17// kleuters en vette bonus

785 25 0
                                    

Pov Fay Caldwell

Ik zucht en loop naar de tafel bij het raam toe. 'Goedemiddag, kan ik jullie wat te drinken aanbieden.' zeg ik. 'Ha prinses, sinds wanneer werk je hier?' vraagt hij. 'Echt al heel lang maar ja, jij let nooit op dus geen wonder dat je dat niet gemerkt hebt.' kaats ik hem toe. Zijn vrienden beginnen te lachen. 'Drie bier alsjeblieft.' zegt hij. 'Mag ik je legitimatie zien, want we verkopen geen drank aan kleuters.' zeg ik spottend. Hij haalt zijn ID te voorschijn.

'Kijk babe, ik ben toch echt ouder als achttien.' 'Drie bier komt er aan.' zeg ik en loop daarna weer terug naar de bar. Ik tap drie bier, zet ze daarna op een dienblad en loop er mee naar de tafel. Ik zet ze een voor een voor hun neuzen op de tafel neer. Ik kijk niet op en loop direct terug om het stel van eerder hun eten te geven.

Harper kijkt om. Ik loop nadat ik de mensen hun eten heb gegeven, naar haar toe. 'Luna wil met je praten.' zegt ze. Ik niet met haar. Zeg dat maar.' Ik pak het bloknootje en ga verder met het opnemen van de bestellingen.

***

'Jongens, we gaan sluiten.' zeg ik en leg de rekening voor Calvins neus. Hij betaalt me netjes contant. 'Ik breng je wel naar huis.' hikt hij. 'Niks daarvan.' zeg ik en loop terug naar de bar. Ik stop het geld in de kassa en haal daarna als laatste nog een doekje over de bar heen. 'Pablo, alles is klaar.' zeg ik en hang mijn schort terug. 'Goedzo meisje.' Hij komt aangelopen met een envelop.

'Omdat je zo hard gewerkt hebt de laatste tijd.' Hij duwt de envelop in mijn handen. Ik open hem en zie dat er een vette bonus in zit. 'Ah Pablo dit had absoluut niet gehoeven.' zeg ik. 'Jawel. Je bent mijn beste werkneemster. Die verdient ook wel eens wat extra.' zegt hij en geeft me een knipoog. Ik geef hem een knuffel. 'Ga maar, ik sluit wel af samen met de kok.' zegt hij. Ik kijk Pablo dankbaar aan.

Ik pak mijn spullen en trek mijn jas aan. Ik zeg Pablo nog gedag en loop dan de winkel uit. Harper staat me al op te wachten. 'Kijk eens wat ik heb en raad eens wat we nu gaan doen.' lach ik. Ik laat haar de envelop zien. 'Wow.' roept ze. 'We gaan eten bij Mombello.' zeg ik. 'Dat is dat nieuwe restaurant in de stad toch?' vraagt ze. 'Ja zeker.' zeg ik. We lopen samen al kletsend naar Mombello.

We gaan direct door, omdat ik me op werk al heb omgekleed. Als we er komen is het vrij druk. Obers rennen langs de tafels en serveersters botsen door de haast tegen elkaar op. 'Hallo dames, kan ik jullie helpen?' vraagt een net geklede man. 'Een tafeltje voor twee graag.' zeg ik. 'Deze kant op.' Hij wijst ons een tafeltje voor twee. 'Er komt zo iemand bij u.' zegt hij. We bedanken hem en nemen plaats.

'Weet je al wat je gaat doen?' 'Hoe bedoel je?' vraag ik. 'Met Luna.' zegt Harper. Ik schud mijn hoofd. 'Ik hoorde dat er zelfs iemand gedrogeerd was op dat feestje.' zegt Harper. 'Tsja, niet mijn probleem.' zeg ik. 'Het was Luna.' Ik kijk haar met grote ogen aan. 'Kan het zo zijn dat Noah haar gedrogeerd heeft en dit heeft gedaan om je terug te pakken?' Ik schud mijn hoofd. 'Zo slim is hij niet.' zeg ik. 'Onderschat hem niet Fay, dat deden we allemaal een jaar geleden ook. We zagen hem aan voor die lieve jongen terwijl hij eigenlijk net zo'n grote eikel is als Flynn en die andere.' zegt ze.

Ik zucht en pers mijn lippen stijf op elkaar. Een ober komt langs en neemt onze bestelling op. Hij loopt weer weg als hij de bestelling heeft. 'Zullen we het er maar even bij laten en vanavond gewoon een leuke avond hebben? Ik wil dat nu even achter me laten.' zeg ik en de ober komt met ons drinken. 'Ja is helemaal goed. Ze heft haar glas en ik tik hem met de mijne even aan.

'Op onze vriendschap en een hele leuke tijd met elkaar.'

From sweet to bitterWhere stories live. Discover now