hey schoonheid.' zegt hij. Ik glimlach en geef hem een kusje op zijn wang. Samen lopen we hand in hand naar school. 'Alles oké?' vraagt hij voor de zoveelste keer. 'Ja Calvin, ik heb het idee dat je denkt dat ik dood ga of zo.' Ik lach even.

We lopen samen het schoolplein op. Hoofden draaien onze kant op en geroezemoes stijgt op uit de groepjes. 'Eh Calvin wat is er aan de hand?' vraag ik. Flynn en Alan komen op ons aflopen. 'Is het waar?' roept Flynn. 'Wat is waar?' roep ik. Ik kijk om me heen. 'Dat je zwanger bent?' Ik kijk Flynn aan. 'En dat het van een andere jongen is?' Mijn ogen schieten van Flynn naar Alan. 'Pardon?' Ik bal mijn vuisten. 'We weten allemaal wie hier achter zit.' Ik stamp naar het groepje verwende trienen die ons lachend aangapen.

'Ik denk dat wij even moeten babbelen.' Ik trek haar aan haar haren mee terwijl ze hysterisch begint te gillen. 'Hoe durf je?' sis ik. 'Niet zo zielig zwijntje. Dat kindje van jullie zal vast net zo'n mislukkeling worden als zijn ouders.' lacht ze. Ik moet me in houden om haar hier nu niet knock out te slaan. 'Je gaat eraan. Ik krijg je nog wel Harlow.' zeg ik. Ik laat haar los en been de school in.

Ik zie Luna, Harper en Jordynn al staan. 'Ik heb jullie hulp nodig om Harlow er in te luizen. Ze verspreid roddels over mij en ik ben haar zo zat.' spuug ik eruit. 'Ja we hoorde het al. Wat is het plan, ik ben er voor want ze mag inderdaad wel een toontje lager zingen.' zegt Harper. 'Luna hoe goed ben jij in fotoshoppen, Jordynn  hoe boos kan je Flynn krijgen en Harper zin in wat drama?' Ik kijk ze met een grijns aan.

We lopen gauw naar een wat rustiger plekje waar we wat privacy hebben. 'Oke dit is het plan.' Ik kijk ze even aan. 'Luna, zou je een aantal screenshots willen fotoshoppen waarop het lijkt dat Harlow de antwoorden van de tentamens van meneer Hernandez heeft gejat? Jordynn jij zorgt ervoor dat je broer boos wordt en met iemand gaat vechten. Dat dient als afleiding. Harper jij moet meneer Hernandez roepen en zeggen dat er op het schoolplein gevochten wordt. Ik zal de antwoorden stelen en ze in Harlow's kluisje leggen. Daarna ga ik samen met Luna naar meneer Hernandez toe en laten we die gefotoshopte screens zien. Wat er daarna gebeurd, is vanzelfsprekend.' Ik lach.

'Hoe lang heb je dit al gepland?' vraagt Luna. 'Zo'n drie maanden.' 'Wat ben je toch een lekker gemeen persoon. Daarom hou ik zoveel van je.' zegt Harper. Ik lach even. 'Even onder ons, Calvin komt dit nooit te weten.' 'Dit blijft onderons.' zegt Luna. 'Zodra jij die screens gemaakt hebt, kan het plan beginnen.'

***

'Ik heb ze klaar.' zegt Luna die aan komt gelopen. We zijn nu een uur verder. 'Ze lijken net echt.' zeg ik en kijk bewonderend naar het werk van Luna. 'Nu is het aan Jordynn en Harper.' zeg ik. Ik loop naar de deur. 'Maar hem heel boos Jordynn en als dat niet werkt maak Calvin maar boos door te zeggen dat Flynn me geprobeerd heeft te zoenen.' zeg ik. 'Serieus?' 'Ja is echt gebeurd.' mompel ik. Ze knikt en loopt naar buiten. Gelukkig hoefde Jordynn niet naar Calvin toe en werd Flynn heel kwaad. Hij liep zelfs bijna rood aan en binnen no-time ontstond er een groot gevecht op het schoolplein tussen meerdere mensen.

'Harper kom gauw.' We rennen samen naar het lokaal van meneer Hernandez toe. 'Meneer, er is een groot gevecht buiten gaande.' roept Harper overdreven. 'U moet helpen.' zeg ik dramatisch. 'Och nee toch.' roept hij en staan direct op. Hij loopt haastig met Harper mee terwijl ik achterblijf in het lokaal. 'Als ik het blad met antwoorden was, waar zou ik dan zijn?' mompel ik in mezelf. Ik trek wat laden open maar kan het niet vinden. Ik zucht even. Ik moet opschieten, denk ik bij mezelf. En dan zie ik het, een zwart mapje. Ik haal de antwoorden eruit en sprint het lokaal uit.

Ik haast me naar Harlow's kluisje. Ik ken haar code nog, leek me wel handig om te onthouden. Ik leg de antwoorden in haar kluisje en sla hem dicht. Daarna loop ik gauw weg.

'Klaar voor de laatste stap van het plan?'

From sweet to bitterWhere stories live. Discover now